N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

20 Nov 2009

RoadTax !!!

Salam Semua...


Tadi masa lunch aku keluar jap bersendrian..
ate hari ni kan Jumaat..
cik abg aku sudah tentu blk umah utk solat Jumaat kan..
walau camne pun aku kena gak g co Insurans..
utk apa tau korang...
ni ha...
*
*
*
*
*

nyawa keta a.k.a roadtax keta aku tamat tempohnya hari ni tau...sib baik la dah siap awal2...
masih panas2 baru dpt dari runner yg buatkan roadtax insuran aku ni..

Hari ni genaplah usia keta kesayangan ku ini..
4 thn tau korang.. maish dlm kategori baru la kan..
ate kan keta ni hadiah perkahwinan ku.. hik..hik..hik..
dan hari ni ni tepat jam 12 mlm nanti akan bertukar la
roadtax keta ni ke tarikh yg baru...
heh..heh..heh..heh.,.

Bulan ni memang agak payah skit la
byk duit nak guna.. kena idupkan roadtax insurans keta ni..
kena g service keta ni..
eemmmm fening gak pala ni.. kena la korek2 mana yg perlu tuk smpi ke bulan dpn..

Esok aku tak keja.. minggu aku coti..
planning esok & hari minggu..eemmmm belum pasti lagi..
walaupun camtu.. jemputan dah mula berderet2 ni..
eemmm duit gak tu..
so pada korang semua..

~ SELAMAT BERHARI MINGGU

~ SELAMAT BERSANTAI2 BERSAMA KELUARGA OR ORG2 TERSAYANG...

~ SELAMAT MENGHADIRI JEMPUTAN2 OR KENDURI




33 ulasan:

nza berkata...

wah sebaya la umo kete kita yek!!!!

honeylanz berkata...

kete has muda setahun. tp dah nk kena major services..dlm 1k++ gak ler... x leh shopping dah la bln dpn ..huhuhu

ZIANA ♥ FARREL berkata...

huhuhu...akak bulan ni..sy next month plak..parah gak!! poning gak pala...

chugie berkata...

heheh..biasa lah tu kak, dah nama pun guna keta, kena lah spend more kat harta kite tu kan.. anyway, selamat berhujung minggu gak tuk akak ye.. saya pun dapat jemputan kenduri berderet2 ni sampai lah ujung bulan 12 ni.. aduh! pening gak lah kak!

J@J@ / Bini The Rock berkata...

kete aku lg 4 taun abes...lama betol nak bebas dr bayar utang nih!

yea! weekend ni, minggu dpn, minggu lg satu, mgu seterusnya dan selagi tak naik sekolah...jemputan melambak2.
xP

reen berkata...

kete ni ibarat anak gak ye kak..
macam2 nk kna tukar pakai...huhuhu..

start bln ni&bln dpan..kna spare duit lbih la...g jmputan..hik3

atty's berkata...

happy weekend na..takecare..

zh-ena berkata...

bulan biula nak idupkan roadtax mmg akan sesak skit kan..langkah berjimat cermat la pas nie kak rina

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

selamat bercoootiiii....

neezareef berkata...

aku td g bank br bayo nk idupkan..next week dpt la..mamposnye 26hb..lmbt lg gak la tp wat awal2 senang..

Dee berkata...

sib baik tersedor eh..kalo x susah dh nk jln weekend2 ni..

Mama-Danish & Sarah berkata...

kalau kete ain plak, tiap kali nak raya, taim tu ler nak kena sambung nyawa dia....huhuhu...

Izza berkata...

asal msuk cuti skolah aje ade la kenduri kendara kn..bderet2 lak tuh..

cHeRyNa PiReS berkata...

pergghhh...terima kasih sebab buat posting nieh. sha sakit jantung jap tadi sebab keta sha keta lama. kena check puspakom dulu. nasib dah batal! adehh..kalau tak sakit nak betulkan keta bagai...

umminabilah berkata...

selamat bercuti....

grow2g3th3r berkata...

samerlah... roadtax kita pun mati bulan nie.. adoiiiiiiii... nie bulan pokai nie... heheheheh..

CuTeMiUt78 berkata...

~kak nza~
oh ya ke..

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
oh.. emmm tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~ziana~
oh ya .. tu la kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~chugie~
hik..hik..hik.. betul.. betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
oh ya ke.. aku lagi 3thn nak habis... eemmm lama lagi tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
emmm gitu la

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
happy wikend kty

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
yup.. betul tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
slamt2...

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
ha'ah.. sama la aku pun buat awal.. takut karang lupa kan.. payah

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
eemmmm tu la pasal..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sarah~
oh.. gitu la plak

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
ha'ah.. tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~cheryna~
hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~ummi nabilah~
coti2..

CuTeMiUt78 berkata...

~grow2g3h3r~
eemmm betul..betul.. pokai dah bulan ni

Ena Qalinsya berkata...

aku kalo nk beli keta baru mesti igt satu mende jek ROAD-TAX.ish..ish..ish..wat plak kalo MPV, mau beribu2 kena bayo.. tak termampu ase uhuks