N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

14 Jun 2009

Sesi Berarak la plak..!!

Salam Semua..


Hah.. sambung lagi, (ish panjang bebenor la kan..) kali ni sesi berarak ke rumah bakal tunang. Sebelum berarak tu.. jom posing2 dulu..

hah ni la anak sedara cik abg aku tu.. namanya Tahir, kami panggil Uda..


heh..heh..heh.. ni la sirih junjung yg kakak ipar aku buat tu.. smpi Kelantan, daun sireh layu dah.. sib baik guna bunga plastik.. Uda ni di suruh pakai baju melayu sebab mengikut adat Kelantan, lelaki pun disarungkan cicin gak.. tapi suasa la kan.. takkan nak pakai emas kot.. klu adat Johor tak gitu.. laki2 tak blh ikut time tunang2 ni.. duk umah diam2..

ni la abg ipar aku, muka dia memang sebiji cam abg aku.. so dia la yg kena bawa hantaran jajan paling berat tu.. :D

ok.. bermula sesi berarak.. so ni sebahagian dari pihak kami.

eemmm.. perjalanan tak la jauh mana pun. Rumah sanggah kami tu, hanya bersebelahan je ngan umah bakal tunang anak sedara tu.. tapi disebabkan cocer yg teramat panas.. makanya, berpeluh gak la ketiak.. heh..heh..heh.. harap maklum la ya, akan disambung lagi.. :D jgn marah aaarr...!!!!


(Ni auto publish tau.. )



13 ulasan:

atty's berkata...

selangor pun sama rina.lelakinya kena duk umah diam2..atau kalo ikut pun nyuruk2..takleh iinterprem..

MaMa aYiN_FaSHa berkata...

perak pon samaaaaaaaa..lelaki x leh ikut...tp kalau nk sgt dtg kena tunggu selesai majlis baru leh dtg..tu pon kot nk bergambar...

Yan berkata...

owhh tak tau plak belah kelantan.. orang laki kene datang.. sebab ade sarung cincin gak.. hehehe
ingatkan seme same jek.. time tunang.. laki takleh datng.. pas majlis bulehla..

Aleeya berkata...

meriahnye majlis...

r0ha!Za berkata...

ooo...adat kelantan mcm tu ek..baru tau..trganu x mcm tu plk..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
hah tu la.. kat kelantan cenggitu rupanya.. kita pun tak tau kak

CuTeMiUt78 berkata...

~mama ayin_fasha~
eemmm sama la ngan johor, pas majlis baru blh lelaki interprame kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
eemmmm tu la mungkin adat sana cenggitu kot

CuTeMiUt78 berkata...

~aleeya~
emm... memang meriah gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~rohaiza~
mungkin gitu kot..

reen berkata...

anak sdare??....mcm dh brumo jek...dh beso pnjng anak sdare cik abngmu yo?

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
muka je nampak cam dah bserumur.. umurnya muda lagi..

mummYaeesh berkata...

hmanggaii besar nye anak sedara..da nak kawin lagi..tak lama lagi uols jd nenek la ek.woooohoo