N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

26 Ogo 2009

Hari Ke-5 Berpuasa

Salam Semua..

Dah pun masuk hari ke - 5 kita semua umat Islam berpuasa kan..
so ni doa utk hari ke - 5

Doa Hari – 5
Yaa Allah! Jadikanlah Aku Diantara Orang-Orang Yang Memohon Ampunan,Dan Jadikanlah Aku Sebagai Hamba-Mu Yang Sholeh Dan Setia SertaJadikanlah Aku Diantara Auliya'-Mu Yang Dekat Disisi-Mu, DenganKelembutan-Mu, Wahai Dzat Yang Maha Pengasih Di Antara SemuaPengasih.
************************************
Hari ni kat tmpt aku hujan dari malam tadi..siap ada guruh bagai..
dak Mirul cukup takut klu dgr guruh2 ni..
dia tido blh peluk aku sekuat hati tau..
utk bagi dia lena,
aku peluk dia gak.. bagi dia jgn terkejut sgt bila dengar bunyi guruh tu..
memang lebat la hujan mlm tadi.. sib baik la pagi ni dah tak hujan..
tapi suasana hujan tu.. masih terasa la...
Macam mana ngan menu berbuka korang semalam..
eemmm mesti bestkan..
cam aku ni.. biasa la kan.. kena beli lauk tunjuk2 gak..
memandangkan kakak ipar aku yg duk serumah pun keja shift pagi kan..
so dia blk keja pun dah kul 7.. lagi lambat dari aku. Sebab shift kan..
leceh nya klu keja ada shift2 ni hah.. cam tu la jadinya..
klu macam aku ni.. kira blh di consider lagi..
cuma bos aku je yg takmo bertolak ansur..
tak benar kan kami blk awal..
so buat apa nak pendekkan rehat kan..
macam ada setengah pendapat mengatakan.. pendek kan waktu rehat..
eemmm tak de maknanya.. sebabnya bos aku ni memang over kedekut okey..
alasan tak dibenarkan blk cepat..
sebab umah kami staff melayu ni berhampiran saja ngan kilang ni..
so klu nak gak blk cepat... ambil cuti 1 jam.. dan potong cuti tahun lorrr..
eemmm sapa yg nak kena potong cuti thn walaupun sejam..
sok2.. klu ada emergency ke apa ke.. dah takde cuti..
dah la cuti 16 hari je... jadi nak ke tak nak.. kena terima je la kan.. :D


okies semalam kat umah aku amat la meriahnya..
kakak ipar aku yg dari Felda Redong datang berbuka kat umah..
anak dia yg kat KL pun ikut sama blk dan berbuka kat umah aku..
perrghhh... bila susun makanan.. dah macam keretapi tu ha.. berderet2 je..
sayangnya aku terlupa nak ambil gambo..
suasana kemeriahan tu.. ate dah nak waktu berbuka kan..
masing2 dah lapar weeii...
dah kenyang baru duk teringat nak ambil gambo.. :D
macam2 juadah yg ada...
dan kesemuanya adalah lauk tunjuk2...
ate tuan rumah bekerja kan..
kakak ipar aku pun beli lauk gak..
walau camne pun memang meriah suasana berbuka semalam..
tu baru 4 keluarga tu..
belum semua lagi, kalau semua adik beradik cik abg aku ada kat umah..
memang lagi gamat la...
dak Mirul pun semalam skkkee je la ramai sepupu2 dia duk main ngan dia...
apapun saat berbuka ramai2 ni memang meriah la..
heh..heh..heh..
okies la korang.. tuje nak story mory..


p/s: napa ntah sejak kamera rosak ni, semangat aku nak mengarang citer macam tak best je..
ayat pun cam skiema je..aaaiisshhhh...




jom buat duit raya... dijamin pulangan pasti berganda2..

8 ulasan:

JIVEBUMZ berkata...

selamat berpuase kak.. ape menu arinie?? hihi

reen berkata...

sis..kluang pn ujan lebat giler pg td...
kena lak peluk ngn cik abng..sodap je tido..hahaha..trlebih sudah..sdar2 dh kul 3 lbih..harus bngun tu!!hik3..cuaca skrng pun suram jek..alhamdulillah ssuai tuk kita yg puasa ni..

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
hik..hik..hik.. menu ya.. tak pasti lagi dik.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
sib baik kena peluk waktu malam kan.. klu siang.. mau batal pose nnti.. hik..hik..hik

mamamiera berkata...

sis.. sori lah sgt.. xreply p0n mesej.. kreditnye abih.ngam2 zai send utk aktif tuh.. zai gune ID LadolceAmira.. pehtu zai nih berblog kat opis.. s0 jarang2 lah blogging.. tingin nk join contest raye tuh tp zai xde pic menarik la plak..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

yepp...
tpt aku pon mlm tdi guruh kuat....
tp ujan lebat gitu je la..tak berangin.

aku beli karipap sardin & popiah basah aje. TR beli mi tiaw goreng...

tu je lah menu aku buka semalam...
alhamdulillah..habis semua, tak membazir!

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamiera~
emmmm ok akak aktifkan guna user id tu.. hik..hik..ala tak kisah la gambo yg camne pun.. janji menarik

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
ha'ah kan.. mirul smpi takut tau... tak lena tido dia.. mudah je menu bebuka ko kan..