N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Nov 2009

Ulam ????

Salam Semua....

Emmmm sekarang ni memang Mirul tgh batuk..
tapi tak la teruk sangat..
kiranya dah ok la sejak aku beri dia ubat + sapu kan vicks kat tapak kakinya setiap mlm
alhamdulilah batuknya skali2 je...
cuma klu time dia batuk tu... eemmm memang macam nak muntah dibuatnya..
sebabnya dia tak berapa nak pandai keluarkan kahak..
tu yg muntah tu.. tapi muntahnya... keluar susu + kahak la..
ok la kan.. dari dia duk telan...karang tak pasal2 lain plak jadinya..

okies actually bukan nak story mory pasal Mirul batuk tu..
tapi nak story mory pasal Mirul dan ulam
hah.. korang jgn tak tau..
Mirul pun dah pandai makan ulam tau..
ulam apa yg dia makan..
meh tgk..

see.. tu la ulamnya.. org selalu kan mkn kacang panjang ni buat lauk ke.. ataupun buat ulam mkn ngan nasi kan.. Mirul makan kacang panjang tu.. cenggitu je..yg tukang ajor makan tu.. ni ha

mak aku.. heh..heh..heh..
kejadian masa aku blk JB minggu lepas...
mak aku tgh makan kacang panjang tu..
skali cucunya nak gak..
hah.. mak aku pun beri la kat dia..
skali habis dia makan kacang panjang mentah tu..
eemmmm bagus gak kan.. sekurang2nya.. dia nak makan sayur..
memang Mirul ni jenis payah skit nak mkn sayur..
pandai memilih tu...
yg dia makan carrot ; kentang ; tauge (tu pun hanya digigit je..) dan kacang panjang
dia tak makan sayur yg berdaun.. cam sawi ke.. bayam ke.. apa2 jua la yg berdaun
even daun sup yg tecit tu pun dia sanggup suruh kita buang..
klu ada dlm sup dia...
cchheeeiitttss ini budak memang susah mau makan sayur
heh..heh..heh..heh..heh..
korang ada tak cara or petua nak beri anak makan sayur2 ni.. meh kongsi ngan aku..



26 ulasan:

cHeRyNa PiReS berkata...

lama tak lepak sini:)

kalau nak suruh budak makan sayur, maybe kena tukar rupa makanan dan campur dengan makanan lain. takpun jadikan jus. itu yang sha tgk dalam tv la:)

r0ha!Za berkata...

sedap ke mirul mkn kacang pnjang mentah2 gitu..

ZIANA ♥ FARREL berkata...

kak, sy xmo bg tips mkn sayur..tp kahak mirul tu akak gi farmasi ade jual ubat pecah kahak..mula2 color putih, klu xjalan gak akak mintak yg strong skit..farrel minum ubat tu alhamdulillah xde kahak sbb dia kuar kat air kencing.farrel pn xpandai kuarkan kahak..muntah lagikla xpandai..

chugie berkata...

heheh..bagusnye die dh pandai makan ulam.. pas ni ajor die mkn pegaga plak kak, tgok die makan ke x..hehe

emm sy pun xde petua atau idea nk share lah kak, anak buah sy pun jenis x mkn sayur.. yg sorg tu makan bayam je, yg sorang plak mkn nasi ngn sup kosong n carrot je.. ayam ke ikan ke.. sume x nk.. kalau boleh bg makan nasi kosong je dh cukup heheheheh:D

atty's berkata...

itu lah ..kena tuko kepada jus..takpun ..ckp ar khasiat makan sayur nanti leh jd kuat..ke apa ..ke

MRS. K berkata...

bam-bam nye mirul ni
gigit kang!!
budak kecik pon pandai makan ulam
saya ni da jadi mak orang takle telan semua jenis ulam even petai..
kehkeh

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

salam...anak2 saya pun tak makan sayoq macamana nak kongsi...heheheh yg derang mkn pun sayoq yang beli kat kfc tu...hat tu depa telan.....

Mawar_berduri berkata...

hihi...awet mude makan ulam2 ni... ;) bertambah encem la Mirul nanti... ahaks

zh-ena berkata...

bagus la dak mirul nie mk ulam..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

kecik2 dah pandai mkn ulam..bagus tuh!

aku klu mkn ulam ni dgn nasi panas + sambal belacan...sedapnya Ya rabbi!!!

neezareef berkata...

budak2 mmg dah resam mane ade nk mkn sayo nih...dulu aku pn x mkn sayo dah beso panjang br pndai mkn...

shiemz berkata...

Ya Allah, besau benor si mirul nie.. makan ape ha?? Hadzeq x mo besau² pun. Makan pun susah... huhuhu.. geram tgk pipi mirul yg bam2 tu...

Dilla Ady berkata...

hai cutemiut..

sori lame tak nyinggah kat sini..kira bagus la tuh mirul nk jugak makan ulam..kira sayur gak la tuh..ade budak langsung tak nk mkn sayur..

bagus la mirul ni..suka tgk dia mkn mentah gitu jek kacang panjang..

CuTeMiUt78 berkata...

~cheryna~
eemmmm buat jus pun.. mirul tau.. tu sayur..

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
emmmm sedap la tu kot

CuTeMiUt78 berkata...

~ziana~
emmmm alhamdulilah.. mirul pandai la nak muntah kan.. dan sekarang ni pun dah ok skit la.. batuknya

CuTeMiUt78 berkata...

~chugie~
lor... gitu la plak ya

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
heh..heh..heh.. gitu ya kty

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs.K~
hik..hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
oh.. ok la gak.. klu sayur tu...

CuTeMiUt78 berkata...

~mawar_berduri~
yolah tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
hik..hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
ha'ah.. tu memang sodap..

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
betul tu za.. sama je la ngan aku

CuTeMiUt78 berkata...

~shiemz~
mirul makan semua.. tapi tu la.. sayoq tak mau plak dimakan..

CuTeMiUt78 berkata...

~dila Ady~
heh..heh..heh..heh.. tu la pasal