N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

3 Sep 2009

Hantu.. Mana Hantu.. !!

Salam Semua..
Dah pun masuk hari ke 13 kita semua umat Islam berpuasa...
Sebagai permulaan jom renungkan doa untuk hari ke -13
Doa Hari – 13
Yaa Allah! Sucikanlah Diriku Dari Kekotoran Dan Kejelekan. BerilahKesabaran Padaku Untuk Menerima Segala Ketentuan. Dan BerilahKemampuan Kepadaku Untuk Bertaqwa, Dan Bergaul Dengan Orang-OrangYang Baik Dengan Bantuan-Mu, Wahai Dambaan Orang-Orang Miskin.
*****************************
hik..hik..hik.. tajuk cam seram gitu kan..
yg sebenarnya..hari ni kan kat office aku ni ada buat sembahyang hantu...
untuk kepercayaan kaum2 cina la..
bulan ni ada la bulan hantu.. makanya kaum2 cino ni.. kena la sembahyang hantu..
supaya hantu2 ni tak kacau diaorg...
(eemmm kan bulan pose ni.. ada hantu erkkk )
makanya.. ni diaorg tgh sibuk menyusun segala jenis makanan dan barang2 sembahyang diaorg tu..
(eemm setiap kaum kan ada kepercayaan masing2... )
dengan buahnya la.. biskut2 la.. air2 tin la.. macam2 gitu..
jap lagi mesti ada 'kerbau kaki pendek' = b***
duk tergolek kat sebelah tmpt diaorg sembahyang tu..
ish.. sangat tak suke tau klu time diaorg sembahyang2 yg melibatkan binatang tu..
eemmm peliknya.. tak plak kena H1N1 tu kan...
harus la.. karang satu kilang baunya.. eeeeiiiii meloyakan tekak aku ni weeiii...
ni la tekanan klu keja ngan co cino ni..
blh jd sakit jiwa tau...
tapi nak buat camne kan.. dah aku mencari rezeki kat sini..
apa jua..kena hadapi lor...
sib baik la tak di buat kat dpn office aku ni..
klu tak, mana mau lari...
klu dulu, time bukan bulan pose..
semua pekerja dijamu ngan nasi beriyani yg dimasak oleh katering melayu..
semua org blh makan... tapi ni disebabkan bulan pose kan..
takkan nak makan nasi beriyani kot...
pastu kan.. pas dia sembahyang tu..
segala makanan cam biskut2 ke.. gula2 ke.. jajan2 ke.. air tin ke.. buah2 ke
semua disedekahkan pada staff kat office ni..
termasuk la melayu pun dapat... klu baik ngan diaorg..
dpt la... gula 2kg tak pun minyak masak yg 5kg tu...
kira cam bersedekah la gitu...
tapi kadang2 ada gak mulut2 yg gatai duk kata...
ish benda tu haram dimakan..
padahal.. bukan makanan tu.. di sembahyang kan...utk hantu2 tu..
tapi makanan2 tu... adalah utk hidangan org2 yg g sembahyang tu..
tapi dlm pada duk kata2 tu.. ambil gak.. klu diberi... :D
eemmmm tu la story mory utk kali ni




jom la ramai2 kita kumpul utk duit raya.. pastinya pulangan berganda2

10 ulasan:

miemiey berkata...

kl nak diikutkan mana ada hantu bulan ramadhan...tapi tu laa kepercayaan kaum cina...saya kl bau setanggi daa tak tahn cam ane bau kat kilang tu sekrag yerk...

¥ α Ŋ α Đ z µ £ berkata...

tak lalu tgk lembu pendek..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

a'ah yeee...bos aku ni pon tgh sebok susun2 brg2 dia atas meja yg pastinya wna merah..

tp dia tak le perasap 'kambing pendek' tu...sbb kilang aku ni kecit jerk...

Sembahyang hantu...padahal..hantu2 semua kena kurung...keh3

Dee berkata...

oh..gitu ye..baru tau..

reen berkata...

mana antu?..mana mana????
cm lagu cite ciplos lak..hik3..

tu la heran ek..depa dok mkn sikil papat tu tp lngsung x kna h1n1 knknkn..

sabo je kak..
kna la hormat budaya dia orng..tp tu la.x tahan bau hapak tu...
yg bab bg2 mknn tu best tu..
yg dok ngata tu ckp x srupa bikin la tu..uishh...pose2..:D

CuTeMiUt78 berkata...

~miemiey~
eemmm tu la kan.. kadang2 kan cam rasa lawak pun ada.. tapi kena la hormat kepercayaan diaorg kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~yanadzul~
ha'ah.. cam nak muntah.. gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
oh gitu ya.. eemmm tu la kan

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
ha'ah gitu la dee

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
memang lagu ceplos tu la..
eemmm memang pun