N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Sep 2009

Baju Raya Kami Dah Siap!!

Salam Semua....

Hik..hik..hik.. dah siap dah sebekut aku..
nak tau sebekut apa yg aku buat..??
eemmm nanti bila dah siap sepenuh nya aku berithu k..
tadi ni hanya buat inti dia je dulu.. belum letak toppingnya lagi..
takut karang klu aku letak toppingnya.. ada yg tak smpi raya tau..
habis kena ngap je...
okies tak mo story mory pasal kuih raya dulu..
kali ni nak story mory pasal baju raya plak..
hah.. hari tu.. dah story mory pasal baju Mirul kan..
kali ni baju raya kami utk pagi raya plak..
apa tema kami.. thn ni... ???
hah.. korang nak tahu... thn ni tema kami adalah.. hijau pucuk pisang..
heh..heh..heh..heh.. jom tgk baju raya kami....

okies.. ni la baju raya kami...

baju utk lelaki.. sapa lagi klu tak dua hero aku tu..

baju utk ayah... (napa plak kat gambo nampak kuning..)

baju utk budak bulat mirul tu.. masih belum dilipat tangan dan bawah bajunya..

dan ni plak baju dari pengasuh Mirul..memang sejak dia jaga Mirul ni.. setiap raya pastinya Mirul dpt sepasang baju melayu dari pengasuh dia.. yg jahitkan.. kaler maroon tapi kat sini jd merah plak..

baju utk aku la plak.. hik..hik.. ni baru 3 helai tau.. ada lagi 2 dlm proses.. :D

okies.. ni la baju utk pagi raya kami... korang ingat tak... kain ni.. aku dpt hadiah dari Jivebumz.
so traraaaa... dah siap jadi baju okies....
dik Ila a.k.a Jivebumz.. ni la kain yg ko beri tu.. dah siap jd baju kurung okey...

ni plak baju kebaya aku..
wallla setelah lama aku tak berkebaya..
so kali ni kebaya berkain 'pua' lagi..

dan ni plak.. baju kurung je... korang perasan tak.. corak baju tu..
sama je kan ngan baju kebaya aku.. :D
actually ni idea mak aku lorr...
kain utk baju kan 4 meter.. tu klu tuk aku la..
dan kebanyakkan trand sekarang ni.. kan baju lain.. kain lain..
makanya jadi la baju aku 2 helai.. blh gitu..
jimat kan... :D
yg lagi 2 helai tu pun lebih kurang je ngan yg ni.. tapi masih belum siap sepenuhnya...
dan tuk pengetahuan korang.. thn ni aku tak membeli pun kain utk buat baju..
kain utk baju aku ni adalah dari simpanan thn lepas.. yg mana tak sempat nak buat baju..
dan ada kain yg org beri.... aku ni pun bukan la selalu buat baju pun..
cuma kain utk lelaki je... aku beli dan mak aku tolong jahitkan..
memang setiap thn gitu la...lebih jimat kan...
okies.. tu la story mory aku nii...
makanya.. senang hati.. baju utk raya.. dah siap sepenuhnya..
tinggal beberapa perkara je yg belum settle lagi..


jom buat duit raya
http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277



25 ulasan:

umminabilah berkata...

wow..sedondon lh ni yer...kite pun nk sdondon jgak lah

nza berkata...

wah best le jahit baju..ha, dh cyap tu n tunggu raye jelh...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

banyaknya baju akak....

raya sakan la nowh..

hehe..

Tukang cerita berkata...

macam warna baju raya kami tahun lepas..
")

IdaShah berkata...

yea2 baju raya dah siap..
aku beli jer

Real Woman berkata...

eh ye lah..nampak macam warna kuning diraja je! tak nampak hijau pucuk pisang pun!

Mawar_berduri berkata...

wah...cantik baju kebaya akk...jeles..jeles.....

zura@iwan berkata...

tema kuning ijo ye....cantik2....

pstt...brp psg bj raya kak rini ni? kekeke

Nurhayati berkata...

eh eh eh cantiknye semua..

JIVEBUMZ berkata...

amboi kak sakan raya thn nie yer! berpasang2 bajunye

paling best baju ijo tu dah siap yer.. hihi jgn lupe nanti amek gambo pakai baju tu yer kak :)

CuTeMiUt78 berkata...

~uminabilah~
kami memang tiap2 tahun haruslah sedondon gitu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
ha'ah kak.. senang skit..

CuTeMiUt78 berkata...

~cik gadis~
eemmm baru takat 3 helai je dik..

CuTeMiUt78 berkata...

~tukang cerita~
sib baik tak tahun ni.. klu tak.. boria la kita

CuTeMiUt78 berkata...

~idashah~
okies la kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~real woman~
emmm tu la kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~mawar_berduri~
jgn jeles aaarrr

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
oopss.. tema adalah ijao pucuk pisang.. bukan ijo kuning..

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
mekacih ya

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
harus gitu dik nun..

honeylanz berkata...

bykknye bj rina! has 1 je :p

MAMADANISH78 berkata...

wah meriah baju2 raya Rina yekkkk...selamat myambut hari raya ye...teringin nk jumpa rina ngn Mirul ni tau...

r0ha!Za berkata...

raya sakan gitu akak nih..sedondon..comel gitu..hijau pucuk pisang mmg comel..

cahayakasih berkata...

banyaknyer baju raye

Orked berkata...

banyaknyer baju raye