N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

29 Sep 2009

Sambung Raya Pertama!!

Salam semua..

Okies ni sambungan raya kami..
pas dah rehat2 kat umah.. ptg tu pas solat Asar kami pun cadang bergerak lagi utk beraya kerumah adik beradik ayah aku..
adik beradik ayah aku ni mesti kena pergi beraya..
klu tak.. ada yg muncung nanti.. (ayah aku ni jenis tegas.. so kena la ikut kata dia)
maklum la bukan selalu pun nak beraya kan.. setahun sekali je..
memang blh dikatakan adik beradik ayah aku ni ramai kat JB la.. senangkan tak yah nak g jauh2
jadi kami cadang nak perabihkan raya hari tu gak la..
Kali ni kami beraya guna satu keta je.. adik aku yg no.2 tu bawa keta sendri..
nak jalan ngan tunang katanya.. emmm yelah org ada tunang kan..
so beraya la kami.. tapi sebelum kami meneruskan perjalanan utk beraya tu..
kami singgah jap di Spital Sultan Ismail (ala spital sultan Ismail ni bukan jauh nor dari umah mak aku.. hanya 10 minit je perjalanan )
kesian plak kakak ipar aku yg jaga laki dia tu.. duk beraya kat spital thn ni..
makanya kami dtg ziarah la.. bawakan gak makanan utk dia..
sapa yg tak sedih kan.. beraya kat spital..
pas dah g ziarah dia.. baru la kami beraya..
blh dikatakan hampir kesemua rumah makcik2 dan pakcik2 kami g beraya
memang cadang sebelum blk BP kami nak beraya semua..
ni je la masa utk kita bermaafan dan berjumpa ramai2 kan..
yg meriahnya budak Mirul tu la.. byk dpt collection duit raya..
memangnya klu beraya belah aku ni.. agak lumayan la Mirul dpt..
dan bila dah jumpa 2 pupu dia... makanya sakan la main je.. tak hingat nak blk ke apa..
jom layankan gambo Mirul beraya


heh..heh..heh.. hai semua.. ada yg windu2 kat saya tak.. songkok tu.. adik aku yg g belikan.. tapi agak terkecik la plak..

actually gambo ni gambo masa dlm perjalan nak blk umah.. dah kepenatan + kepanasan.. makanya hilang sudah baju melayu

hah ni plak.. Mirul nak main buai tu.. masa ni kami beraya kerumah kawan mak aku yg kebetulan dekat ngan umah makcik aku di Kg. Melayu Majidee, JB. See muka budak takut nak naik pada mulanya

Duduk pun ala2 cam takut2 gitu.. buai tu kan besar dari dia.. bukan buai yg cam selalu dia naik tu..

hah.. bila dah pandai nak stabilkan kedudukan.. tersengih2 plak...ssskkee la tu.. dah pandai nak main buai rotan tu..

dan.. peace utk semua...


wah.. dah pandai main buai tu.. siap blh lambai2 tangan lagi kat kami yg duk tgk dia main tu..

hah.. tu la gelagat Mirul.. Kami sampai umah dekat kul 10 gak la.. letih dan penat beraya. Tapi puas hati sebab dapat habiskan beraya umah adik beradik ayah aku. Korang jgn pelik plak napa belah ayah aku je kami g beraya.. tak beraya belah mak aku, sebabnya mak aku ni org Perak dan kebanyakkan adik beradik mak aku ni semua tinggal ka KL nun.. jadinya tak dan la kami nak kesana kan.. memandangkan cuti mak aku pun tak lama.. (tapi memang dah lama bebenornya kami tak blk Perak sebab dah takde sapa pun kat sana.. hanya makcik aku sorang je kat sana.. ) so tamat la story mory raya pertama kami..

p/s: nak sambung gak story mory raya kedua, ketiga, keempat..blla..bla..bla...bla... :D

18 ulasan:

umminabilah berkata...

hu..hu..sronok betul mirul beraye kan..

kiyozzz berkata...

geramnye tgk pp si mirul nie
rasa nk geget2 je
hehehe

r0ha!Za berkata...

raya sakan mirul ni..byk dpt duit raya ek..

Nurhayati berkata...

suka tgk dia wat peace tu.. ;)

miela77 berkata...

Salam..amboi mirul beraksi..blh join contest cik iela ni..suh mama wat enrti..huhuhu

[-suziey-] berkata...

hahhaa..nape mirul takut plak ngn buai tu..ekekek:p tp lps dh panas kemain lagi posing:p

Cik Wanie berkata...

amboi sakannya beraya,
wanie pun dah lama x blk johor,
sejak2 atok aki ngn nenek meninggal,
mmg dah lama x blk sana,
rindu nak blk sana...
tapi papa x bawak kami blk pun:((

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
ha'ah... memang sakan Mirul beraya.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~kiyozz~
gigit jgn tak gigit yo.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
hik..hik..hik.. alhamdulilah ada la rezeki utk Mirul thn ni :D

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
hik..hik..hik.. sejak dah pandai ni.. kemain lagi dia.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~miela77~
walllaa... blh join ya.. emmm akan difikirkan nak join ke tak.. klu kita join.. blh bagi can menang tak..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
hik..hik..agak la kan.. buai tu kan beso.. jadi cam phobia skit kot

CuTeMiUt78 berkata...

~cik wanie~
hik..hik..hik.. memang sakan mirul beraya.. oh ada gak kg kt JB.. kat area mana tu.. :D

MAMADANISH78 berkata...

bukan main berstory mori lagi puan rina kita ni...bukan main raye sakan ye...
cute mirul kat atas buai tu...:)
ijau yeeee....sama la kita cuma mamaD punya ijau...lain sikit..golap...he2..byk ke mirul dapat duit raya tahun ni...:)

reen berkata...

puyooo...makin smngat tengok dak cute ni...

CuTeMiUt78 berkata...

~mamadanish78~
hik..hik..hik.. harus la kan.. klu tak nanti basi dah.. tak best la kan

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
semangat kan.. :D