N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

18 Sep 2009

Tag : Raya Dari Jivebumz

Salam semua..

OOOOpppsssss... ni sesi nak menyelesaikan tag sebelum coti2 raya..
sib baik aku terperasan kat draft tadi ni.. ada yg belum di publishkan..
bila tgk.. lorrrr tag la plak..
dan aku telah di tag oleh Jivebumz
so jom layankan tag raya ni


Baju raya :
emmm aku dah publishkan pun baju raya utk kami sekeluarga kan..
tapi takpe.. demi tag ni aku nyatakan lagi..
Tema baju raya kami adalah hijau pucuk pisang..
Baju Raya aku : emmm 3 pasang actually ada 5 pasang.. tapi 2 pasang belum siap sepenuhnya
Baju Raya cik abg aku : 4 pasang.. 2 pasang baju melayu + 2 pasang T-shirt
Baju Raya Mirul : ni kena hover skit.. baju melayu 2 pasang + baju t-shirt 5 pasang + kemeja 2 pasang + seluar jean 2 pasang + baju tido 2 pasang
Kasut raya :

Kasut raya aku :
pakai thn lepas punya je.. still elok lagi.. malas nak beli2 bagai
Kasut raya cik abg aku : 2 pasang ..satu kasut thn lepas gak + satu lagi capal beli kat BATA
Kasut raya Mirul : 4 pasang.. 2 sport shoes beli kat BATA gak + capal + selipar buat pakai lasak2

Family aku :
utk family aku.. semua mak aku dah siap kan..
baju2 raya pun ikut tema yg sama...
makanya aku hanya belikan mak aku brooch ngan handbeg raya je..
adik2 aku.. mak aku dah siapkan... :D

Family Mertua :
Disebabkan aku ni takde mertua..
dan hanya duk ngan kakak ipar.. takde apa yg aku blh katakan utk persiapan raya
sebab masing2 ngan family masing2 kan.. cuma rumah la.. aku siapkan mengemas dan memperindahkan lagi umah pusaka tu..

Kuih raya :
hah bab kuih raya ni ... aku dah pun siapkan 4 jenis kuih handmade tau..
~ Biskut Badam Bercoklat ~
~ Almond London ~
~ Biskut Coklat Chip ~
~ Conflakes Madu ~
yg lain2 beli kerepek2 je lorr...

Rumah Baru :
eemmm aku belum lagi duk umah baru... masih duk umah pusaka yg aku duduk sekarang ni la.. insyallah thn dpn baru duk umah baru kot..

Langsir baru :
eemmm langsir baru utk rumah kami tu.. aku ngan kakak ipar aku dah decide takmo beli utk thn ni.. yg thn lepas punya elok lagi.. makanya pakai thn lepas punya je la.. jimat skitt

Duit raya :
Emmm bab duit raya ni memang awal2 lagi dah prepare dah...
anak2 sedara ramai weeiii... makanya budget utk duit raya ni pun harus la lebih kan..

Bonus :
emmmm alhamdulilah thn ni co ni bermurah hati nak beri bonus raya.. tak cam thn2 lepas.. kedekut taik hidung masin.. tak de la nak merasa bonus tau..
sib baik thn ni dpt la 200.. ok la kan.. dari takde langsung

Balik kampung :
hik..hik..hik..aci tak klu aku kata.. aku blk bandar..
sebab mak aku duk kat tmn.. bukan kg..
lain la klu aku dari JB nak blk BP
baru kata balik kampung.. sebab aku duk kat kg.. heh..heh..heh..
apapun thn ni thn aku beraya ngan family aku tau..

eemmm tu je la.. harap Jivebumz puas hati la ya.. tag udah akak selesaikan..
takmo tag sesapa la.. aku tau.. korang pun dah dlm mood nak raya..
takde maknanya klu nak buat tag2 ni kan..
so selamat berhari raya utk korang semua..
http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277

2 ulasan:

Luth Textile berkata...

SALAM, SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN..

Jemput ke blog ambil kad raya ya.. (kad raya kat sini)

Minta maaf kalau ada silap tulis yang menyinggung anda..

**kalau anda tak update link blog sy (link lama www.luthtextile.com bertukar ke --> http://luthtextile.com/blog) boleh la berbuat demikian eh. TQ.


Ikhlas :  
Luth Textile, Penang

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Kau kerja lagi erk hari ni?? sama la ngan aku..

Wehh!!! aku pon nsb baik TR dekat je..1 hari raya dah balik S.Gdg...sambil raya2 rumah sdara mara sana. Tak yah nak gaduh2 kan..heheheh


Selamat Hari Raya aku ucapkan wat ko sekeluarga...
Maaf zahir batin