N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

19 Nov 2009

Logik = Lawak ???

Salam Semua..

Baru pas selesaikan segala tugasan utk hari ni..
dan juga baru pas lunch..
lunch aku.. hari ni.. mkn soto ayam je..
tu pun cik abg aku tapaukan...
mls nak keluar...
so tadi sambil makan.. sambil buat report..
(ceh.. cam la bos tu nak pandang kan.. buat keja sambil mkn.. konon2 ala2 rajin gitu...keh..keh..keh..)
sambil buat report, sambil usha2 email..
bila dah tgk email tu.. macam2 email la yg aku terima...
so ni nak kongsi ngan korang satu email..
yg aku rasa logik tapi lawak..
meh baca apa yg aku nak kongsi kan ni..

Rumitnya seorang isteri, dan simplenya seorang suami... Jadinya kena selalu berfikiran positif...barulah tercipta rumahku shurgaku!

BUKU HARIAN ISTERI

Malam Minggu - Dia berkelakuan aneh.
Sebelumnya kami berjanji bertemu di Cafe.
Aku shopping seharian dengan kawan-kawan,
sehingga mungkin dia kesal karena aku agak lewat sampai di Cafe,
tapi dia tak bercakap.
Dia tak bercakap langsung,
jadi aku ajak dia pergi ke tempat yang agak sunyi supaya kami dapat berbincang,
dia setuju tapi tetap diam membisu.
Aku tanya apa yang salah - dia jawab, "Tak ada".
Aku tanyakan apakah kesalahan ku yang membuatnya kesal.
Dia kata hal ini tak ada kaitannya dengan ku dan minta aku tak usah sibuk.
Dalam perjalanan pulang, ku katakan aku mencintainya,
dia cuma tersenyum tipis dan tetap membisu.
Aku tak dapat menjelaskan perangainya petang itu.
Aku tak habis-habis berfikir kenapa dia tak menjawab, "Aku cinta kamu juga".
Sesampainya dirumah, aku merasa kehilangan dia,
dan seolah-olah dia tak menghendaki ku lagi.
Dia hanya duduk dan nonton depan TV;
dia terlihat jauh dan menghilang.....
Akhirnya aku putuskan untuk tidur.
Lebih kurang 10 minit kemudian, dia masuk ke kamar.
Aku tak tahan lagi,
ku putuskan untuk menghadapinya dan menanyakan soal sebenarnya,
tapi dia langsung tertidur.
Aku mulai menangis sampai tertidur.
Aku tak tahu apa yang harus ku lakukan.
Hidupku terasa bergoncang.....

***********************

heh..heh..heh..agak2 kan.. ada tak isteri yg berada dlm situasi cam citer kat atas tadi..
mungkin ada kot.. biasa la kan isteri mana yg tak tersinggung ngan laki..
ok jom baca buku harian sommi plak

BUKU HARIAN SUAMI

Hari ini CHELSEA kalah. SIOTTT!!! TULLL...

keh..keh..keh..keh..keh...
eemmmm itu je rupanya yg buatkan si somi cam org tak tentu arah...
sian si isteri kan.. tak pasal2 berfikiran -ve pada somi..
sedangkan si somi bukan seperti yg disangkakan..
mungkin story mory ni blh dikategorikan as a lawak la kan..
tapi memang betul tau korang...
as a somi isteri kan.. si isteri akan berfikiran hover rumit dari si somi..
sebab tu seboleh2 mungkin..
dah nama pun somi isteri kan..
makanya berkongsi2 la suka duka bersama..
sekurang2nya...dpt gak menceriakan suasana..
dan bertambah2 erat kasih sayang keluarga..
betul tak para2 isteri2 ..????



14 ulasan:

umminabilah berkata...

hikhikhik...la pasal tu jeke suami dia diam jek...kcian bini dia...dh sparuh mti mngis ...hengat ke ape...hehehe...kalau leh laki mcm ni mau kna tekanan jiwa...hahaa

Mawar_berduri berkata...

macam tu ke akak?...ala...susah gak kan ble dah kawen...tambah klau dapat husband yang susah nak difahami...huhuh ..:(

ZIANA ♥ FARREL berkata...

huh!! mmg betul kak..kdg2 emo xtentu pasal...tp xtau sbb ape..tp selalu bukan boy la emo..sbb dia suke buat lawak bodo yang kdg2 buat i sakit ati!kekekkeke....

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
heh..heh.heh.. ha'ah kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~mawar_berduri~
sebenarnya tak susah dik.. asalkan kita faham somi kita camne.. dan masing2 bertolak ansur.. makannya aman la hidup...

CuTeMiUt78 berkata...

~ziana~
heh..heh..heh.. kira ok la tu.. buat lawak bodo... tuk menceriakan keluarga..

Ena Qalinsya berkata...

hahaha somi mmg amik mudah sume perkara..kekadang kita suh btau awal2 kputusan, dia tak dpt nak kasi sbb dia jenis last minute.. aku pun kadang2 srabut bila somie amik mudah sume perkara tp bila last minute mulala menyusahkan org huh!!!

CuTeMiUt78 berkata...

~ena qalinsya~
hik..hik..hik..hik..macam2 kan perangai somi ni

zh-ena berkata...

lelaki mmg suka pendem perasaan diorg..klu ader masalah pun taknak story kat kita..bila kita dh desak2 baru la nak cerita

Dilla Ady berkata...

pompuan ni mmg suka complicatedkan sesuatu yg remeh kan..padahal takde menda pun..

klakar la entri nih..rase cam mengejek diri sendiri lak..slalu risau tak bertempat tentang suami..

Mak Su berkata...

llaaa, siannyer.... menyampahkan ngan laki mcm tu, tak sensitip langsung

Izza berkata...

kesian nyer kt si isteri,sape yg prnh rasa camtu??angkat tngan..hehe

illa berkata...

salam..add sy
Illa mohd yusof
JA 7432 jln pelangi 1,
tmn pelangi,
77500 selandar,Melaka.

sori ler sy susahkan awk lak..ni add sy..

ibu_umairah berkata...

tak sanggup mcm itu!!!!hu.hu.hu