N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

24 Ogo 2009

Doa Hari Kedua & Ketiga Puasa

Salam Semua..


Slamat pagi Isnin.. dan selamat berpuasa utk hari yg ke -3
sebelum aku memulakan bicara utk n3 hari ni..
jom kita renungkan doa amalan ramadhan utk hari ke 2 dan ke 3


Doa Hari – 2
Yaa Allah! Dekatkanlah Aku Kepada Keridhoan-Mu Dan Jauhkanlah AkuDan Kemurkaan Serta Balasan-Mu. Berilah Aku Kemampuan Untuk MembacaAyat-Ayat-Mu Dengan Rahmat-Mu, Wahai Maha Pengasih Dad SemuaPengasih!!




Doa Hari – 3
Yaa Allah! Berikanlah Aku Rezki Akal Dan Kewaspadaan Dan JauhkanlahAku Dari Kebodohan Dan Kesesatan. Sediakanlah Bagian Untuk Ku DariSegala Kebaikan Yang Kau Turunkan, Demi Kemurahan-Mu, Wahai DzatYang Maha Dermawan Dari Semua Dermawan!
*********************************************
Hari ni mood Isnin yg kira so..so.. gak la..
nak kata cam black monday tak sgt kot..
nak kata cam happy monday pun tak gak kot.
hik..hik..hik..maklum la puasa kan.. :D
okies camne ngan aktiviti hari minggu korang..??
seronok kan bila dpt berbuka puasa bersama ngan family2 tersayang..
cam aku ni dah memang2 la duk ramai kan..
hari2 klu time makan pun rasa meriah gitu..
apa menu masakan korang utk berbuka puasa masa hari ahad tu.??
eemmm cam aku hari sabtu kan aku keja..
so blk keja tu.. just tolong kakak ipar aku masak..
kami masak ayam masak merah + tumis kacang panjang je..
pastu.. pas dah siap segala.. sesi mencari kuih2 kat pasar ramadhan aarr..
perrghhh kebetulan kan...awal puasa jatuh pada hari Sabtu..
makanya pasar ramadhan pt. Raja.. padat ngan manusia..
smpi tak blh nak mencelah..tak sanggup aku..
sib baik kami g naik motor je.. klu naik keta.. azab gak nak parking bagai..
tu baru hari mula2 puasa tu.. hik..hik..hik..
pas dah dpt apa yg dihajati.. blk terus.. tak kose nak berhimpit2 bagai..
tu pun cik abg ngan mirul duk tunggu kat motor je.. aku je g gerai yg dekat2 je.. tak kose nak jelajah satu bazar tu... hik..hik.hik..
dan utk mlm tu.. hanya org2 lelaki je g solat terawih..
kami yg pompuan2 ni duk umah.,. cam aku ni sebab tak blh nak kawal mirul yg over aktif tu..
so kena tunggu dia besar skit baru blh bawa dia g masjid..
cam kakak ipar aku.. dah memang2 tak blh nak g.. sebabnya dia kena jaga laki dia
yg sakit tu..
Hari Ahad plak.. kami plan nak masak ikan caru bakar cecah air asam + masak lemak pucuk ubi + pengat keledek. (sorry ar korang.. gambo aku tak dan nak snap.. sebab cam biasa la kan.. aku ni bila bab2 nak snap gambo makanan.. mesti kelupaan je.. dah habis baru teringat..i'm sorry)
dan cam hari Sabtu gak la.. sesi mencari kuih ke pasar ramadhan lagi.. (actually kan hanya hari minggu je la dpt g pasar ramadhan ni tau.. klu dah kena hari keja.. eemmm memang tak dan nak g dah.. ) bukan nak beli apa sgt pun.. saja suka tgk gelagat manusia yg sibuk membeli juadah puasa.. hik..hik..hik..
dah macam org jakun kan.. tapi best gak la.. rasa meriahnya berpuasa..
masa puasa ni la.. blh jumpa macam2 kuih.. macam2 makanan tau..
so kali ni adalah kali kedua aku menyambut puasa bersama Mirul dan kali ketiga aku berpuasa as a seorang isteri.. syukur alhamdulilah.. :D
so okies la korang.. buat keja dulu k.. nnti free aku sambung lagi.. :D


jom buat duit raya.. pulangan yg berganda2..

12 ulasan:

miemiey berkata...

selamat menjalani ibadat puasa...bestnya p bazar ramadhan...akak ni duk ramai2 ke..adik beradik ipar ke???bagi tip ckit cam ane serasi duk ramai2?

mummy_ayu berkata...

meriahnya..

Yan berkata...

salam ramadhan..

kak, nape siang td yan bukak blog akak takleh

[-suziey-] berkata...

aku tgh tahn diri xpegi bazar ni..xleh tahan la tgk kuih kalu g bazar..huhu..mcm2 jenis kuih..adeiiii..nafsu weiiii

ummuabdullahsyaakir berkata...

macam2 plan dalam bulan puasa ni ye kak?Emm kat sini tak de bazar,kenalah tahan dri klu teringn nak makn mknan msia..hhuhuh

ummuabdullahsyaakir berkata...

kak,nak tnya..eem doa tu akk dapat dari mana?

CuTeMiUt78 berkata...

~miemiey~
ha'ah.. akak duk ngan kakak ipar.. sebabnya tu umah pusaka.. cik abg akak takde mak bapak dah.. tips ya..?? eemmm duk ramai2 ni ada mata pandang.. ada telinga dengar dan pekakkan je telinga.. ada mulut diamkan je...

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
memang meriah.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
ntah.. akak pun tak pasti kenapa..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
betul tu suziey.. klu g bazar ni.. pergghh.. macam2 ada... :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ummuabdullahsyaakir~
sib baik takde bazar kan.. takpe la, kot la nak rasa masakan m'sia.. masak je hik..hik..hik.. eemmm doa tu akak terima dari email..

reen berkata...

dh masuk ari k3 pose ni..
sy lom bksmpatan g bazar ramadhan lg...huhuhuhu..