N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

7 Ogo 2009

Gula !!! Dimana Ko Gula !!

Salam semua..
Hari ni Jumaat yg mendung..
Pagi tadi masa nak g keja cocer mendung je..
Elok aku parking keta, ujan pun turun..
Syukur alhamdulilah..
org kata klu hujan hari Jumaat.. rezeki.
Hik..hik..hik..hik..
Sekarang ni plak.. tgh musim takde gula.
Kat tmpt korang ada lagi kedai2 jual gula...??
Semalam satu Pt. Raja aku jelajah.. misinya nak beli gula.
Hampir kesemua kedai letak notis 'Maaf gula habis'
ayyoooo... gula dah tak de stock ke..
eemmmmm.. rasanya bukan aku je berada dlm situasi camtu..
mungkin korang2 pun lalui cam aku gak kan..
sib baik la.. dlm byk2 kedai yg aku g tu.. ada la satu kedai tu..
memang tinggal ngam2 satu packet =1 kg je tinggal.
makanya memang rezeki aku la gula tu..
Klu ikutkan.. cukup la utk kami sekeluarga..
tapi saja nak g cari gula lagi... buat stock plak..
Tapi tu la kan.. memang kedai pun dah takde stock..
nak buat camne..
kadang rasa cam pelik tau..
Rasanya hari tu.. cam dgr stock gula cukup smpi nak raya..
tapi tup..tup..takde stock plak.. ish..ish..
camne erk.. ngan nasib peniaga2 yg memerlukan gula kan..
mesti sukar bagi mereka kan..
Teringat masa zaman aku nak kawin dulu.. camni la kesnya..
sana sini takde gula.. ate masa tu nak jd kenduri kendara bagai..
eemmm habis semua bala tentera yg ada kena kerah g cari gula.. :D
Harap2.. isu kekurangan gula ni selesai secepat mungkin hendaknya...



7 ulasan:

[-suziey-] berkata...

emm besela..nk raya ni mula la pengedar sorok gula..hampes tol

kuIna LadyInRed berkata...

perlis ada ladang tebu tp tak ada gula gak...

lg gempak...


http://www.kuina.kujie2.com

alimaz berkata...

salam...gula depa dok sorok...hempes sungguh....

Ahliahnizam berkata...

Dulu pon jadi gak camni .. la ni pon mende ni jadik lagi. Thn depan, tahun depan punyer depan .. lagi satu tahun punye depan, punye depan jadik lagi ... :P

Iiskk .. iiskk . iiskk, haru .. haruu

sweetfiza berkata...

smlm pun baru cari gula ..
tp ok lagi ler ...still ada...
cuma dia dah bgtau awal2 ler ada limit ...
2 pack per customer ...

masviona berkata...

huhuhu tuh ler psl....smlm saya gi shopping stock brng umah kan....sekali carik gula kat tesco hbs stock...huhuhuhu

camne nih....nasib ler ada balance sket lagi gula kat umah...huhuhuhu

reen berkata...

smpi skrng isu gula ni x abis2 lg...jom tanam tebu!!:D