N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

30 Sep 2009

Raya Kedua Kami

Salam Semua..

So camne ngan hari ni.. ok sihat dan ceria semua..
mesti mood berkerja tu dah mula kembali kan..
tapi dalam pada tu.. mood raya masih lagi terasa kan..
maklum la raya kan sebulan gitu.. :D
okies hari ni aku nak sambung plak story mory aku utk raya kedua, ketiga, keempat..
disebabkan gambo2 utk raya kedua, adik aku terdelete.. (sedih wwooooo gambo raya tak byk utk thn ni... )
makanya aku story mory secara ringkas je la ya..

Hari Raya Aidilfitri - 2

Raya kedua kami, masih lagi di JB.
Plan asal kami nak blk ke BP seawal yg mungkin la kan..
tapi ubah plan.. bila mana kakak2 dan abg2 ipar aku dari BP nak ke JB.
Diaorg nak g menziarahi biras aku yg sakit kat spital Sultan Ismail tu..
makanya kami ubah plan blk BP lewat skit la..
dlm pada duk tunggu dioarg tiba...
umah mak aku pun ramai gak yg dtg berkunjung utk berhari raya..
so penuh sesak la umah mak aku tu..
sib baik kami belum blk lagi.. klu tak.. tak jumpa la ngan sedara mara yg datang..
dlm pada duk sibuk melayan tetamu tu..
kakak ipar aku msg mengatakan diaorg bertolak dari BP dlm kul 2 ptg gitu..
makanya dia minta kami blk BP dulu.. tukar turn jaga umah plak..
yelah kan raya.. dah la tu umah pusaka.. makanya ramai la yg bakal mengunjung..
jadi kami bincang2.. makanya kami blk BP dlm kul 12 tghari tu..
perjalanan blk BP tu.. alhamdulilah masih lagi lancar..
kenderaan pun tak byk sgt la..
kami smpi di tol Ayer Hitam, kakak ipar aku msg tanya kat mana..
rupanya kami berselisih jalan.. dia pun kat tol Ayer Hitam..
tapi kearah JB , kami plak ke arah Ayer Hitam..
sesampai je kami di rumah.. sedara mara belah cik abg aku datang serbu..
memang ramai gak la..sib baik kami blk.. klu tak. diaorg dtg umah.. takde org..
ptg tu.. pas dah tetamu blk.. kami pun ambil kesempatan berhari raya ke rumah jiran2 terdekat..
tgh duk berhari raya tu.. dpt plak msg dari Ct Rahani
mengatakan nak dtg beraya kerumah aku.. kebetulan dia beraya ke rumah sedara dia di Senggarang.. wah.. tak sangka plak aku..hik..hik..hik..
dlm pada tu.. sian gak kat Ct, sampai tersesat bagai nak kerumah aku..
tapi sib baik la sampai gak kerumah..
emmmm gambo2 pertemuan kami.. nak kena la tunggu Ct upadate blog dia..
sebabnya.. aku memang tak snap satu gambo pun..
so Ct, cepat2 update blog ya...
pas Magrhib baru la Ct blk ke rumah mertuanya di Benut..
Maaf ya Ct, dtg umah akak.. makan kuih raya je..
ate kelam kabut bagai kan.. tak sempat nak masak2 apa..
so tu je la story mory utk raya kedua kami..

p/s: ada lagi tau.. story mory pasal raya ni..


nak tambah pendapatan... klik sini

4 ulasan:

umminabilah berkata...

Salam..akak..ct Rahani tu mmg mber akak ke knal dlm blog je?

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
salam.. yup.. dia salah sorang rakan blogger yg blh dikatakan tegar gak la.. byk kali gak kami bertemu..

reen berkata...

sy balik snggarang mlm ry kdua..
ry k4..balik jln jem...aircrn kete cik abng lak wosak....uwaaaa..kpanasn we all...nympat lak singgh airtam..shopping kt SAKAN&PASARAYAKU..hahaha..

CuTeMiUt78 berkata...

~ reen~
wah... raya ke-2 tu akak ada kat umah dah... sempat lagi menyoping tu