N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

28 Nov 2009

Sabtu Yg Boring !!!!

Salam Semua..


Pagi Sabtu yg amat lengang..
ya hari ni aku bekerja tau..
sebab memang dah takde coti kan..
makanya harus la kena keja..
walaupun semalam adalah hari Raya AidilAdha..
co aku ni.. hanya ambil utk raya Aidil Adha satu hari je coti..
amat boring tau.. bila kena keja tapi cam tak keja...


So semalam raya AidilAdha kami..
biasa2 je.. tak la semeriah cam raya Aidil Fitri tu..
meh baca story mory raya kami
Hari Khamis ptg tu.. blk keja aku terus g Pt.Yusof ambil kakak ipar aku
bawa blk ke umah kami lor.. ate masa raya AidilFitri tu kan dia tak dpt beraya bersama kami
then mlm tu kami just masak2 nasi impit je..
kebetulan cik abg aku ada join group masak lemang kat kg
so ada la lemang.. 8 batang berserta ngan redang..
Pagi raya tu.. as usual la kan..
bgn pagi2 siap2kan bhn utk masak kari ayam dan sambal goreng
so menu kami di hari raya Aidil Adha thn ni adalah..
Nasi Himpit + Kari Ayam + Sambal Goreng Basah + Rendang + Lemang
tu pun penuh meja dah..
Pas org laki2 g solat hari raya..
pastu sesi memenuh kan perut la kan...
Seronok tau makan ramai2 ni...
pas dah kenyang..sesi duk bersantai2
Dlm kul 11 lebih.. baru decide nak g umah kakak ipar kat Moakil plak..
makanya.. berkemas2 apa2 yg patut.. siap je terus gerak g umah kakak ipar kat Moakil tu..
Sampai sana.. org dah siap2 nak g solat Jumaat plak..
sementara tunggu org laki2 blk dari solat Jumaat..
siap2kan semua lauk pauk...
kakak ipar aku kat Moakil tu pun masak
Ketupat + Rendang + Kari Ayam Kg
menu yg lebih kurang je ngan kami..
(thn ni.. masing2 malas nak masak lodeh bagai.. ate masing2 keja kan.. tu yg masak kari ayam je.. senang.. )
pas org laki2 blk solat Jumaat je.. makanya sesi memenuh kan perut lagi..
heh..heh..heh..heh...
bila perut dah kenyang.. makanya.. mata pun mula la mengantuk bagai..
dan masing2 pun.. cari port terus lena...
heh..heh..heh..heh..
Kami g umah kakak ipar kat Moakil tu.. 3 buah keta..
tu yg jadi meriah sakan umah kakak ipar kami tu..
heh..heh..heh..he..
kat sana.. duk bersantai + bercerita + makan2 + tido2
tu je la...blk ke rumah pun dah malam dah..
ate keja kan hari ni.. klu tak mau gak.. sambung duk bersantai2.. :D
tu je la citer raya kami..
tak la menarik mana.. tapi seronok gak la.. berkumpul ramai2 kan..


Emm hari ni plak aku ada jemputan kawin member aku..


kad jemputan

umahnya tak jauh dari kg kami..


muka tuan umah yg dah lama tak interframe..
(hari ni g keja ala2 berbaju kurung semua.. ate nak terus g jemputan kan.. tak kose nak blk umah salin.. terus g je senang.. klu tak jgn harap la nak berbaju kurung bagai pada hari keja Sabtu.. )

eemmm tu je la story mory utk hari ni :D






12 ulasan:

cHeRyNa PiReS berkata...

hari raya mmg selalu jadi hari utk makan:)

salam aidiladha utk puan cute:)

CuTeMiUt78 berkata...

~cheryna~
ha'ah.. memang kan..
selamat hari raya aidiladha

eezah berkata...

masa raya je rasa nak makan lemang,nasi impit,rendang.ari biasa tak teringin pulak nak masak makan.

nza berkata...

meriah gak tu acara mkn2...

Izza berkata...

waa..menu best gitu..raya pn x g mn2..duk umah penuhkn perut..hehe

Jasnia berkata...

Salam, blog SEHARUM KAYU MANIS bukan lagi milik saya. Sila buang blog tersebut dari senarai link anda. Terima kasih.

zh-ena berkata...

hari raya mmg aktiviti utk mkn..tgk tv pastu tido

CuTeMiUt78 berkata...

~eezah~
ha'ah kan.. ngada2 tekak ni kan

CuTeMiUt78 berkata...

~kak nza~
ha'ah.. meriah ngan makan2

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
penuh kan selagi blh

CuTeMiUt78 berkata...

~jasnia~
oh ya ke.. ok.. will updated kan nanti.. mekacih na

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
ha'ah.. aktiviti menambahkan berat badan lagi