N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

28 Ogo 2009

Surprise yg Ke-2.. la..la..la

Salam Semua...


Okies ni sambungan dari surprise masa besday aku..
eemmm memang penuh ngan surprise la besday aku kali ni..
sannggaattt la skeeeee k... :D
okies ni berkenaan apa yg cik abg aku surprisekan..
semalam petang, masa blk keja..
cik abg aku sms suruh g kedai emas kat Pt.Raja tu..
katanya g kedai yg masa beli cicin tunang dulu tu..
emmm aku duk bls la.. tanya napa lak nak kena g sana.
sedangkan aku ni bekejaran nak beli lauk bagai..
mana sempat aku nak g kan..
pastu cik abg aku ckp la.. takpe.. lauk dia g belikan..
dia suruh aku gak g kedai tu.. ngan kadar segera..
takut tutup.. memang pun.. kedai tu tutup cepat..
bahaya weeii.. kedai emas tutup lambat2 kan..
dlm pada tu.. aku cam cuak gak la.. pe hal nya plak suruh aku g kedai emas tu..
ngan dlm keadaan confuse tu.. aku sms dia blk.. nak buat apa g sana..
aku takde tempah barang pun.. :D
eemmm lagipun tgh kering ni.. nak buat apa beli emas plak kan.. uishh...
dia cuma ckp.. g sana bawa sampul surat yg ada kat dashboard keta tu..
jgn buka sampul surat tu.. sampai la kat kedai tu..
wah.. aku dah saspen gila ni..
pe hal plak.. tak blh tgk sampul surat tu..apa yg cik abg aku rahsiakan ni..
cuma dia pesan lagi.. tunjukkan sampul surat tu.. kat tokey tu..
pastu.. ambil barang yg dia beri..bawa balik..
wah... gilos..aku kata dlm hati..
dah la nak maghrib ni.. suruh aku berteka teki plak.. cchhheeiitt...
tapi disebabkan aku ni isteri yg menurut perintah.. makanya aku pun berdesup la kekedai tu..
masa aku smpi tu.. kedai tu... cam dah nak tutup la kan..
sib baik sempat aku ambil barang yg cik abg aku pesan tu.. selepas sesi pertukaran antara 'sampul surat' yg misteri tu.. ngan barang dari kedai tu..
barangnya dlm beg kecik yg selalu org klu beli emas.. dpt beg tu..
yg aku ni plak.. disebabkan nak keja masa waktu berbuka kan..
terus je ambil tanpa byk tanya.. terus berdesup aku blk umah..
smpi je umah.. cik abg aku dah duk tunggu tersenyum2 gitu..
pelik aaarr.. pe hal plak dia tersengih2 kan..ish...ish...
dia tanya, dah ambil dah barang tu..
aku yg tgh kelam kabut nak siapkan juadah berbuka, just cakap dah.. ada kat dlm keta..
lupa nak bwa turun.. tanpa syak wasangka..
yg barang tu.. adalah kepunyaan aku bebenornya tau..
dlm pada aku kalut2 tu.. aku perasan dia g kat keta.. ambil barang tu.. bawa masuk bilik..
pastu aku terus lupa nak tanya.. sapa punya.... :D
masa potong2 kek tu pun.. aku blh lupa pasal tu.. sebab tgh sibuk layan potong kek kan..
pastu diaorg g sembahyang terawih kan... terus aku tak ingat la pasal tu..
pas dah blk sembahyang terawih, cik abg aku panggil aaarrr suruh urut dia jap..
penat katanya..aku kan isteri yg menurut perintah.. (eh.. ya ke..)
makanya sebagai isteri mithali.. g la urutkan dia jap..
masa tu.. dia dah siap pegang 'beg' barang kemas tu..
baru aku terdetik nak tanya..
"apa tu yang.. rahsia sgt smpi saya pun tak blh tau.. isi kandungannya.."
sambil duk urut belakang dia..
eemmm pastu blh dia ckp.. hah.. barang ni nak beri GIRLFRIEND dia
waahhh... aku dgr dia ckp camtu.. terus sentap okies..
muncung aku blh buat sidai hanger baju tu ha..
ada ke patut, nak beri kat gf dia... hhhaaaiittt... ni sudah lebey ni...
dia tgk aku dah muncung tu... blh dia siap gelak2 kan aku..
wweeeiii sakit hati tau.. tgk dia gelak..
aku apa lagi.. terus cam nak keluar dari bilik la kan..
sekali dia blh tarik tangan aku... dan cakap..
" ala jgn la muncung2.. dah macam apa dah tgk..takkan la nak beri kat GF.. mana ada.. ni utk ayang la... meh sini.. tgk apa isi dlamnya.. "
aku yg dah macam ala2 muka confuse tapi mahu kan.. g duk sebelah dia..
dia pun buka la beg tu.. keluarkan isi dlmnya..
sambil dia pakaikan kat tgn aku..dia cakap
"happy besday yang... harap skee aarr ngan hadiah besday thn ni.. sorry la klu tak memenuhi citarasa... abg just pilih mana yg abg rasa sesuai ngan tangan ayang tu.. "
wah... aku yg tgk.. tak berkelip2 tau mata ni.. sebab benda tu dah blink2 kan mata aku..
excited gila babas aku dibuatnya...
dan ini lah yg aku dpt....

taaaarrraaaa.... seutas gelang emas +emas putih... gitu..

close up skit... katanya.. sebagai pengganti gelang aku yg dah Mirul putuskan...


dan.. posing2 di tgn kecik ku... eemmm tapi dlm gambo tgk emas putih tu... cam berlian plak kan
wah... sgt skeee tak terhingga tau.. senyum aku meleret smpi ke telinga... hilang dah majuk2.. ngades kan.. :D
blh la melaram di hari raya.. keh..keh..keh..
cik abg aku siap ckp lagi.. tu tanda sayang dia ngan bini dia ni..
dia nak g ambil semalam.. tapi saja nak surprisekan aku..
jd dia suruh aku g ambil kononnya saja nak tgk reaksi aku camne...
hhhaaaiiiitt... sib baik la aku ok je bila suruh g ambil kan..
padahal dlm hati masa tu.. eh.. utk sapa la ni kan.. duk sibuk tertanya2..
so tu la surprise dari cik abg aku tu....
hik..hik..hik.. besday kali ni memang penuh ngan kejutan demi kejutan..
sib baik aku takde sakit jantung.. klu tak mau mati terkejut aku tau..
apapun terima kasih kat sayang.. sebab beri gelang tu.. skkeee sgt... love u so much... mmuuuahhh!!!!

p/s: korang jgn juling baca n3 aku yg panjang berjela2 ni k.. :D
aku publishkan ni.. bukan kata nak menunjuk.. tapi sepanjang perkahwinan kami, aku memang tak pernah dpt hadiah berupa barang kemas.. selain masa aku kawin dulu.. jd kali ni aku cam excited sgt.. (ni pun sebab cik abg aku pernah janji dulu, nak gantikan gelang aku yg dah putus tu.. sayang tau gelang tu.. lama kat tgn aku ni.. dari aku mula keja lagi aku dah pakai.. ) so sekarang janji dah dimakbulkan..lagipun aku ni jenis bukan suke nak minta2 apa2..
apa yg cik abg aku beri.. aku terima seadanya..

18 ulasan:

Mama_Aqish berkata...

wah..bestnyer...sungguh romantik gitu....

Gieyana berkata...

Wei..sungguh bagus si somimu..baik hati dan penyayang..bertuah ko...

aperpon hepi besday sekali lg yer..:)

ikiqzana berkata...

untung nyer badan.. dpt dari tersayang.. cantik gelang tu.

honeylanz berkata...

beshnye.. dpt surprise dr cik abg! bling² la rina raya nnt ;) has rs silau lak . nk ambik spek jap..heheheh

Mamamanja berkata...

wahh... wah... dapat rantai tangan emas lagi.. bestnya... emaas tgh mahal skang nih huhuhu

masviona berkata...

wah best lah klu gitu...dpt gelang emas lagi tuh...hiksss

romantiknye...:)

sweetfiza berkata...

wah best betul ...
leh la bergaya di hari rya ngan gelang baru ...
heheheh....

zura@iwan berkata...

betuah la ye...dpt hadiah istimewa tuh...bestnya.....

Tukang cerita berkata...

Hepi besday kak...

bling2 lah raya ni yer :)
so sweet... :)

r0ha!Za berkata...

eee...comelnyer gelang tu..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

fuyoooohhhhh!!! :O

mmg giler babas la hadiahnye...
canteeeekkkkkk tuuuuuu!!

lenkali jgn muncung2 lagi ekk!!...

hehehehheh!!

babyluv_ayang berkata...

bestnyerrrrrrrr....suka lah design nyer....sweet sesgt...

JIVEBUMZ berkata...

cantiknye kak gelang tu! boleh gadai ke nie kak..hikhik

miemiey berkata...

beruntung nya dia....cik hubby hadiahkan gelang..cantik laaa...

nza berkata...

jelousnya daku.....hai trpaksa le beli raya sndiri.

mummYaeesh berkata...

oo kat sini rupenye pic gelang tu ek.. santek ar..

bestnye dpt surprised cmtu kan? ahkau tak pernah bg brg kemas selain hantaran kawin dulu sbb weols tak suka pakai emas..hiks

tp tk tau la sok lusa..woohoo

MAMADANISH78 berkata...

leh la raye sakan tahun ni...hahaaa..mengelip gitu..

reen berkata...

fuyooo.....btuah kak oi...
jeles ni..
cntiknya...leh la mlaram sakan ry ni ek..:D

x abis2 ngn sentap dia..lpas ni msti ilang sntap dia ek!!!:P