N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

1 Nov 2009

Mirul Membaca lagi.. !!!


Salam Semua..

Selamat datang bulan baru.. iaitu November 2009
Okies...hari ni kan nak story mory pasal Mirul lagi..

Mirul ni bila time nak tido memang skkee baca buku2 dia..

klu blh semua buku2 yg ada dia nak baca..
sekarang ni.. syukur alhamdulilah.
dia dah kenal bentuk2.. huruf2 tu..
walaupun kadang2 masih gak bertaburan aturan nya...
binatang2 la.. benda2 la.. keta ke...lori ke.. van ke..
pun dia dah kenal sgt dah
dah tau bezakan mana besa.. mana kecik..
cuma warna la agak tak berapa kenal sgt..dia cam ala2 confuse gitu..
dan sekarang ni.. klu baca buku pun.. dia yg akan baca sendiri..
tapi versi bahasa dia..
jom layankan vidoe Mirul membaca lagi..

video

hik..hik..hik..
gambo bukan dlm gelap ya..
yg mana... lampu kat bilik tu bukanla lampu kalimantang..
akan tetapi adalah lampu sebiji mentol kaler oren tu..
actually kejadian ni.. minggu lepas..
disebabkan ibunya sibuk ngan n3 contest..
makanya baru la ni dpt di publishkan n3 video Mirul ni..
abaikan sore ibu yg ala2 lemak2 merdu..
(ceh.. perasan.. )
lawak kan..
kapal terbang... jadi kapal gebang...
siap tergolek.. pastu blh kata..
"eh.. ayul jatuh la plak.. "
aku yg tgh rakam aksi dia pun nak tergelak dah..
nice sgt aku rasa... bila tgk perkembangan anak aku ni..
syukur alhamdulilah...

p/s: n3 ni adalah autopublish yo... takde maknanya.. tuan umah nak hapdet di hari minggu...
la...la..la...la... tuan umah tgh bersantai2 okies..




nak tambah pendapatan yg kurang... klik sini


29 ulasan:

umminabilah berkata...

emm satu perkembangan yg bagus...hehe bijak mirul ni..

r0ha!Za berkata...

kapal gebang ye mirul..bagus2..
rajin2 yer baca buku

MRS. K berkata...

bagus...bagus..rjin2 baca buku ye mirul

Mama-Danish & Sarah berkata...

rajinnya mirul membaca.... cepat pandai nanti nie..

rina, pastikan lampunya terang kalau tak boleh jejaskan penglihatan mirul nanti...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

hehe..ska tgk mirul...

comel...

IeYzA berkata...

tahniah sebab berjaya mengajar mirul membaca....teruskan usaha sampai mirul menjadi org yang berguna..InsyaAllah

nza berkata...

ank2 besar gini mmg minat tgk buku espclly yg ada pic yg menarik minat dia...teruskn beri galakan kt mirul. Beli buku2 yg byk pic yg dia minat...n lama2 nnti dia akn terus minat mmbaca...cewah, cikgu beri motivasi gitu.

atie berkata...

Best kan dapat lihat perkembangan anak2 kan, lucu lak....hihi

honeylanz berkata...

manja la mirul nih..dr cara di cakap

MAMADANISH78 berkata...

hikhikhik...suara mirul cute abis la...
siap peace tu..wakakkaaa..
semangat btul mirul ni...geram tgk dia...
silau..suluhhhh...wakakkaaa

illa berkata...

bagus mirul!!!belajar pandai2 k..nnt suh mama guna lampu yg terang tau...nnt mata mirul rosak nnt k..kirm salam mama mirul huhu..budak comel nie geram tul!!

Ena Qalinsya berkata...

Ya Allah cutenye dia terutama tang pp mbamm tu.. paling cute pelat dia tu..eee ase nak cubit2... huhhuu.. cubitkan pp dia utk aku cute ihiks..

CuTeMiUt78 berkata...

~ Umminabilah~
syukur alhmadulilah.. ngan perkembangan dia..

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs. k~
hik..hik..hik..hik.. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sarah~
eemmmm actually keadaan lampu tu.. memang terang.. tapi bila ambil video... jd gelap..

CuTeMiUt78 berkata...

~cik gadis~
hik..hik..hik.. tomey...

CuTeMiUt78 berkata...

~ieyza~
insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
ha'ah.. betul tu kak.. memang pun

CuTeMiUt78 berkata...

~kak atie~
ha'ah.. memang seronok gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
hik..hik..hik.. manja+ ngada

CuTeMiUt78 berkata...

~mamadanish78~
wakakakakaa....

CuTeMiUt78 berkata...

~illa~
eemmm wa'salam. actually pencahayaan kat bilik tu memang terang bebenornya.. tapi dlm video jd malap plak

CuTeMiUt78 berkata...

~ena qalinsya~
heh..heh..heh.. nanti aku cubitkan tuk ko ya

reen berkata...

bijak2..
bila tengok ank2 mnunjukkn pkmbangan yg mmbrangsangkn..terasa sejuk je ati ni kan kak...:D

♥ QaseH ♥ berkata...

lawak la mirul ni...geam nyer,,,

♥ QaseH ♥ berkata...

dan lg wat peace tu...hukhukhuk,,kapal gebang,,,kihkihkih

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
yup betul tu reen

CuTeMiUt78 berkata...

~qaseh~
hik..hik..hik..