N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

7 Sep 2009

Hari Senin Yg Ceria

Salam Semua...



Slamat Pagi Senin... ada yg black Monday ke bulan2 pose ni.. hik..hik..hik..
Aku hari ni eemmm dlm mood yg blh dikatakan.. ceria + ok + bersemangat gitu..
sebab apa tau.. nnti aku story mory k..
sebelum tu jom renungkan doa harian ramadhan utk hari ke - 16 & 17
dah 17 hari kita semua umat Islam berpuasa kan...

Doa Hari - 16
Yaa Allah! Berilah Aku Kemampuan Untuk Hidup Sebagaimana KehidupanOrang-Orang Yang Baik. Dan Jauhkanlah Aku Dari Kehidupan BersamaOrang-Orang Yang Jahat. Dan Naungilah Aku Dengan Rahmat-Mu HinggaSampai Kepada Alam Akhirat. Demi Ketuhanan-Mu Wahai Tuhan SeruSekalian Alam.
Doa Hari – 17
Yaa Allah! Tunjukkanlah Aku Kepada Amal Kebajikan Dan PenuhilahHajat Serta Cita-Cita Ku. Wahai Yang Maha Mengetahui Keperluan,Tanpa Pengungkapan Permohonan. Wahai Yang Maha Mengetahui SegalaYang Ada Didalam Hati Seluruh Isi Alam. Sholawat Atas Mohammad DanKeluarganya Yang Suci.
*****************************
eemm... so camne ngan aktiviti hari minggu korang..??
menarik tak.. apapun bagi aku hari minggu yg lepas ni amat2 la seronok..
sebab nya.. dpt g shopping raya gitu.. ooopsss.. aku dah siap shopping raya tau..
bukan shopping apa pun.. cam thn2 lepas gak la..
apapun keperluan anak dan suami yg aku utamakan..
keperluan aku... tak berapa sgt la..
aku akan rasa puas hati dan lapang dada bila keperluan raya suami dan anak dah selesai.
biasa la kan.. klu dulu sebelum kawin, tak la pening pala nak membeli brg2 utk suami n anak..
la ni dah ada suami ngan anak.. mesti la dua permata hati tu.. di utamakan.. betul tak korang?
(aku tanya pada yg dah berkahwin je.. mesti akan rasa apa yg aku rasa kan.. )
eemmm mebebel sudah..
okies aku mulakan ngan hari Sabtu..
ate Sabtu kan aku keja kan.. makanya blk keja tu.. aku siap2 masak dulu..
(karang klu aku tak masak camne org2 yg kat umah tu nak berbuka kan..)
cik abg aku memang dah plan hari Sabtu tu nak berbuka kat luar je..
pastu plan nak g belikan baju raya Mirul skali..
sgt la sskkkee kan.. klu time nak shopping ni..
sebelum kami berbuka tu.. g spital dulu hantar kan makanan kakak ipar aku..
sian dia.. buka kat spital.. ate menemankan suami dia yg sakit tu kan..
(oh menyelit jap.. keadaan biras aku sekarang ni eemmm masih dlm lemah tak bermaya.. walaupun dah masuk air berbotol gitu.. dan hari ni dia di hantar ke spital Sultan Ismail di JB)
okies sambung blk story mory aku..
pas dah hantar makanan kat kakak ipar aku tu.. tak dan la nak mencari tmpt berbuka utk kami.
makanya mkn dulu kuih + bubur lambuk ayam yg sempat aku beli kat PARAM sebelum ke spital..
makan la kami 3 beranak kat dlm keta je..
pas dah mkn dan solat semua.. baru la gerak ke destinasi menyopping..
shopping dimana..??? eemmmm ke BP Mall
disebabkan aku dpt offer utk member kad BP Mall, dan pada hari tu.. ada sale utk member kad..
makanya kesana la kami serbu mencari sepasang dua (ye ke sepasang dua) baju raya utk budak Mirul... eemmm offer smpi 80% utk member kad tu.. sapa yg tak nak kan..
ramai gak umat manusia.. semua bangsa ada.. kata 1 M'sia kan..
Mirul punya la melasak... susah kami nak handle tau..
mana nak memilih baju dia.. mana nak pantau dia dari lari sana sini..
masuk celah2 baju.. uisshh.. pening dibuatnya..
aku ngan cik abg aku.. terpaksa la bersilih ganti.. pantau2kan dia..
last2 kat tmpt baju budak2 tu.. ada la tmpt permainan ala yg masuk duit 50 sen tu..
hah tak nak beri dia melasak.. makanya cik abg aku bawa dia duk situ.. tapi duduk je, tak blh masuk duit tu.. karang ada takmo turun plak kan..
dan aku ngan senang hati g la memilih baju utk dia..
tapi tu la bila dia takde dpn mata susah plak nak tgk baju tu ok ke tak kat badan dia..
eemmm Mirul over size tau.. bab baju blh la tau berapa size dia pakai..
bab seluar.. wah.. fening sebabnya size ok tapi tang pinggang tak muat plak..
addooooii la hai.. last2 tukar jaga plak ngan cik abg aku..
biar dia plak yg cari kan seluar yg sesuai utk Mirul
bila dah jumpa yg berkenan..
berdesup plak ketempat lelaki..
eemmmm ayah Mirul nak gak beli baju raya heh..heh..heh..
pusing2.. belek2.. asyik tak berkenan je..
bab ni memang cik abg aku cerewet..
kekadang tu.. apa yg kita pilihkan ada je yg tak kena dimata..
makanya aku just ckp kat dia.. pilih je la mana yg bekenan dihati.. ambil je..
tu je senang kan.. biar dia pilih sendiri..
sementara tunggu dia duk pilih2 tu..
aku pantau dak Mirul yg duk main kat cermin bilik fitting room tu hah..
sib baik ada gak yg cik abg berkenan..
so puas dah duk pusing2 bagai..
baru la kami g cari makan..
Mirul pun sibuk je.. jom aaarr FC.. jom aar FC (FC = KFC)
sebelum tu jom layan gambo Mirul masa shopping2 tu..

budak yg tak tau duk diam.. lari sana sini.. penat aku tau.. ni masa tgh tunggu ayah dia g pilih2 baju.. aku beri dia book.. dia duk kat situ gak.. aku biarkan.. asal dia diam..


pas dah membayar bagai.. baru la kami g makan KFC.. tu pun Mirul dah sibuk2 nak g KFC katanya.. ( emmm sekarang Mirul dah pandai minta klu lalu dpn KFC mesti kata nak FC) tu gambo dia tgh mkn whipped potato tu.. memang dia skee.. lapo sgt la tu.. sian dia..

hah..hah..hah.hah.. lepas makan baru teringat nak bergambo sakan.. makanya dibulan pose ni ok la kan.. aku publishkan gambo pinggan yg dah habis ngan segala makanan..

Bila perut dah kenyang.. makanya baru la gerak blk.. eemmm penat gak tau.. tapi puas hati.. eemm tu la terapi yg membuatkan aku bersemangat utk hari ni.. huah..huah..huah...huah...

Apa yg kami borong sakan tu.. nantikan next n3 k..


eh.. korang pening nak cari duit tambahan raya.. jom join sini.. pulangan pastinya berganda2 tau
http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277




14 ulasan:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

borong sakan la akak yer...

thn ni baju raya sewarna n senada x 1 family??

Dee berkata...

wah..shopping sakan nampak..

reen berkata...

wahhh..g bp mall ye..
mmbr crd kt ne sis?
pasific ke?

klakar sungguh la...leh lak gilir2..
tu baru sowng ank..mcm sy ni 3 hero lg la haru...nk2 lg time nk pilih baju ank2..blari sana sini..lastly ltak 3 hero kt dlm troly..abis cite..hua3..

azuan berkata...

owh..
bestnya g shoping ngan family..

zura@iwan berkata...

salam senin....

hari miggu br ni mmg bestt....kite jalan2 je...kekeke...sopping tu x la sgt...window jer...

CuTeMiUt78 berkata...

~cik gadis~
emmm senada gitu erk.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
hik..hik.hik.. hanya beli baju Mirul yg meriah

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
ha'ah.. member utk pacific lor.. eemmm Mirul bukan takmo duk dlm troli.. klu duk dlm troli lagi dia over aktif.. karang ada mau terbalik ngan troli2 tu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~azuan~
memang seronok.. therapy minda gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
seronok kan.. dpt jenjalan..

reen berkata...

hahaha..sungguh hyperaktif tu budak!!

miemiey berkata...

memng ramaikan manusia2 duk shopping kl masa dah dekat nk raya..mimi awal2 lgi shopping awal ramadhan nk elak cam gini ar ank2 bukan reti duk diam silap hari bulan kene leter ngn abah dia...tapi tu laa mmg sonok coping raya..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
memang over hyperaktif gitu :D

CuTeMiUt78 berkata...

~miemiey~
klu blh gitu la kan.. tapi nak buat camne.. awal 2 pose.. duit belum ada.. makanya kena la tunggu gaji