N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

19 Nov 2009

Kreatifnya !!!!

Salam Semua...


Cam biasa.. pagi2 harus la mengchek segala email2 kan..
maklum la aku ni keja bersama email2 ni...
tapi email co tau.. bukan personal email..
(tapi ada gak terselit emai2 personal kat email co ni.. heh..heh..heh..)
so dlm pada check2 email tu..
ada la terbaca satu artikel berkenaan
kekreatifan (eh ada ke bahasa ni.. )
artist2 art dari luar negara....
memang rasa kagum la ngan kreatif diaorg ni...
cuba korang tgk gambo ni..




Emmm gambo Monalisa kan..
ni bukan sebarang lukisan tau... bahan yg digunakan..
kita pun tak sangka blh jd camni..

Ni skit penerangan tentang bahan yg digunakan
Artist assistants stand next to 3,604 cups of coffee which have been made into a giant Mona Lisa in Sydney , Australia.

The 3,604 cups of coffee were each filled with different amounts of milk to create the different shades!!
menarik kan.. hanya menggunakan cup of coffee blh menghasilkan art yg menarik..
sungguh kreatif...

(hik..hik..hik.. ingat lagi masa belajar kat Uitm dulu.. kena hasil kan satu lukisan menggunakan bhn2 terbuang.. gigih la masing2 g kutip segala bahan2 kat tasik Shah Alam.. )




23 ulasan:

Nurhayati berkata...

gigih betul dorang nikan.. mmg sangat creative ;)

umminabilah berkata...

wow amazing kan...creative betul diorg ni...

Tukang cerita berkata...

kreatifnya....
kekadang tk terjangkau dek fikiran kekreatifan dorang ni....

Mawar_berduri berkata...

wAH.....amazing.... kreatif tol la.. ;)

Izza berkata...

bagus btl la diorg ni..comel lak tuh..mmg t'sgt kreatif la..

Cho Zila berkata...

>>salam..
bab kreatif orang kita pun kreatif tapi tak leh nak kasi bukak mata duniajer.. keh! keh! sebab kreatif membawa padah belaka..

atty's berkata...

memang kreatif..

eis berkata...

yg lukisan 3D kat lantai/dinding pun kreatif kan. hebat sungguh org berseni nih :)

eezah berkata...

tak terfikir leh buat macam tu kan..kreatig betul lah diorang ni..

J@J@ / Bini The Rock berkata...

keretip sunggoh nokk!
kopi pon blh jadi "Monalisa"

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
tu la kan... memang hover kreatif

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~tukang cerita~
ha'ah.. betul tu

CuTeMiUt78 berkata...

~mawar_berduri~
yup..memang pun

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
yup..betul..betul..

CuTeMiUt78 berkata...

~cho zila~
wwooohhooo... tu bab kreatif tang lain tu.. hik..hik..hik..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
ha'ah kan

CuTeMiUt78 berkata...

~eis~
ha'ah.. tu pun sama.. memang hover kreatif kan

CuTeMiUt78 berkata...

~eezah~
ha'ah.. tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~j@j@ bini the rock~
heh..heh..heh.. makanya jd la kopi monalisa..

Ena Qalinsya berkata...

lorr ayo upanye... kalo teh tarik sedap tu..musim2 ujan plak tu ekekeke

CuTeMiUt78 berkata...

~ena qalinsya~
ha'ah.. ayor tu..

zh-ena berkata...

tu mesti kena ader ramai pembantu nak siapkan muka mona lisa tu

mmg kreatif betul la