N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

30 Jun 2009

Diner Free !!

Salam Semua..
Semalam masa blk dari keja.. dpt msg dari kakak ipar yg duk serumah aku.. ajak g umah abg ipar aku kat Senggarang.. (abg ipar aku ni adalah suami kakak ipar aku yg accident dulu tu.. ala kak ila tu la..) ada makan2 katanya. Wah, pucuk dicita ulam mendatang la kan.. kebetulan aku pose semalam. Tapi kami lambat g kesana sebabnya cik abg aku semalam blk keja lambat. Makanya kami la yg paling last skali smpi. Bila dah berkumpul2 baru la abg ipar aku ni ckp nak g belanja makan. Sebab dia menang besar dlm pertandingan memancing kat kampung dia hari Sabtu tu.. dia dpt first prize lagi tu. Hadiahnya berupa wang tunai RM 6000 hinggit.. pergghhhh byk gilos.. modal nak masuk pertandingan baru RM 50 hengget. Umpan ikan baru RM 6 hengget... tapi tu la kan.. tuah dia, dpt 1st prize. Makanya kami adik beradik tumpang senang la kan.. :D tu yg dia berhajat belanja adik beradik. Murah rezeki dia..
So semalam kelima2 adik beradik lelaki + 1 adik perempuan (kakak ipar aku yg duk serumah tu la) jadi kesemuanya ada 6 kereta lor.. memang havoc la klu dah semua ada..(eh ada lagi 3 org adik beradik abg yg tak de.. ) tapi baru 6 beradik dah penuh tmpt makan tu.. :D (tmpt makan adalah disekitar Senggarang Batu Pahat..)
Kami semalam dibelanja makan ikan kerapu masak 3 rasa + tomyam campur + burung puyuh goreng + ayam masak paprik + sup kambing + satay + otak2 +air tembikai 5 jag + air teh 2 jag.. semua buat hidang je.. pergghhh kenyang perut.. eemm sorry la korang.. sejak kamera rosak ni takde mood nak snap gambo bagai.. so takde la gambo utk stroy mory kali ni.. korang jgn bosan plak bila baca je story mory.. tapi takde gambo. Maaf la sesangat k.
Mirul mkn pun byk semalam.. atenya ramai sepupu2 dia kan.. sakan la dia. Makan satay dkt 7 cucuk gak la.. mkn ikan lagi + nasi, pastu mkn burung puyuh goreng tu 2 ketul, mkn otak2 lagi.. memang enjoy tgk dia makan. So memang kenyang yg amat. Rasa kenyang tu.. smpi kepagi ni masih terasa tau korang.. :D
Bila dah kenyang makannya blk la kan.. dekat kul 12 mlm gak la. Mirul sekarang ni klu jenjalan ramai2 gitu memang confirm tak mo naik keta ibu n ayah dia.. dia lebih skkee naik keta makcik2 dan pakcik2nya.. tak heran dia ngan ibu n ayah dia. So semalam dia blk ngan kakak ipar aku yg duk serumah tu..Emm tu je la story mory utk hari ni :D
Ada yg bosan ke.. dulik la kan.. aku nak story mory gak..heh..heh..heh..heh..
p/s: korang perasan tak.. napa ruang komentar paling top tu.. pointnya semakin berkurangan erk.. lagi satu yg paling rajin komen pun tak de langsung.. eemmm ada masalah ke ngan widget2 tu.. pelik gak ni. Ada sesapa yg dpt membantu ke.. Sebab aku nak umumkan sesuatu yg surprise.. tapi tgk la keadaan :D





25 ulasan:

nenekrock berkata...

hehehhe murah rejki kak rinakan ^ ^

mamamiera berkata...

hmmm cdap2 nye lauk2 tu.. lg sedap kal0 ade gambonye.. bleh wat owang terngences2 terliur..

Nurhayati berkata...

wah makan besar!!!.. bestnye RM6k.. byk menda leh buat tu hihi

Dee berkata...

cute..kalo ada gambar sure lg terliur tgk..

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
alhamdulilah.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamiera~
emmm tau.. tapi tu la kan.. kemalasan nak mensnap gambo.. takut karang bertambah terliur org tgk :D

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayatI~
eemmm tu la kan.. klu kita dpt.. cam2 dah fikir dlm pala ni..

masviona berkata...

wah murah betul rezki abg ipar akak siap menang rm6k tuh...manyak tuh....alhamdulillah dia tak lupakan adk beradik yg lain kan...bagus²

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
heh..heh..heh.. sorry la dee, kamera rosak la + malas nak buat org terliur plak.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
emmm memang pun.. alhamdulilah dia mengingati adik beradik semua.. kira tumpang makan je la.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
emmm memang pun.. alhamdulilah dia mengingati adik beradik semua.. kira tumpang makan je la.. :D

eya berkata...

tulah..jeki org kan.
ritu jiran kt kg,dpt rm6000 gak pertndingan mancing..

lps ni hrs kite2 g blajo mancing lak

atty's berkata...

sonoknya makan besau..huhuuuh

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
uish.. sama la ngan abg ipar akak tu.. dpt RM 6K gak.. menang mancing

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
seronok sgt... makan free gitu.. :D

ct rahani berkata...

wah kak makan beso ek.. murah rezeki abg ipo akak..

[-suziey-] berkata...

hola..makan makan makan..bestt..
alamak xdapek nk membantu sbb kita pn xde widget komenter tu..heheeh:p

U-jin berkata...

kasut ikan tu cam reallar

Yan berkata...

kak...
saya takde bahagian sekali ke???
ikan kelipun jadikla.... hahaha

mummYaeesh berkata...

nak gak!

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
alhamdulilah..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
heh..heh...heh.. takpe la, dah ok dah... :D

CuTeMiUt78 berkata...

~u-jin~
ha'ah kan.. tapi ada ke org nak pakai.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
wakakakaka... ko punya bahagian lenkali la plak..

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy yaeesh~
heh..heh..heh... nak ke..?? Nanti aku suruh posmen delivered k