N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

7 Sep 2009

Hasil Rembatan Raya

Salam Semua..

Okies ni sambungan dari n3 shopping tu k.. pastinya korang tertanya2 kan baju apa yg aku belikan tuk Mirul.. (eemmm ada yg tanya ke.. ) takpe.. ni aku publishkan hasil rembatan aku masa shopping2 kat BP Mall tu..
jom layan gambo2...

tak byk mana pun.. cuma setakat beli baju raya Mirul ngan ayah Mirul je.. tapi mau dekat ratus gak habis...


okies ni 2 helai kemeja kotak2 pilihan ayah satu ibu satu.. dua2 dari catoon network ada gambo popeye lagi.. yg pasti size baju ni adalah utk budak 5 thn XL gitu

dan 2 helai t-shirt satu lengan panjang.. satu lengan pendek..yg pasti dari modern kids dan Mirul nak mesti ada gambo moto tu.. camtu gak ngan T-shirt ni.. sizenya tuk budak 4 thn.. actually ada lagi 3 helai baju Mirul yg masih belum dipakai.. makanya blh la dijadikan baju raya utk thn ni.. eemmm cukup la kan.. janji raya Mirul thn ni Meriah.. hik..hik..hik

dan ni plak seluar jeans pun dari catoon network label garfield pilihan ayah.. eemmm sizenya kan adalah utk budak umur 6 thn okies.. disebabkan nak pinggang yg besar.. makanya kena la ambil size yg besar skit dari umur Mirul.. panjang kaki takpe.. blh di alter kemudian.. ( korang bayangkan la size seluar Mirul yg baru umur 2 thn dah blh pakai seluar utk budak 6 thn.. )

dan ni plak adalah baju ayah Mirul.. actually yg hitam belang2 tu.. pilihan aku.. hadiah utk anniversary kami yg lepas tu.. dan yg belang2 putih tu.. adalah pilihan cik abg aku sendiri.. ada cerita disebalik baju putih belang2 ni.. korang perasan tak size kat baju tu..ada ke patut cik abg aku ambil size XXL... dah bila blk kononnya duk menerai la kan.. lor.. beso yg amat.. dah cam apa gelobos aku tgk.. (eemmm tu la kan.. masa beli tak nak menerai dulu kan dah tersalah ambil size) nak tak nak kena la g tukar size.. klu tak.. ada yg karang baju tu duk tergantung je kat dlm lemari..

eemm tuk pengetahuan korang.. semua baju2 tu.. dpt less dari 50% - 80% as a member kad la.. klu harga biasa aku rasa aku pun tak termampu kot nak membeli.. maklum la kami ni biasa2 je.. sederhana la kan.. lagipun bukan selalu dpt menyopping cam ni.. eemm masa tgh ada sale ni la baru blh nak menyopping bagai... jadi la kan.. kami ni pun membeli baju ke kasut ke.. idak ler memilih jenama sgt.. mana yg kami rasa menarik dimata dan sesuaai ngan kewangan kami.. hah tu la yg kami pakai dan guna.. dan aku buat n3 ni.. bukan la kata aku nak menunjuk bagai.. sekadar memberitahu bahawa segala persiapan baju raya kami anak beranak dah pun settle.. makanya pas ni idak ler pening pala utk baju2 raya ni..

eemmmm korang jgn plak tertanya2 utk aku takde ke.. heh..heh..heh.. baju raya aku thn ni telah diselesaikan oleh mak aku merangkap yg tolong jahitkan baju tuk anak kesanyangan dia ni.. hah.. aku punya baju raya ada la dekat 5 pasang.. huah...huah..huah.. bukan saja baju aku yg mak aku jahitkan.. baju melayu tuk cik abg aku + Mirul punya pun mak aku jahitkan..
makanya settle semua.. skkkeee.....
okies la korang.. panjang plak aku duk bebel kan.. karang ada plak yg juling mata baca n3 aku yg panjang berjela ni... dddaaaa...
g sambung buat keja plak k....



korang jom la ramai2 kita kumpul duit raya
http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277




57 ulasan:

Nana berkata...

amboi banyak nye baju mirul..raya sakan ek..hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

tahun ni akak raya memang meletopss gitu...

hehehe...

J@J@ / Bini The Rock berkata...

hahhh?? umur 2 thn amek seluar umur 6 tahun??
Mak datokkk....
semangat betol yea...

Wah! byk baju ..smpi 6 pasang ye Rina? aku 3 pasang je..salah 1 nye aku beli kat First Lady kat BP mall mgu lepas...huhuhu!!!

Bag POLO less 80% ade lagi tak kat Pacifik?? aku mcm nak rembat lg satu laa...huhuhu!

time less la berani tgk brg2 berjenama ye tak? klu tak less...harammmmmm nak tgk. jeling pon takuttt....

;D

Nurhayati berkata...

woweeeeeee syoknye..
mmg soping sakan.. byk tul baju tuk mirul..semua cantik2..

tak sabar nak tgk time raya nanti.. mesti ensem.. (mirul je tau bukan bapak dia haha) gurau je hihi

honeylanz berkata...

wah.. nampaknye rina dah leh lena tido. semua dah complete gitu ;)

zura@iwan berkata...

hmmm dh beli ye baju mirul....bj mama & papa dia dh beli ke..

watie berkata...

waaa syioknye shopping :)

mummy_ayu berkata...

wah meriah mirul..cayalah..

MaMa aYiN_FaSHa berkata...

Wah...dah terasa kemeriahan nk raya ler rina..suka kita...

r0ha!Za berkata...

soping sakan ye kak..byk baju raya mirul..aii..raya sakan la mirul nnt.

Mak Su berkata...

alamak! maksu lum supping raya agik!

Mrs LVoe berkata...

raya sakan nampk rina.. sha tumpang tengok je

CuTeMiUt78 berkata...

~nana~
hik..hik..hik.. bukan selalu Mirul dpt beli baju :D

CuTeMiUt78 berkata...

~cik gadis~
uish.. idak la smpi meletops.. sederhana je..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
emmm tu la pasal.. Mirul besar nya kat perut.. tu yg payah nak cari size...
baju aku yg bebenornya sehelai je.. tapi disebabkan byk kain ela yg tersimpan.. tak sempat buat baju.. makanya mak aku pulun la..
eemm beg polo tu ya.. kan offer smpi 6hb je... apa hari ni ada lagi ke..

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
wakakakaka... tunggu raya k.. tgk Mirul encem ke tak.. harus la gitu kan

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
emmm gitu kot.. tak yah fening2 nak fikir pasal baju dah :D

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
hik..hik..hik.. cukup la baju Mirul je pun dah rasa cam meriah gitu :D

CuTeMiUt78 berkata...

~watie~
memang syiok kan

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
hik..hik..hik.. takpe la kan.. budak2 mesti ske nak raya :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mama ayin_fasha~
hik.hik..hik.. meriah plak rasanya

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
mirul memang skeee je... meriah

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
hik..hik..hik.. ada masa lagi maksu

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs lvoe~
biasa2 je sha.. hik..hik..hik..

izan ishak berkata...

waaahhh k.rina pi bp mall ye smlm. kalau member day card mmg laju je org serbu...sume rasa nak beli je.

seb baik izan dah pi last week...kalu sume dah settle mmg senang kn?

suka tgk mirul...sgt cute!

reen berkata...

gila2 kntang ko mirul..
bnyk gak bju ry dia..
size lak...fuyooo...mmng smngt dak tu..

dh agak dh..sy puny mmbr crd dh xpired la sis..uwaaaa...mls nk renew..sjak kluang mall ad...tp jarang g ..rugi tul la...isk2!!x pe..taun dpn la..he3

sis..sttle dh ye bab bju ry...len2 lom lg knknknkn...fening gak ye...
time ry ni ibu2 la dok bz mnjang...pikir tu ini..selagi lom slesai slagi tu la x snang duduk..knknknkn..

ibu_umairah berkata...

cantik lahhh baju kotak itu...so nice

miemiey berkata...

byak coping raya..tak pe setahun sekali kan,,mimi pun daa selesai belaka..cuma yg hubby je belum..hubby mimi selalu cam ni x kisah takde bju raya..yg penting ank2..tapi tu laa x syok kan ..mgkin mgu last pose ni g rembat gak tuk hubby..

miemiey berkata...

hik..hik..bukan setakat juling je kak oii..dh kuor bijik mata ni..takpe laa daku habiskan juga membacanya..

CuTeMiUt78 berkata...

~izan ishak~
akak ni jarang2 la klu nak ke bp mall tu klu takde membeli apa2.. ni dah alang2 ada sale kan.. makanya terjah gak la. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
emmm tul tu reen, ala cam akak ni pun bukan selalu sgt belanja kat pacific tu.. eemmm kebetulan ada sale kan.. makanya terjah aarrr...

CuTeMiUt78 berkata...

~ibu_umairah~
cantik kan.. kita pun ske tgk

CuTeMiUt78 berkata...

~miemiey~
ha'ah tu la.. memandangkan Mirul pun bukan selalu beli baju.. makanya ni duk pulun beli baju dia je la..
eemm dah terkeluar biji mata ko ya.. emm tak pe.. nnti dah habis baca.. blh msuk blk :D

TiNiE berkata...

yeyy..lebih kurang la kita..
tinie, dari kain mak beli sampai la mak jahitkan..sukerr...

en_me berkata...

baju raya tewww..

Mrs. Adz berkata...

bestnye mirul..banyak baju untuk mirul ye..saiz dak besar lak tu..

ZaEr.. berkata...

senang kan siap bju awl2..blh kejar menda len plk.zek ni rmh je x settle lg.cadang nk tuka lnsir bru..dgn ank2 kecik ni mmg x cukup masa la nak menelek.mn yg nmpk ok,cntik..rembat je!huhu

umminabilah berkata...

emm..raye sakanlh mirul nati...dh abis shopping ke kak?? kite dh abis dah

U-jin berkata...

baju kutak2..ilike......wah mirul beraya sakan ek.....banyak poket sng nakbuh duit raya

atty's berkata...

mesti mirul happy dpt baju raya..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ berkata...

mirul pakai saiz org besaq tu..
damia pun ada stgh baju kena amik umur setahun ke 2 tahun..

Dee berkata...

raya sakanlah mirul..

iManAzRaf berkata...

wah... mirul da pki tuk yg umu 6 thn..?? hehe.. kalau jmpe die, kite nk trk2 pipi leh..?? geram.. heee....

MAMADANISH78 berkata...

mak'aiii...baju mirul....
ni kalau tak beraya umah mamaD tak tau la ni....
bukan main byk betol koleksi baju raya mirul.ni...wakakaaa

neezareef berkata...

skang pacific mmg tgh sale tade member card pn 50-70% less jugak

wah jimat la mak jait baju 1 family free je ke

CuTeMiUt78 berkata...

~tinie~
emmm senang kan.. tak yah nak fening2 dah.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~en_me~
yup... :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs. adz~
heh..heh..heh.. kena cari yg besar tuk dia selesa

CuTeMiUt78 berkata...

~zaer~
ha'ah senang la kan.. tak yah nak fening2 gitu..

CuTeMiUt78 berkata...

~uminabilah~
eemmm setakat ni baru beli baju mirul je.. yg lain tak beli kot

CuTeMiUt78 berkata...

~u-jin~
yup.. kita pun skkee.. heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~yanadzul~
emmm nak beri dia selesa.. kena la cari yg besar skit.. klu tak.. pakai sekejap dah tak muat

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
hik..hik..hik.. sakan gitu..

CuTeMiUt78 berkata...

~imanazraf~
hik..hik.hik.. tarik jgn tak tarik.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mamadanish78~
insyallah.. kita g nanti..k..

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
emmm klu ada member kad ada tambah less lagi.. 20%...

eemmm kain aku beli.. mak aku jahitkan je.. :D tak la semua free kan..