N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

26 Nov 2009

Kemalangan !!!!

Salam Semua...


Hari ni aku keja lor...
dah semalam seharian coti2 kat umah kan..
Pagi tadi masa sampai kat office.. tgk alamak.. apsal parking penuh ni...
parking tmpt keta aku pun ada yg dah duk parking...
(parking keta kat office aku ni, yg berdekatan ngan office adalah hanya utk staff dan setiap parking..
memang ada khas utk keta masing2 je.. )
tgk kat dpn pintu office.. hah.. kontena langgar bumbung pejalan kaki diantara bangunan..
baru aku teringat.. semalam masa cik abg aku blk keja..
dia ada citer pasal kemalangan ni..
sib baik masa kejadian semalam.. takde keta yg kena..
ate parking keta masing dekat bebenor ngan tmpt kejadian tau..
ish.. sib baik aku tak keja semalam..
so pagi tadi.. pas slot kad..
aku jd mamarazi jap..
meh tgk gambo kemalangan yg berlaku di depan office aku.,..

hah.. tgk sebeso2 kontena duk tersadai kat situ..
korang nampak tak.. bumbung yg dah nak jatuh tu..yg aku duk bulatkan tu..
bangunan office aku belah kiri.. bangunan belah kanan adalah
bangunan spining.. (proses benang)

hah.. ni close up skit..
gambo bumbung yg dah jatuh dan dah pecahkan satu aircond di bhgn lab

hah.. ni pemandangan dari depan pintu office aku..
sib baik tak pecah..dan takde kemalangan jiwa atau keta yg terbabit..
haru betul..

pelik gak.. camne blh sangkut kontena tu...
padahal sebelum2 ni kontena2 tu lalu lalang kat situ..
tak pernah plak dilanggarnya bumbung tu..
eemmm mengikut citer yg aku dgr..
berkemungkinan.. kontena ni.. guna sistem jack (eemm gitu ke ejaannya..??)
ala sistem yg turun naik sendiri tu...
disebabkan kontena ni turun tak habis makanya
kebababoommm berlaku la pelanggaran tu..
gitu la..kot..
so hari ni dah duk tersadai kat dpn tu..
ish..ish..ish...


p/s: teringat dulu pun pernah ada berlaku kemalangan kat dpn pintu office ni..
kemalangan keta langgar ngan keta yg duk parking..
hampir 7 keta habis kena langgar.. termasuk keta aku..
masa tu aku belum kawin dan hanya guna keta kancil je..
masa tu klu tak silap aku.. pemandu yg langgar tu.. kena sawan..
tgh bawa keta.. tetiba sawan dia datang..
habis dia rempuh keta2 yg parking kat situ...
so ni kira kali kedua la kejadian pelanggaran yg berlaku betul2 depan pintu office aku..





6 ulasan:

cHeRyNa PiReS berkata...

Alhamdulillah...selamat puan cute:)

Selamat Hari Raya Aidiladha..
Berhati2 di jalan raya, k!:)

mamamiera berkata...

ish ish ish..
naseblah akk c0ti smlm ek..
tp tngok kan 1st pic tu kite perasan yg jack dia x abih turun..
*kite klik2 nuff akk

Mama-Danish & Sarah berkata...

nasib baik takde kemalangan jiwa kan...

salam aidiladha rina...

eya berkata...

kalo kene time sawan,mmg xleh nk kawal la kan..

*bile start cuti kak?

zh-ena berkata...

nasib baik la tak ader kemalangan jiwa kan..

salam aidiladha utk family kak rina

sheila berkata...

kalaulah ada org tengah lalu kat flyover tu...bahayanye..

kontena tu pulak..mesti dia lupa tahap ketinggian dia kan ..heheh