N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

29 Sep 2009

Di Ambang Mlm Raya!!

Salam Semua..

Emmm masih lagi dalam mood raya kan..
Hari ni aku nak story mory pasal cutemiut beraya..
disebabkan aku masih lagi menunggu adik aku hantarkan gambo2 raya kami..
makanya n3 hari ni kita bercerita dulu tanpa gambo..
nanti bila gambo2 dah dpt.. aku publishkan gambo2nya plak
(cam la byk sgt gambonya.. )
okies aku mulakan ngan hari Sabtu sehari sebelum raya..

Sehari Sebelum Raya

Rumah aku merangkap umah kakak ipar aku gak, sibuk ngan memasak utk ngunjung..
Aku sibuk ngan mengemas umah bagai..
Makanya sesiap masak dan mengemas baru la kami bergerak blk ke JB..
perjalanan lancar.. cuma driver je tak lancar...
terpaksa la co-pilot ganti..
cik abg aku kepenatan kan.. makanya dia ngan Mirul terbungkang tido
jadinya aku la yg drive dari masuk highway Ayer Hitam smpi la dpn pintu umah mak aku kat JB
(ala dah biasa la.,. drive jauh2 kan.. so takde hal punya la..)
sib baik tak byk kenderaan waktu tu.. mungkin ramai yg dah blk kg kot masa tu..
aku je kot yg blk bandar.. hik..hik..hik.
Kami bergerak dari umah lebih kurang pukul 5.30 ptg dah..jadinya smpi je umah mak aku.. dah nak dekat waktu berbuka pose tau.. sib baik sempat la berbuka dirumah kan..
emmmm mak ayah aku skkkee la kan cucu kesayangan blk..
pas berbuka tu.. .. aku ngan cik abg aku.. g spital sultan Ismail jap
nak g tgk biras aku yg sakit tu.. (masa tu dia masih lagi dispital.. kesian beraya dispital masa tu..la ni dia dah kat umah la.. ala yg aku story dia dah hampir tenat tu.. )
kononnya sambil tgk tu.. hantar la skit makanan utk kakak ipar aku.. tapi bila smpi sana hanya sorang je blh naik.. yelah masa tu pun dah mlm kan.. bukan waktu melawat pun..
makanya aku sorang je la yg naik.. jumpa kakak ipar aku ngan tgk keadaan biras aku tu skali..
Masa kami ke spital tu..Mirul ngan pakcik2nya g keluar merayap tau... kemana diaorg pergi..
diaorg g cari bunga api.. emmmm smpi dkt kul 11 mlm baru blk tau..
Wah Mirul punya excited nak main bunga api..
bukan kira dah lewat mlm ke apa.. janji dia nak main gak..
dah mlm raya kan, aku ngan cik abg aku tolong la mak aku plak mengemas umah, pasang langsir raya, isi kuih raya, isi duit raya..
dah siap semua.. baru la blh nak lelapkan mata.. masa tu.. jam dah dkt kul 2 pagi tau..
si Mirul pun asyik bebenor main je.. smpi tak hingat nak tido...
tapi bila dia tgk semua dah pejam..(buat2 pejam..) baru dia nak tido..
tu pun tak lama.. dia baring, aku beri susu.. terus lena sampai pagi..
takyah nak tepuk2 dah... emmmm penat sgt la tu..
so.. aku sambung lagi story mory utk raya pertama di next n3 k...

p/s: karang klu aku story mory kat sini.. panjang berjela2.. juling plak korang nak membacanya.. :D




nak tambah pendapatan... klik sini

http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78

http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277



5 ulasan:

neezareef berkata...

bila nk kuo gambo raya nih

nza berkata...

wah, raye sakan mirul ye..mesti dpt byk duit raye...

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
dah keluar pun.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
hik..hik..hik.. memang seronok mirul thn ni :D

reen berkata...

mmang x jam sngt la ms ni..tp ry ptama kdua..ktiga..mlm ry..mak ai....jem truk sis..