N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

2 Sep 2009

Puasa Hari ke -12

Salam Semua...
Dah pun 12 hari umat Islam berpuasa..
ada gak yg dah mula membuat persiapan raya kan..
sebelum aku memulakan bicara.. cam biasa aarr kita mulakan ngan doa harian di bulan Ramadhan

Doa Hari – 12
Yaa Allah! Hiasilah Diriku Dengan Penutup Dan Kesucian. TutupilahDiriku Dengan Pakaian Qana'ah Dan Kerelaan. Tempatkanlah Aku Di AtasJalan Keadilan Dan Sikap Tulus. Amankanlah Diriku Dari Setiap YangAku Takuti Dengan Penjagaan-Mu, Wahai Penjaga Orang-Orang Yang Takut.
******************************
Emmm camne ngan ibadah Puasa korang.. harap puasa kali ni bertambah2 berkat la hendaknya.
cam aku, utk thn ni aku masih belum lagi menunaikan solat terawih
klu dulu masa Mirul belum lahir dan masa masih anak dara g juga aku terawih ni..
tapi sejak Mirul lahir ni.. masih belum berkesempatan lagi..
(eemmm blh ke pakai alasan tu...)
eemmm takpe la.. tunggu Mirul Besar skit blh la aku g terawih..
sekarang ni Mirul sangat2 la aktif.. tak larat aku nak bekejaran ngan dia la ni..
sekarang ni asyik la nak main beskal je.. smpi lunyai beskal tu dikerjakan dek dia..
klu blh tido pun nak ngan beskal..ish..ish..ish..
beskal pun nak yg beso.. tak mo main yg kecik2 punya..
tapi klu tgk perkembangan Mirul tu.. memang org takkan sangka
dia yg baru umur 2 thn 5 bulan ni.. dah pandai kayuh beskal utk budak umur 9 , 10 thn
tapi beskal yg ada sokongan roda belakang tu la.. :D
lupa plak aku nak snapkan gambo dia ngan beskal tu..
actually beskal tu kakak sepupu dia yg punya.. bukan dia punya pun..
tapi dia yg over main beskal tu.. yg kakak sepupu dia ngalah je ngan dia..
hik..hik..hik.. bukan kami takmo beli beskal utk dia..
kesian gak la kan.. main hak org lain.. tapi tu la memandangkan diaorg ni main kat dlm umah je..
makanya tmpt amat la terhad..
jd aku ngan cik abg aku pun decide...
tunggu nnti kami ada umah sendiri baru kami belikan utk dia.. insyallah..
okies la korang... nnti sambung lagi k... :D


jom la join... utk duit raya.. pasti korang akan dpt pulangan yg berganda2...

5 ulasan:

ijan berkata...

salam...same mcm kite...sjak2 ade baby ni x smpat lg nk g terawih...macamnilh lumrah seorang ibu kan?

miemiey berkata...

mmg cam tu laa kl ada ank tecik..miemiey ank2 daa besar..dpt gi tarawih..bersama2 hubby n ank2..tiap 2 taun cam gini laa...kl daa ada org baru nnti mmg x dpt laa nk tarawih....

¥ α Ŋ α Đ z µ £ berkata...

terawih kat rumah ja..anak2 sapa nak jaga kan..

terawih buat sorang2

babyluv_ayang berkata...

sebelum puasa aritu plan gak nak ikut hubby gi terawih...tetiba tak leh lak cos kyra sukar nak dikawal di rumah kalau tinggal ngan makcik k.fara yg jaga adik k.fara yg tgh pantang tu...so k.fara pun tak leh nak gi ler....dah berapa tahun tak leh nak gi ni....mirul dah pandai kayuh bicycle yek...pandai nyer...kyra dah ada bicycle tapi masih tak tau nak kayuh....

iManAzRaf berkata...

owh.. da ade ank ssh ek..?? hehe, naseb i single mingle lg.. muehehe.. poyos lak.. btw, slmt berpuasa..