N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Nov 2009

Jumaat Yg Kelam Kabut !!

Salam Semua...

Pagi Jumaat yg tak berapa nak cerah..
pagi ni kat sini hujan gerimis mengundang
dan juga pagi yg agak kelam kabut bagi aku daaa......
sebab apa tau.. meh aku nak story mory..
pagi cam biasa la aku bgn 6.30 pagi..
pas dah solat.. masak utk bawa bekal
hari Jumaat memang akan ku bawa bekal..klu berkesempatan masak..
sambil putar kain dlm mesin basuh..
pastu aku rasa waktu berjalan seperti biasa
bila mana dak Mirul tu.. tetiba bangun disebabkan dia batuk dan muntah..
aaaddooooiiii la... kesian Mirul tau....
dia kalau batuk.. memang confirm akan muntah punya...
habis depan bilik tu dengan muntah dia..
sib baik la dia muntah dah nak keluar bilik..
kalau tak.. jenuh gak aku.. nak mengemop bagai..
masa dia muntah tu.. aku tgh duk bilas kain basuhan...
(ate mesin basuh ku pengeringnya rosak la plak kan.. so perah je la..)
pastu aku kena bersihkan segala muntah2 mirul tu...
dan disini la bermulanya aku jd kelam kabut...
bila mana aku tgk jam dah 7.45 pagi tau...
cam tak caya ngan kecepatan jam tu..
aku pun jadi kelam kabut la...
selalunya dlm 7.45 tu.. aku dah siap semua tau
cik abg aku akan bawa beg keja aku + beg baju mirul
dan panaskan enjin keta tau...
tapi dlm waktu gitu aku masih belum salin baju keja lagi...
dan juga belum kemas baju Mirul...
mau tak macam lipas kudung aku dibuatnya pagi ni...
aaaddddoooooiii la....tensen tau pagi2 bila kelam kabut ni.
Makanya.. cik abg aku pun jd kelam kabut :D
dah siap semua aku keluar umah sempat lagi tgk jam tu..
dah kul 8 pagi tau...masa tu, cik abg aku dah bwa Mirul dulu naik moto..
(biasa la klu Mirul bgn pagi.. memang dia akan g umah pengasuh tu naik moto ngan ayah dia je..sempat lagi g kedai beli roti)
terus aku keluar umah....
singgah jap umah pengasuh Mirul hantar beg dia segala...
time nak gerak ke tempat keja aku tgk la jam kat dashbord tu..
eh napa baru 7.50pagi..
sedangkan aku keluar rumah tadi dah pun kul 8 pagi..
sempat singgah umah pengasuh Mirul bagai..
takkan la.. baru 7.50.. cam tak puas hati..
aku tgk jam tgn + jam kat hp.. ha'ah la.. lebih kurang je masanya..
eemmmm terus aku terfikir.. sapa la punya keja yg cepatkan jam kat umah...
tak pasal2 kelam kabut aku dibuatnya tau...
ccchhheeeettt...... terus aku bawa keta ala2 slow motion gitu..
sampai office pun baru 8.10 tau.. cepat gila aku smpi..
sama je ngan cik abg aku.. disebabkan jam yg cepat kat umah tu..
makanya cik abg aku pun smpi cepat dari biasa....
keh..keh..keh..keh.. rupanya aku tertipu ngan jam dirumah tu..




http://www.danaraya.com/?id=cutemiut78
http://hits-web.com/?ref=579
http://jomrm.com/?ref=277



18 ulasan:

neezareef berkata...

sbb tu aku x suke cpt2 kan jam

Nurhayati berkata...

alahai siannye Mirul..tak sihat ye dia.. moga cepat sembuh yer.. pasni leh cergas dan aktif semula..

Cho Zila berkata...

>>salam lama akak tak singgah sini.. harap2 semua sihat belaka,,
>>tuler janganler gi cptkan sangat ala ala dahler... akak selalu cepatkan gak ni..

nza berkata...

aduh!!!!kak nza pn tgh cbuk gilerr ni ttp smpt gak dok layan blog...hi

atty's berkata...

kiranya tak lambat lah ye rina..hehehe..

Mrs. Adz berkata...

moga mirul cepa sembuh ye..tapi aku suka cepatkan jam,supaya tak terlambat..hihiii.

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
sama la.. tu yg suspen je aku pagi td...

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
ha'ah.. dia batuk...

CuTeMiUt78 berkata...

~cho zila~
ha'ah lama tak mai sini.. hik..hik..hik.. memang jarang cepatkan jam tu.. ntah sapa yg gatal tgn g cepatkan

CuTeMiUt78 berkata...

~kak nza~
blog tetap blog kan

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
ha'ah kty.. kira cepat sgt plak...

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs adz~
insyallah.. eemmm memang pun.. tapi selalu tak la cepat sgt kan.. hari ni je tetiba tgk jam tu.. tercepat sgt..

♥ QaseH ♥ berkata...

hihihihi,,,mujur la jam akak tu x cpt 1/2 jam,,,law x lagi la klm kbu akk....

hehehehe,,paper pun enjoy akk nyer weekan holiday,,,sy lak kena bertungkuslumus esok ni,,ader retest n interview,,,hikhikhik

akk doakan sy ek...

CuTeMiUt78 berkata...

~qaseh~
hik..hik..hik.. slalu nya jam tu tak la cepat.. waktu yg biasa2 je..
oh ok.. insyallah.. semoga success ya

r0ha!Za berkata...

mau x kelam kabut kn bl dh t'lewat..

Mawar_berduri berkata...

Cian Mirul.. :(

zh-ena berkata...

ena kat umah mmg suka cepatkan jam 15 minute

J@J@ / Bini The Rock berkata...

sapa plk yg cepat kan jam tu Na???
ish! misteri nusantaraaaaa...

hahahahha! bateri dah nak jut kot?? baik ko cek...

tapi jam kat rumah aku mmg menepati piawaian. Malangya jam kilang plk yg lmbt 11 minit..so, aku masuk kerja kol 8, dari rumah pon kol 8 jgk... sampai kilang lg 1 minit kol 8....

eyy! berapa kali lapannnnnnn daaa....!!!