N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

23 Nov 2009

Citer Wikend !!

Salam Semua..

Monday Morning..
Have blues clues or black monday today..??
ceh..ceh..ceh.. pagi2 senin dah spekang London la plak..
keh..keh..keh..keh..
Mood tgh ok ni...
Biasa la kan.. bila hari wikend menjalani sesi terapi minda..
heh..heh..heh..heh..
terapi minda bila bersantai2 bersama family terchinta....
yup.. memang aku akan rasa seronok sgt..
bila dpt meluangkan masa bersama2 ngan family waktu coti2...
so.. camne ngan wikend korang..
menarik..??
cam aku.. dpt bersantai2 ngan keluarga di hari minggu tu pun dah cukup menarik..
heh..heh..heh..
Okies.. ni nak story mory pasal wikend kami...
Wikend yg padat ngan kenduri dan jemputan2..
Hari Sabtu, aku minggu aku tak keja..
Abg ipar aku yg duk kat Pt. Lapis Marang... (area2 dah nak ke Senggarang BP)
buat kenduri 40 hari arwah mertuanya...
kan bulan lepas.. family kami penuh ngan berita2 kematian
yg berturut minggu.. so ni kejap je dah 40 hari..
jadi Jumaat mlm Sabtu tu.. adalah sesi merewang2 kan diri
kerumah abg ipar aku tu...
Mirul amat seronok main....bersama2 sepupunya..
kami blk pun dah lewat mlm gak la...
dekat kul 1 baru smpi umah...
(umah abg ipar ngan umah kami tak jauh bebenornya.. perjalanan ngan keta lebih kurang 1/2 jam je)
jadi kami tak cadang la nak bermalam...
ate dekat je kan.. cuma kakak ipar aku yg duk serumah ngan kakak ipar aku yg kat Pt. Yusof tu je tido umah abg ipar aku tu...

So pagi2 Sabtu.. adalah.. sesi mengemas umah ; membasuh dulu..
pastu g beli lauk skit.. baru siaps2 kerumah abg ipar aku tu semula...
hari Sabtu tu.. adalah sesi masak2...
Keluarga abg aku ni.. klu bab2 kenduri2 ni.. memang masak adik beradik sendri je..
tak panggil org lain masak...
ate adik beradik abg aku kan.. ramai...
so kami bergotong royong la masak2...
Kenduri tahlilnya sebelah malam.. lepas isya'..
Bila dah kumpul ramai2 ni..
kebetulan anak sedara cik abg aku a.k.a anak abg ipar aku tu la..
nak buat besday dia...yg ke 12 thn...
(eemmm baru lepas UPSR.. keputusan UPSR pun baik gak..tahniah ya..)
so buat la majlis potong kek secara sederhana..
ate tak planning awal2 kan..last minit..
tapi meriah gak la.. sebab sempat panggil kawan2 dia...


the kek.. disebaban dah simpan kat dlm fridge semalaman.. makanya.. kek jd keras gitu..

hah.. ni la besday girl..

Selamat hari lahir Ida..
dan tahniah mendapat 2A dlm UPSR yg baru lepas ni k..
eemmm korang perasan tak.. kat dlm ramai2 tu.. Mirul takde..
ahah... Mirul waktu tu.. tgh merajuk.. sebabnya..
tak dpt nak potong kek.. sebab kek itu.. bukan dia yg punya..
akan tetapi.. bila dah selesai org potong kek..baru la dia terkedek2 masuk umah..
nak makan kek...
see budak Mirul Bam..bam..makan kek..
uisshh.. duk terkakang lagi tu..
mau jd kek kakang Mirul...
(hik..hik..hik.. Mirul tak blh nak duk bersila.. klu dia duk bersila.. confirm dia akan muntah.. sebabnya.. perut dah over beso... )
pas ni kena sesi mengempiskan perut dulu ya Mirul...
ok habis bab potong kek..
waktu ni.. hanya.. anak2 saja yg sibuk kat dlm umah
mak2 dan bapak2 sibuk masak2 diluar rumah...
Makanya mlm tu.. adalah majlis Kenduri tahlil..
gambo masa masa majlis tak aku ambil..
segan la weei.... karang org ingatkan.. pe ke halnya plak...
bergambo2 sakan kan...
dah la ramai gitu.. memang penuh la umah abg ipar aku tu..
keh..keh..keh.. sungguh tak tegar..
apapun majlis berjalan ngan lancarnya.. syukur alhamdulilah..
lauk2 pun byk dan lebih2 plak..

Emmmm hari Ahadnya plak..
adalah sesi menghadirkan diri ke Jemputan Berkhatan & Jemputan Kahwin..
anak kawan sekerja kami...
blk dari Jemputan..adalah sesi berehat2 dan melepak kat umah...
cocer plak.. nak kata mendung.. tapi tak hujan..
nak kata panas tak berapa nak nampak matahari..
so amat la seronok gitu kan...
tuk dua hari dirumah tu.. tiada sesi masak2 ya..
ate lauk2 dari kenduri... amat la melambak2..
smpi penuh dah fridge aku tu...
heh..heh..heh.. jadi hanya la sesi memanaskan lauk2 itu saja...
tu pun tak mkn pun.. dah masing2 g jemputan pada hari Ahad kan...
so tu je la story mory kami pada wikend yg lepas...





18 ulasan:

grow2g3th3r berkata...

seronoknyer wekkend...

yantz-yeem berkata...

amboi mirul cantik nya duduk camtu hehehe...nasib baik dia boy...

MRS. K berkata...

alahai cik mirul, dapat makan kek terus tak pandang kamera

Mama-Danish & Sarah berkata...

wikend kami gi jenjalan tgk air banjir....hehehe

Izza berkata...

mirul merajuk xdpt potong kek..cian nyer..
comel duk gitu..haikkk

CuTeMiUt78 berkata...

~grow2g3th3r~
heh..heh..heh.. wikend yg biasa2 saja

CuTeMiUt78 berkata...

~yantz-yeem~
hik..hik..hik.. tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs.K~
heh..heh.. muka budak merajuk tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama danish & sara~
oh... sana dah banjir kan

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
ha'ah... tu muka budak majuk..

cHeRyNa PiReS berkata...

nak kek jugak..nak kek jugak..bestnye!!! sha paling suka bila ada kek...tapi takpe. insyaAllah nanti akan makan kek time raya haji nieh:)

atty's berkata...

meriah weekend ko na..

kan main mirul ye majuk ..sian mirul

Ena Qalinsya berkata...

Ya Allah mbam mbam nye dak mirul tu... baju tu size bape dh tu, ketat jek ihiks

♥ QaseH ♥ berkata...

amboi mirul kak,,,hehehe...

cm adik sy d tgok nyer,,,,

ish law dpt la kak,,,tak taw la sy kejo kan kan,,,

CuTeMiUt78 berkata...

~cheryna~
oh.. nak mkn kek time raya haji ya

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
wikend yg biasa2 je.. heh..heh..heh..
ha'ah mirul punya majuk.. smpi takmo join time org potong kek

CuTeMiUt78 berkata...

~ena qalinsya~
memang over bam.. bam dah dia.. baju tu baru beli awal thn hari tu.. dah tak muat dah semua

CuTeMiUt78 berkata...

~qaseh~
keja kan... jgn tak keja... heh..heh