N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

27 Ogo 2009

Pagi Yg Sentap!!!

Salam Semua..

Hari ni adalah hari ke - 6 umat Islam berpuasa..
sebelum aku meneruskan bicara..
jom hayati doa utk hari ke-6


Doa Hari – 6
Yaa Allah! Janganlah Engkau Hinakan Aku Karena Perbuatan MaksiatTerhadap-Mu, Dan Janganlah Engkau Pukul Aku Dengan Cambuk Balasan-Mu. Jauhkanlah Aku Dari Hal-Hal Yang Dapat Menyebabkan Kemurkaan-Mu,Dengan Anugerah Dan Bantuan-Mu, Wahai Puncak Keinginan Orang-OrangYang Berkeinginan!

*****************************************

Eemmmm actually nak beri ucapan terima kasih sesangat kat korang..
yg wish besday aku hari ni..
terharu weeeeiiii...
sekurang2nya ada gak yg ingat besday aku..
hik..hik..hik..
thn ni ntah napa cik abg aku cam lupa plak ngan besday aku..
malam tadi jenuh aku duk tunggu dia wish ke buat kejutan ke cam thn2 sudah..
rasa sedih tau.. org tersayang cam tak ingat kat besday kita...
malam tadi masa aku duk layan2 Mirul... aku cam hint2 la cakap kat Mirul..
"nnti Ma nak happy besday to you tau"
dah budak kan.. apa yg dia tau..
cuma Mirul blh ckp.. "yea..yea.. apyy bday to you."
sambil cerita kat kek dia ada kapal terbang...
eemmmmm yelah.. masa besday Mirul kan kami belikan dia kek yg ada kapal terbang tu..
tu yg dia ingat nak potong kek yg ada kapal terbang..
aaaaiiisshhhh... tu kek Mirul la..
ni ayah Mirul buat dek je.. cam tak kisah pun hari ni besday ibu tau...
tgh aku duk golek2 ngan Mirul, aku dgr dia dah duk berdengkur kat bawah..
waaallllaaa.... rasa cam nak nangis tau.. cchheeiitt...
blh dia tido plak... eeemmmm takpe la..
mentang2 la aku dah dlm era 30 an... buat lupa plak dah.. cchhheeehhh...!!!
Pagi tadi masa bgn sahur pun.. ngan harapan la.. ada la yg wish besday ni..
(hik..hik..hik..teruk kan aku.. mengharap kan org tersayang wish besday.. sedangkan dia ntah ingat ke tak.. )
tapi hampa gak la.. takde pun.. blh plak.. pas subuh dia sambung tido blk... aaarrrrr..... !!!
sampai hati lupa terus la ni...
Pagi tadi masa nak g keja.. aku mula la rasa cam sentap okey...
sampai la aku tiba kat office ni tadi pagi..
tetiba aku dpt sms dari cik abg aku.. suruh call blk..
dgn hati yg berbuku dan berbelah bagi.. nak tipon ke tak..
aku tipon gak la.. kot la ada benda penting nak beritahu kan..
bila aku dgr je dia nyanyi lagu happy besday
rasa dah macam nak gugur air mata ni tau.. sib baik pose kan..
klu tak.. mau terbatal pose aku..keh..keh..keh..
terus hilang rajuk ku..
tapi memang dia lupa berapa umur aku.. blh la dia kata.. happy besday yg ke 32
aaiisshhhh... syg oooii... sy baru 31 la... ishhh...ishh...!!!
pastu dia blh kata.. sekali skala buat2 lupa best gak kan.. blh tgk org sentap pagi2 buto..
waallllaa... dia memang sengaja nak perkena aku la tu..
dia kata.. dia ingat besday aku hari ni.. tapi dia saja buat tak tau..
nak tgk reaksi aku.. camne..
wah.. aku rasa cam termalu sendri plak.. sebab sentap tak tentu pasal.. hik..hik..hik..
mana la taknya.. sedangkan dari zaman kami bercinta cintun dulu smpi la dah kahwin
memang tak pernah dia lupa tarikh2 penting ni.. tu yg aku jd sentap jap.. hah..hah..hah..
okies la korang.. nnti sambung lagi k..
eemmm kita tunggu apa kejutan yg bakal berlaku.. :D
eh.. ada ke.. ?? kan bulan pose ni.. hik..hik..hik..



jom buat duit raya... Pulangan pasti berganda2

28 ulasan:

masviona berkata...

alamak bleh plak terlupa umur wife ye...huhuhuhu

sian akak terkena gurauan dr hubby kan...hiksss...tp xper kak gurauan manja gitu...hiksss


~kak rina camne dh dpt ke brooch tuh patutnya dah dpt tuh coz sy anta hr selasa lagi

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Happy besday Rina utk yg ke 31 thn...

Aku mmg dah psg niat nak wish kat ko dlm komen ko nih...tp oleh krn lps sahur aku BAMMMMM!!! so, aku tertinggal ketapi la nmpknye..
org lain dah mkn kek..aku dpt pinggan jerk...kwang kwang kwang!!!

eh!! ade kek lebey tak?? aku nak wat buka nnt...

"semoga pjg umur dan dimurahkan rezeki hendaknya"

Cik abg tu sajeeee je dia. Aku pon kdg sentap gak klu kena camtu. Tp aku terus nyanyi tok diri sdri je dpn TR..keh3...

Gieyana berkata...

Alamak buat2 lupa sudaaaa....okies..mood dh berbuga2 tue..bleh ler celebrate bersama2 yg tersayang k..:)

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

SABAR jer dik... tah2 nanti malam dia WISH kot!!

Ms.Lilies berkata...

epi besday :D

ijan berkata...

alahai ciannyer cik abg x ingat umur...tp xper at least dia ingt gak besday akak..hapy besday...

MaMa aYiN_FaSHa berkata...

ala..cik abg gurau2 manjer jer tuh..hehhehe
Nyway..Rina..Happy besday..moga panjang umor & murah rezeki...berlimpahlimpah..amin..

mumy berkata...

happy besday dear!

YanDarwisy berkata...

Alamak...kalau aku tu pun dah siap buat muka muncung 12 inc. tapi kelakarlah hubby ko. Nak main tarik2 tali gitu....

MiMiEZaN ZaHRa berkata...

ala..cik abang tu nak bermanja lah tu..agak nyer cik abg tu suke tgk awak sentap kot..makin lawa agak nyer..anyway, hepi besday..

Mama-Danish & Sarah berkata...

cik hubby ain plak tak ingat kitaorg punya anniversary....padan la pun sbb tak pernah celebrate...

ari tue ain siap tunjuk kat dia sijil nikah...baru dia percaya....sabo jer la...

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
tu la pasal... sentap jap tau... sib baik gurau kan.. klu betul mau.. tersentap terus...

eemmmm belum dpt lagi Mas, takpe tgk hari ni.. sorry aar duit blm masuk lagi.. asyik la tak dan.. nnti klu dah masuk akak info ya..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
alahai siannya.. hah ambil la kek yg ada tu. jgn malu2 aarr..:D
emm memang kan.. tak pasal2 aku menyentap hari ni..padahal dah hint dah.. blh buat dek je...

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
heh..heh..heh.. tak celebrate kot.. ate dlm bulan pose kan...

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaqaypo~
hik..hik..hik.. dah wish dah.. pagi tadi..

CuTeMiUt78 berkata...

~ms.lilies~
mekacih

CuTeMiUt78 berkata...

~ijan~
ha'ah tu la pasal... mekacih ya

CuTeMiUt78 berkata...

~mama ayin_fasha~
hik..hik..hik..hik.. mekacih ya

CuTeMiUt78 berkata...

~mumy~
thanks a lot

CuTeMiUt78 berkata...

~yarndarwiys~
heh..heh..heh..heh.. tu aaarr... aku punya muncung dah blh buat gantung baju tau..

CuTeMiUt78 berkata...

~miemiezan zahra~
eemmmm ntah agak kot... thanks ya

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sarah~
hik..hik..hik.. siap kena tunjuk sijil nikah lagi ya

mummYaeesh berkata...

ishhhh klu weols pun harus sentap okeh!siap amukan puaka kot..ahaks

silap2 klu dpt sms soh call blk..jgn harap nak call okeh..hahahah..lg emosi weols ni kan..

anyway..tak sabar nak tgk surprised ape yg dpt arini..bestnye..

JIVEBUMZ berkata...

haha dah agak dah suami akak sengaja kenakan akak latu.. nak manje2 ngn bini dia apa salahnye..hihihi

Nurhayati berkata...

wah siap nyanyikan.. terharunye..

Mamamanja berkata...

wahhhh.. ok ler tuh.. sepriseeeeeee

miemiey berkata...

cik hubby kita pun sama laa buat2 lupa pas tu mesti ada kejutan...

reen berkata...

hahaha..cm drama swaata la pulok..

my cik abng pun cm tu gak sis..ms bsday sy ke 26..dia leh sms wsh ke 27thun..hampeh tul...