N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

19 Mac 2009

Tag Pregnant...

Salam Semua...
Heh..heh..heh..heh.. hari kita layan kan tag je k.. disebabkan aku pun dah free skit ni.. blh ler layan kan tag2 ni.. kali ni tag berkenaan pregnancy plak.. ho..ho..ho.. aku skkee tag ni, dan aku rasa setiap ibu2 pun pastinya sskkkeee ngan soklan tag ni.. k tag kali ni dari mama mya plak..


thank you ya..sudi tag kita.. that means, always remember kita.. huahh..huahh..remember ke..? takpe kan.. apapun kita suka jawab... so jom layan kan lagi soklan tag ni



1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
ok actually kan aku rasa ler.. setiap pasangan yg berkahwin baru2 kawin sure nak honeymoon dulu kan baru ler rancang nak ada baby.. sama ler ngan aku, masa mula2 kawin dulu.. kitaorg klu blh nak honeymoon berdua dulu ler.. tapi dah memang tuhan nak beri rezeki kami cepat kan.. so aku ni dikira bunting pelamin k.. aku peyod sekali je.. masa tu majlis kat umah cik abg aku, pastu aku tak peyod langsung... n confirm aku pregnant pas sebulan naik pelamin...heh..heh...heh....

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
emmm second choice name ya... emmmm... apa ya dah lupa dah...nnti ler klu ada yg kedua.. baru beritahu k

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
emmm....reaction? meaning reaction bila confirm pregnant ke.. off course ler skkkeee... sapa yg tak suka bila pregnant kan...

4. HOW OLD WERE YOU?
masa pregnant tu, umur aku 29 thn.. sekarang.. dah tua ler...

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
emmmm yg perasan aku pregnant yg bebenornya cik abg aku.. dia kata aku kuat mkn.. mkn nasi ngan kicap pun blh tambah dua kali sedangkan dia tahu aku jenis tak mkn byk.. pastu aku plak tak peyod2.. so dia dah cam ada rasa berkemungkinan aku ngandung... tapi aku tak ler kena morning sickness tu teruk sgt.. cuma memang mkn berselera bebenor ler..

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
sure ler.. cik abg aku, pas aku betul2 confirm pregnant...

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
tak berapa nak tahu.. janji semua ok dan selamat dah memadai... tapi cik abg aku kata, klu blh ler dia nak first biar lelaki.. heh..heh..heh

8. DUE DATE?
24/04/2007

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
emmm..alhamdulilah tak berapa teruk sgt ler.. cuma aku tak blh bau sabun basuh.. tu je la..

10. WHAT DID YOU CRAVE?
emmm... apa ya aku pun dah lupa dah...

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX?
Lelaki seperti permintaan cik abg aku tu ler

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
emmm...dkt 20 kg gak ler...

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
emmmm...baby kering sebab air ketuban dah pecah 24 jam..tapi baby belum keluar2.. disebabkan kesengalan doc pelatih yg tak rekod mengatakan air ketuban aku dah pecah dlm masa 24 jam.. aku dah nak bersalin pun dia blh thn lagi..kata air ketuban blm pecah.. masa tu... rasa cam tendang je.. muka doc k. sib baik dia chek again..dan confirm kan betul ke tak air ketuban aku dah pecah.... dan aku terus di tolak ke labour room.. sib baik anak aku selamat..

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hospital Besar Batu Pahat


15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
10 jam.. aku masuk labour room kul 12.30 tgh, delived kul 3.45 ptg... keluar labour room 10 mlm... disebabkan tekanan darah aku naik mendadak pas delived...

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
off course ler cik abg aku... ayah budak bulat tu...

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Dr and staff nurse serta budak2 pelatih... wah.. memberi sokongan kat aku.. suruh aku kuatkan semangat.. dan tak lupa gak cik abg aku.. berada disisi... memberi dan menambahkan kekuatan aku... (heh..heh..heh.. cik abg aku siap nangis lagi tau... touching betul masa tu..)

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Natural... alhamdulilah.. hanya 3 kali teran... selamat sudah....lega..

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
kena ambil epidural kerana kesakitan yg tidak tertahan...tu pun doc yg cadangkan...

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.3 kg

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
22/04/2007 tercepat 2 hari dari jangkaan

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Mohammad Amirul Hisham Bin Mohammad Rizal

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
bulan 4 ni.. genap sudah 2 thn usianya

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
woh... mesti la nak.. kan... insyallah klu ada rezeki...

ni ler beberapa koleksi gambo2 budak bulat tu masa baby.. Mohammad Amirul Hisham kesayangan semua....







14 ulasan:

atty's berkata...

masa baby mirul senyum jer..cubit pipi tu kang

~~ciklinn~~ berkata...

cute sama akulah.. kau pun berat final naik 25 kg wooo.... dua2 anak aku camtu..... ko bygkan aku yg pndek ni dgn berat 75kg... huuhuhu

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
ha'ah keluar2 je.. dia dah mcm pandai senyum.. masa nurse letak kat dada kita.. kita tgk dia cam senyum je kat kita

CuTeMiUt78 berkata...

~ciklinn~
aku masa final tu.. berat aku 65kg dari 45kg...

Ena berkata...

cute,
ko takmo TAG sape2 ker ni huhuhu..
aku truja ni..aku truja...

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
klu ko nak buat.. buat la k..

aNnA_jaN berkata...

salam kenal...

mummYaeesh berkata...

mesti letak tisu kat kepala tu sbb dia hiccup kan??woohoo..

mama mya berkata...

winduuunye saat2 pregnant kan huhuhu..

psstt kita ingat jek sume kawan2 cyber hihihi

CuTeMiUt78 berkata...

~aNna_jan~
salam kenal.. mekacih lawat sini

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy yaeesh~
bukan tisu lagi.. kain towel lagi..

CuTeMiUt78 berkata...

~mama mya~
ha'ah kan.. tu ler kenangan yg tak blh dilupakan.. kita pun sentiasa ingat kengkawan cyber..

eya berkata...

1o jam? ni yg cm takut nk berganak nih..larikkkkk.. comey mirul ms baby..still bulat

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
tu sebab darah kita naik mendadak pas budak bulat tu keluar.. tu yg kena duk tunggu smpi ok..