N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Ogo 2009

Mirul 2thn 4 Bln

Salam Semua..

Hari ni genaplah usia Mohammad Amirul Hisham
2 tahun 4 bulan..

Lilypie - Personal pictureLilypie

perkembangan Mirul tuk seusia 2 thn lebih ni amat la memberangsangkan..
dah mcam bukan budak umur 2 thn kaedahnya...
sebab apa tau korang..
sekarang ni Mirul dah pandai
- Berbual2 mcam org besar lagaknya..sebab dia klu cakap tak pelat langsung..cuma kadang2 je dia ambil hujung2 je
- Pandai bercerita imaginasi..
- pandai lakon kan blk aksi2 yg kita buat..cam kita marah dia... nnti dia pun akan ikut sama
- cakap yg spontan je.. ikut ske dia.. cam klu kita suruh mandi.. nnti dia akan kata.. tak nak mandi.. ayul nak jd cam mmbbookk.. (hah.. hambik.. penat2 ibu ngandung kan ko.. ko nak jd cam mmbbookk.. = lembu okey..)
- pandai buat aksi merajuk sambil tutup muka klu kena marah...
- skee sgt menconteng segala menda klu dia pegang pen ke pensil ke.. hah.. makanya terhasil la lakaran yg over kreatif tu.. kat dinding la.. kat tikar getah la.. kat badan dia pun dia blh buat lakaran tau.. sgt over okey..
- dah blh baca doa nak makan dan doa tido walaupun tak habis baca.. tapi kira ok la kan..
- bab baca a, b, c.. still macam dulu gak.. klu baca mesti nak kena ada bunyi2 benda yg dlm buku tu..
- bab kira 1,2,3.. pun still akan kira ikut skee dia.. bukan start dari 1..apa yg terlintas.. hah tu la dia sebut..
- time nak makan.. pandai minta nasi ngan kicap sendiri.. tu klu dia betul2 lapar aarr..
- time nak susu.. blh plak cakap.. nak yg besar takmo yg kecik.. meaning dia.. nak yg banyak...takmo skit..walaupun kadang2 baru pas makan dah minta susu.. (ni yg aku tgh usaha kawal skit.. )
- pandai nak memilih klu bab pakai baju.. nak pakai baju yg ada gambo spiderman ke.. superman ke.. batman ke.. upin & ipin ke.. yg kita pilihkan takmo pakai..
- time nak pakai baju.. pandai gak la sarung bajunya.. walaupun kekadang terbalik
- bab pilih mainan.. pandai dah.. nak beli yg besor2 gitu.. dan semestinya lori ngan moto yg jd pilihan..
eemmmm klu ikutkan byk lagi aku listkan..
jd panjang berjela la plak kan.. :D
hah...hah..hah..hah.. so tu la perkembangan dia seusia 2 thn 4 bulan ni..
(smpi pernah satu ketika.. aku g bawa dia main kat playground, ada satu akak ni ingatkan Mirul dah usia 4 thn okey.. tapi bila aku cakap dia baru 2 thn... terperanjat akak tu.. sebab dia kata.. mirul cakap petah cam budak dah besar.. ) hik..hik..hik..
jom layan kan aksi budak Mirul ni..

heh..heh..heh.. kena dera ngan pak usu dia.. jalan merangkak..

okies... penat jln merangkak.. jalan guna lutut plak..


uish... budak yg over bam..bam.. ni..



okies... pas nak penat kena dera.. baru blh main okey..
korang perasan tak kat tgn dia tu.. hah tu sepetol dia ala2 spiderman gitu..
dan lagi satu.. see dia pakai selipar dalm umah..
hah.. selipar tu.. adalah hasil pau dia ngan opah dia..
masa dia duk jenjalan ngan opah dan atuk dia..hari tu.. :D

dan ini la sepetol saya yg baru..
sepetol spiderman... (memang dia sebut pistol tu... sepetol okey.. )
ya allah hai.. takut ibu tgk perut ko yg over tu okey...


okies.. pas dah puas main kat dpn.. g dapor plak.. korek balang kuih opah...


tukang buang kerepek opah plak..

okies..puas hati dah buang kan.. :D
korang nampak tak.. mic kat belakang tu..
actually kan dia dah godeh2 itu mic smpi hampir nak berkecai..
sib baik tak lunyai dibuatnya.. klu tak.. haru je jdnya..
emmmm tu la aksi dia..
kejadian ni adalah masa aku blk umah mak aku minggu lepas..
(sorry aar korang dh masuk seminggu gambo nikan.. tapi baru nak publishkan.. heh..heh..heh.. ada aku kisah.. )
dan gambo2 ni semua ada lah dari hp adik aku..
Makanya dikesempatan ini.. aku nak mengucapkan selamat berhujung minggu dan selamat bersantai2 bersama keluarga tercinta..
SELAMAT BERBUKA PUASA :D
JGN MEMBAZIR YA KENGKAWAN...
MAKAN SEBELUM KEKENYANGAN.. HIK..HIK..HIK..
JGN PLAK MAKAN SMPI LUPA AMAL IBADAH :D


jom buat duit raya.. pulangan yg berbaloi2


30 ulasan:

IdaShah berkata...

good!nnt rajin belajar yer mirul

salam ramadhan buat rina n family

:: vErde+hAzizi :: berkata...

salam...hey babe...

mr.doc & i wish u & family salam ramadhan al-mubarak...

semoga ramdhan kali ini memberi lebih seribu keberkatan :D

MAMADANISH78 berkata...

salam ramadhan...mamamirul....:)
aduhai...mirul ni...bukan makin cutemiut lagi dia yeeee.....
semangat sungguh geram mamaD tgk...
meh datang umah mamaD..mamaD nak tubit pipi dia...ekekeeee

Mamamanja berkata...

mmg giler tembam dak mirul nih.
perut dia lagi besor dr perut daku yg moncet ini rasanya heheheh

ummuabdullahsyaakir berkata...

Aduahi mirul baba da comey dah besar ye...eem byk pkmbgn yg dia dh buat...auntie suka tgk mirul pkai mcm tu..nmpk makin bam2 syg..

ummuabdullahsyaakir berkata...

Akk bagi mirul makn n minum apa?Suka tgk badan dia...gebu.

Mrs. Adz berkata...

memang mirul ni nampak macam dak besar la..kalau aku jumpa pun aku cakap dalam 4 tahun ni..mesti bestkan layan mirul yang dah pandai cakap ni..benyak benda nak ditanyanye nanti..

mirul,geram la auntie nengok mirul ni..bam bama betul

mae berkata...

slamat bersahur kak..

tlebih active mirul ni...

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Salam Ramadhan utk CuteMiut78 sekeluarga!!

Yan berkata...

owhh dia ske makan nasi ngan kicap eh..

yang Qis plak tak suke..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

selamat berpuasa kak....
mirul semakin bijak sekarang ye..

comel la bam bam tu..

hehehe..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

amboi...cam mat salleh jerk pakai sipar dlm rumah....keh3..

semakin cerdik Mirul skrg...moga jd anak yg solleh!

JIVEBUMZ berkata...

kak, mirul puase tak?? hihi

U-jin berkata...

salam ramadhan...wah amirull dah besar yer...kalh ngan yasmeen ni....chubby tui..geram...geget nanti

CuTeMiUt78 berkata...

~idashah~
hik..hik..hik..hik.. selamat berpuasa

CuTeMiUt78 berkata...

~verde+hazizi~
thanks a lot.. selamat berpuasa

CuTeMiUt78 berkata...

~mamadanish~
hik..hik..hik.. nnti raya kita dtg umah mamad k..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
hik..hik..hik.hik.. wallaa... lebih besar dari ko ya..

CuTeMiUt78 berkata...

~ummuabdullahsyakir~
hik..hik..hik.. cute kan.. mirul minum susu lactogen 3..

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs. adz~
hik..hik..hik.. sok2 klu raya kita dtg umah k

CuTeMiUt78 berkata...

~mae~
selamat.. hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaqaypo~
selamat berpuasa gak... utk mamaqaypo & family

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
ha'ah.. memang senang je lauk dia

CuTeMiUt78 berkata...

~gadis kg~
hik..hik..hik.. selamat berpuasa..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
hik..hik..hik.. ala2 cam mat salleh kan.. insyallah :D

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
hik..hik..hik.. bila kita tanya dia.. katanya.. puasa... tapi minum susu gak

CuTeMiUt78 berkata...

~u-jin~
salam ramadhan.. hik..hik..hik..hik..

miemiey berkata...

suka baca gelagat mirul sekarang ni..hik..hik..kelakar...

reen berkata...

amin..
mudah2an mirul sihat walafiat..
tngok pic x mcm dak 2 thun lbih l;a pulok..

Nurhayati berkata...

Mirul!!! Hepi 28mos..
makin bijak la Mirul ni.. gud boy