N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

29 Sep 2009

Raya Pertama Kami

Salam Semua..

Hah... aku baru je dpt gambo2 raya kami..
adik aku baru je email tadi so baru seronok nak sambung story mory raya aku..


Hari Raya Aidilfitri - 1

Seawal pagi lagi aku dah kena bangun nak kena tolong mak aku siapkan semua..dari gosok baju raya.. sampai la siapkan segala hidangan utk santapan pagi raya..selalunya di pagi raya memang camtu la rutin klu beraya dirumah mak aku.. dan sudah semestinya hidangan utk hari raya pertama adalah SOTO dan mesti ada BERGEDIL emmm tu kira trandemark umah mak aku tau(gambo cam biasa la kan.. enggak ado.. dah sibuk lupa dah nak snap gambo makanan bagai.. ) pas dah siap semua.. baru la ke masjid utk solat hari raya
jom layankan gambo2 raya kami..



sudah semestinya gambo kami 3 beranak... opppss muka dah berminyak2 cam tak sessuaai plak kulit aku ngan color ni.. (gambo ni masa kat umah atok aku..pas dah makan2 semua)


hah ni la mak dan ayah aku...

Lepas blk solat hari raya.. makanya sesi makan2 dulu, dah kenyang perut makanya sesi bermaafan plak

dimulakan ngan sesi bermafaan mak aku ngan ayah aku

dan diikuti oleh aku sebagai anak yg tua.. minta ampun dan maaf dengan mak dan ayah

diikuti menantu sulung.. sapa lagi cik abg aku la... bermaafan dengan mertua

dan seterusnya adik aku yg no.2 a.k.a pokcik mirul bermafaan dengan mak dan ayah

dan akhir sekali adik aku yg no.3 a.k.a pak usu Mirul bermaafan ngan mak dan ayah

oopppss Mana Mirul... hah, Mirul masa ni tgh mengamuk sebab kena kejut bangun pagi2.. jadinya mood tak berapa baik..

pas dah siap sesi bermaafan.. makanya bergerak la kami 2 keta ke rumah tok aku di Kota Tinggi. Memang begitu la kami beraya.. pastinya selepas sesi bermaafan di rumah kami akan ke Kota Tinggi beraya kerumah atok aku plak. Di rumah atok aku, kami mkan2 lagi.. juadah hari raya di rumah atok aku.. adalah nasi lemak special.. emmm lain dari yg lain.. pas dah sesi makan2.. so apa lagi.. bersantai2 dulu dan berposing2 la kan..

bergambar kenangan bersama atok aku.. (yg duduk pakai baju merah tu... )

dan ini la family kecik kami...(ni family belah aku..klu belah cik abg aku.. emmm ramai yg amat..)

pas dah posing2, dah kenyang.. makanya kami cadang blk umah dulu.. rehat2 sambil tunggu org datang umah tuk beraya.. baru la kami gerak beraya lagi..

p/s: kena sambung lagi daaa...



jom tambah pendapatan..

27 ulasan:

honeylanz berkata...

amboi.. ceria gitu. semua se tema.

umminabilah berkata...

amboi...hijau gtu tema ye...best kan bile bersame family...

[-suziey-] berkata...

waaa ijo..tantek..ouh sedapnye soto begedil..feveret tuh..
selamat hari raya rina..

Mawar_berduri berkata...

uit...ramai jugak yang pilih warna ijau utk tema raya tahun ni....hihi..cantek..dari jauh dah bley nampak ...

zura@iwan berkata...

semua ijo.......sedondon ...cantik2..

Nana berkata...

wah serba ijau ek...kita xde pun amik gambo bersalaman2 ni.ish..rugi la plak xamik gambo kan

neezareef berkata...

tema ijau nih..

adik ko ramai lelaki upenye..asal muke korang x sma arr

r0ha!Za berkata...

sonoknyer ari raya bkumpul smua..tema sama plok tu..comei nyerr

MaMa aYiN_FaSHa berkata...

selamat ari raya Rina...sejiwa sefamily yer ijo kaler..heheheh

Mrs. Adz berkata...

amboi,sedondon semua lagi..mirul pun handsome la..dah macam budak beso dah mirul ni..

Cik Wanie berkata...

wah thn nie konsep ijo yer,
mesti meriah kan...

hik hik hik hik...

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
yup.. setema semuanya... :D

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
hik..hik..hik.. harus setema semuanya..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
wah.. feveret ya...

CuTeMiUt78 berkata...

~mawar_berduri~
ha'ah kan.. ramai gak yg tema ijao.. klu tak nampak.. sengaja la kan

CuTeMiUt78 berkata...

~zura@iwan~
harus gitu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~nana~
kami tiap2 thn ambil... tapi thn ni kekurangan gambo

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
ha'ah.. aku sorang je anak pompuan tunggal... tak sama erk..

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama ayin_fasha~
heh..heh..heh.. sehati sejiwa gitu..

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs.adz~
hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~cik wanie~
ha'ah.. lain skit temanya..

reen berkata...

wah..sdondon..ijo!!!! ....

moMmY miMiL berkata...

amboi!!
hijau gitew theme kaler ko ye dis year..weols oren kaler..hehe..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
cantik kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~mommy mimil~
hik..hik..hik..

ikiqzana berkata...

keluarga bahagia.. cantik la warna baju raya family rina.