N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

25 Ogo 2009

Hari Ke-4 Berpuasa

Salam Semua..

Hari ni dah hari ke-4 kita semua umat Islam melakukan ibadah puasa so ni doa utk hari ke-4


Doa Hari – 4
Yaa Allah! Berikanlah Kekuatan Kepada Ku, Untuk Menegakkan Perintah-Perintah-Mu, Dan Berilah Aku Manisnya Berdzikir Mengingat-Mu.Berilah Aku Kekuatan Untuk Menunaikan Syukur Kepada-Mu, DenganKemuliaan-Mu. Dan Jagalah Aku Dengan Penjagaan-Mu Dan Perlindungan-Mu, Wahai Dzat Yang Maha Melihat.
Actuallykan korang... aku terima doa2 ni dari email yg aku dpt..
so just share ngan korang la ya..
di bulan Puasa ni lebih baik kita perbanyakkan doa dan zikir
dari melakukan perkara2 yg tak sepatutnya kita lakukan di bulan Puasa ni kan..
apa perkara2 tu.. korang fikirkan la sendiri.. :D
**********************************
Okies hari ni cocer kat tmpt aku hujan dari mlm tadi..
tapi syukur alhamdulilah masa aku nak g keja pagi tadi.. dah tak hujan la..
semalam aku blk keja tak dan nak masak bagai..
makanya hanya ada lauk tunjuk2 gitu...
biasa la kan.. org yg berkerja cam aku ni lebih mudah beli lauk tunjuk2 tu kan..
nak masak utk berbuka memang tak sempat..
sebab co aku ni kedekut.. (shhiitt jgn bilang sama aku punya bos wokey)
kami staff kat ofc ni (yg melayu la..)
tak dibenarkan blk awal.. klu nak blk awal.. kena la ambil cuti utk kiraan satu jam
selama berpuasa.. korang kira aarr..
kami ni kerja 9 jam satu hari tau.. dari 8.30-6.30
pastu rehat 1 jam
cuti hanya 18 hari okey..
tak blh tambah2 dah.. tu je la
walau lama mana keja sekali pun
pastu cuti pun dikira ikut jam
so klu dah ambil 1 jam cuti sepanjang berpuasa
dah berapa hari yg tinggal kan..
tu belum lagi cam aku ni ada anak kecik...
anak demam kena cuti..
hal2 emergency kena cuti..
hah.. tu pasal kami ni tak kan nak ambil 1 jam cuti sepanjang bulan puasa ni..
sib baik la perjalan dari umah ke ofc ni tak smpi 20 minit..
jdnya sempat la klu nak berbuka kat umah,...
heh..heh..heh..sorry aaar korang membebel plak aku hari ni..
okies la korang.. takmo bebel lagi.. buat keja dulu k.. :D


jom buat duit raya.. pulangan yg berganda2...

16 ulasan:

Dee berkata...

balik 6.30? lmbtnya..x patut2..sian kt ko rina..

Nurhayati berkata...

cepat je rasa dah hari ke-4 kan..
uish lambat nye balik.. kalau yati la tak sempat nak masak.. mesti kelam kabut huhuhu

reen berkata...

leh copy x doa2 ni?

sian sis...teruk tul bos sis tu...isk2!!

J@J@ / Bini The Rock berkata...

wuppss!!! 8.30-6.30 erk??

Aku yg balik 5.30 ni pon dah jeles dgn kilang sebelah yg blk kol 5.00 rina oitt!!

heheh!! rupanye ada lagi yg lmbt dari aku....patot aku kena bersyukur nie.. :)

Mrs. Adz berkata...

memang tak sempat pun nak masak kalau balik kul 6.30 ni..lamabt tul balik ye..nape tak singkatkan rehat..leh balik awal..hahaaa mcam la kilang tu ko yang punya kan..

atty's berkata...

kejam ar bos na..tapi tak pe..ade hikmah tu .na takyah susah2 nak masak .

Yan berkata...

kenapa tak amik waktu lunch tu.. setengah jam jek... so leh balik setengah jam awal.. kul 6?

dulu previous cmpany.. dia bg kami balik awal bulan posa jek.. sbb budak melayupun 2 orng jek.. tak efek hehe..

pastu satu lg company balik awal gak.. sebab tolak waktu rehat 45 minit.. 15minit juz tuk solat.. so balik pn awal 45 mnt.. tp available tuk budak melayu saje..

kt company skang plak.. seme disuruh balik kul 5 (awal stgh jam) tak kire melayu ke cina ke ape.. rehat pun seme sekali rehat stgh jam. huhu..

Yan berkata...

kire lame jugakla eh waktu keje akak..
830 -630
pastu sabtu keje plak..
dah terlebey2 dri working hours yg labour law tetapkan rasenyekan.. yeke? heheh..

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
eemmm nak buat camne.. keja ngan co cino ni gini la.. kena terima la kan

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
ha'ah.. memang tak sempat pun.. klu dah smpi umah pun kul 7.. confirm kelam kabut gak

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
copy..jgn tak copy.. hik.hik..hik.. nak buat camne.. keja makan gaji gini la

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
ha'ah.. betul..betul..betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs.Adz~
hik..hik..hik.. klu kilang ni aku yg punya, uish.. memang sakan la kan.. bila2 nak blk blh blk hik..hik..hik

CuTeMiUt78 berkata...

~atty's~
hik..hik..hik.. hikmah takyah masak ya kak..

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
takde maknanya klu pendekkan rehat pun.. tetap akan ditolak utk cuti thn gak.. akak pun bengang gak ngan sistem co ni.. tapi nak buat camne.. akak ni kuli.. tak blh kata byk.. klu tak.. mau kena berenti nnti..

memang tak ikut law akta buruh..
actually sabtu tu.. kira alternate..
bukan tiap2 minggu kena keja..
tapi tu la kan.. ate dah nama pun kuli yg mencari rezeki.. nak tak nak kena la terima

reen berkata...

sis..tmpt keje my cik abng lg dahsyat..masuk kul 9 balik mlm...huh lg la mlmpau tokey dia..