N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

10 Nov 2009

Contest : Mummy_Ayu Giveaway @ 1st Birthday Moment

Salam semua...

Walllaa... n3 1st contest utk bulan ni yg aku nak join...
Contest anjuran dari mummy ayu Bersempena besday Iris yg pertama

happy besday in advanced utk Iris pada 10 November ni and also for Mummy Ayu on 7 November ni.. (i'm right mummy AYu)

Mummy_Ayu Giveaway @ 1st Birthday Moment

Seperti biasa syarat-syarat penyertaan:-

1. Jadi follower Mummy Ayu & add Mummy Ayu dalam bloglist - done dah link kat cute-miut78link.blogspot.com
2. Tepek banner contest nie kan side bar kenkawan... - done
3. Lagi bagus kalu buat sticky mode entry..senang nak jengah nanti. - k n3 sticky mode
4. The most important things....tepek kan gambar waktu baby tu
celebrate her/his 1st birthday..
tak kisah la kat mana, macam mana...
janji nampak baby tu ngan kek....
5. Terbuka kepada kanak kanak di bawah 4 tahun
(so..maksudnya gambar 4 tahun yang lepas pun diterima...)
6. Masukkan nama penuh kanak kanak, tarikh lahir plus
cita la cikit cikit pasal her/his 1st bithday celebration tu...
6. Tarikh contest nie...dari la nie (sekarang
)
until my princess nya birthday 10 November 2009
7. Hadiah biarla rahsia but satu je leh kasi tau
my bestest friend dah agree nak jadi one of the penaja
so..satu lagi syarat tambahan..kena link ngan blog Notti Netti &
of coz link jugak ngan blog Mummy Ayu
(tak de link direject) - pun dah add kat cute-miut78link.blogspot.com
8. Tinggalkan link entry kenkawan kat komen box nie..
9. Pemenang akan dipilih oleh para juri Mummy Ayu
(no undi undi...) ok!
===
itu aje...so...meh la join contest Mummy Ayu nie...
kasi sokongan ek...TQ so much in advance
!!!!
*********************
okies.. gambo utk contest kali ni..
taraaaa... gambo besday party Mirul masa 1st year thn 2008

gambo close up skit..

Nama anak : Mohammad Amirul Hisham Bin Mohammad Rizal
Tarikh Lahir : 22 April 2007

okies.. tuk pengetahuan juri dan semua pembaca blog cutemiut..
masa 1st celebrate besday Mirul ni,
Mirul baru je baik dari demam campak dan chiken pox or cengkering
(eemm camtu kot spellingnya.. )
see tgn ngan kaki Mirul penuh ngan krim/ubat sapu
masa tu.. memang kesian sgt kat Mirul..
korang bayangkan la.. dlm usia dia genap setahun..
dia dah kena chiken pox tu.. memang merengek je la...
sib baik la byk keluar kat badan kebawah..
kat muka ada gak skit2...
seminggu gak Mirul dlm keadaan camtu..
tak blh pakai baju.. berbogel2 je dia..
dan masa genap umur dia setahun tu la.. dia dpt kaki..
dan tumbuh 4 batang gigi sekali gus..
makanya bertambah2 merengek.. dibuatnya..
masa tu..aku yg masih dlm sesi pembelajaran nak jaga anak kan..
ate anak sulung.. mana tau nak buat apa kan..
syukur alhamdulilah.. ramai kakak2 ipar yg bantu..
so masa umur Mirul genap Setahun tu..
demam nak jalan + demam nak tumbuh gigi ,dah jadi 8 batang (4 atas 4 bawah) + demam kena cengkering + demam campak sekali (org kata klu dah kena.. insyallah tak kena lagi kan.. ate seumur hidup sekali je kena.. )
dan alhamdulilah.. aku dpt menghadapi saat2 tu..
sebagai seorng ibu dimana aku sentiasa berada disisinya..
dan syukur alhamdulilah.. masa majlis besday dia.. dia dah sembuh dari semua penyakit..
dan dapat sambut besday dia ngan meriahnya
(walaupun masa tu.. dah lebih dari tarikh yg sebenar..)
emmmm panjang berjela la plak kan..
so tu la citer serba skit tentang majlis Mirul masa 1st celebrate besday dia...
harap penganjur berpuas hati k...

45 ulasan:

reen berkata...

join contest lg ea..

syabas!!

gud luck sis!!

eya berkata...

wah..contest lgik..rajin gile kak rina nih

r0ha!Za berkata...

gud luck ya kak..

harap menang lagi..

**org sana pnggil cengkering ek..bru tau..hehe

U-jin berkata...

ni mirul masa 1 th yer...hehe..cumel...gud luck

Kakak berkata...

Semoga Mirul akan berjaya lagi...
Memang rajin betul cute-miut ni!
Tahniah...

[-suziey-] berkata...

good luck mirul..aah org kata skeli seumur hidup kena demam tu..tp ade je yg kena 2-3 kali gk..huhu..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
thanks ya

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
hik..hik..hik.. sib baik tak gila betul kan

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
insyallah.. ha'ah...

CuTeMiUt78 berkata...

~u-jin~
hik..hik..hik.. mekacih

CuTeMiUt78 berkata...

~kakak~
insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
ha'ah.. pernah gak dgr..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

Rajin join contest!
gd luck ok!

wahh! demam aje ye mirul tu..kesian! Yg penting dah sehat sekarang kan!...

mamamiera berkata...

wish u luck my dear mirul!!

nza berkata...

gud luck mirul...dh tembam ye masa umo dia 1 thn....

chugie berkata...

bestnye tengok gambar sambut birthday ramai2 ni.. x sabar nk sambut birthday baby fatin..huhu..

Anyway, good luck ye kak!

mummy_ayu berkata...

ala ala Mirul..chomelnya waktu setahun..montel..ok.dah check entry..semua ok! LULUS.good luck yer Mirul!
bab teka my birthday tu..dah dekat dah tu...8 november dear! apa pun tq for the advanced wish...orang pertama gitu! dah tua dah rasa...welcome 3o's!

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
hik..hik..hik..biasa la masa tecit2 kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamiera~
thanks a lot

CuTeMiUt78 berkata...

~kak nza~
memang.. mirul dari kecik dah bam..bam

CuTeMiUt78 berkata...

~chugie~
hik..hik..hik.. kenangan tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
oh 8hb ya.. okies.. will updated at my calendar..
thanks ya sebab dah review

Wanie berkata...

ala...ruginya..anak wani besday pun11 nov..huwaaa
Takpe la next year lak la..:)

cHeRyNa PiReS berkata...

good luck utk contest nieh....good luck utk mirul...semoga berjaya ye!:)

Dee berkata...

good luck!

reena berkata...

chaiyok...chaiyok... gud luck for sis & cute amirul

[S]itie [B]Um [B]Um berkata...

bday ct 24 april!! dekat je ek?

reen berkata...

a.ah sis..kata orng klu dh kna cngkering(chicken pox)&dmm cmpk ms kecik dh beso x kna dh..

tp klu kna bayi..sianny..
lagi ksian klu kna time musim raya...huhuhu..x dpt la braya..
penyakit ni bjangkit..klu ad sepuluh adik bradik...bgilir2 la..ank2 sy awl tahun kna...kna sabo je la jaga..mcm2 karenah

CuTeMiUt78 berkata...

~wanie~
emmm takpe join next contest plak k

CuTeMiUt78 berkata...

~cheryna~
insyallah.. wish we luck k

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
thank you

CuTeMiUt78 berkata...

~reena~
thanks ya

CuTeMiUt78 berkata...

~sitie bum bum~
yup.. betul..betul

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
ha'ah memang nak kena sabo sesangat... nak2 budak tecit kan.. dia sakit.. bukan blh cakap.. nangis je.. manjang

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

masa ni umoq mirul setahun yer....tak tembam sangat...la ni makin tembam makin comei...anak saya hat kecik tu pun dah makin tembam dah..

zh-ena berkata...

gud luck kak rina

CRAZY BEAUTIFUL88 berkata...

akak memang salute lah kat rina ni, rajin giler bab-bab contest cam gini

JIVEBUMZ berkata...

go go caiyok to mirul hopefully bleh menang moto :D

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
ha'ah... Mirul setiap kali g check mesti naik beratnya.. tak pernah tak turun

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
thank ya

CuTeMiUt78 berkata...

~kak rose~
heh..heh..heh... mekacih kak

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
hik..hik..hik..

yatie chomeyl berkata...

bambamnye mirul..cubit kang pipi tu

Nida berkata...

Good luck..semoga sukses

p/s: Teringat pregnant anak nombor dua dulu, masa tu kandungan baru 2bulan... aduhhh seksanya kena chicken pox masa tu

armouris berkata...

info tentang demam campak kat sini - Demam Campak Berjangkit