N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

13 Mac 2009

Banjir

Salam Semua..

Uiishhh..hari ni kebzian melanda.. almaklum ler sok aku minggu aku cuti..makanya semua nak kena settlekan dulu klu tak..harus ler menimbun keja hari isnin nnti..heh..heh..heh.. tapikan dlm sibuk2 tu..masih sempat gak ler aku jelajah blog member...hari ni cocer kat sini ujan sepanjang hari... sejuk je. Dah ler memang sejuk kat office tu... aku plak tekak dah rasa perit je.. hidung pun cam sumbat je.. confirm nak selsema ni... Hari ni plak kena hantar keta aku g servis.. emmmm sib baik just servis yg biasa2 je... tukar minyak hitam ler..tukar spark plug ler... mau dkt seratus lebih gak ler kena tadi. makanya bertambah2 sibuk ler aku..heh..heh..heh... Pastu kan masa blk tadi...aku cam biasa ler terus ambil budak bulat tu.. masa masuk je jln ke kg.. aku tgk kiri kanan..wah.. air parit dah penuh ler... emmm silap2 umah aku ni pun penuh air gak ni.. yelah umah aku ni kira seberang parit...klu hujan berlarutan seharian,..air parit mesti akan melimpah ruah..smpi je aku kat umah pengasuh mirul..aku dah nampak dah..laman umah aku dah penuh air dah... memang confirm ler banjir umah aku... nak tak nak terpaksa la aku parking keta kat luar je ni..memandangkan air dah penuh laman... budak bulat tu plak.. skkkee je nak main air.. ni la first time dia tgk umah kami banjir..masa banjir besar melanda dulu umah aku terbabit kena banjir gak.. siap kena pindah lagi.... tapi masa tu budak bulat blm ada lagi.. time banjir besar tu.. aku tgh ngandung...so kali ni banjir gak ler...tapi tak ler smpi masuk umah.. just kat laman je la...tu pun tak berapa dlm.. setakat paras buku lali je la.. so jom layankan gambo budak bulat tu main air banjir..








hah..korang tgk je la gelagat budak2 tu.. semuanya cam jakun kan..termasuk ler anak aku tu.. ingat cam mandi sungai ler tu...budak2 tu semua.. anak2 jiran aku. kemain lagi.. siap buat kuak lentang bagai.. lawak je budak2 ni.. tu ler citer aku hari ni.. sok aku kena ke Kota Tinggi,sepupu aku kawin... biasa la kan cuti sekolah dah pun bermula makanya byk ler surat2 saman.. klu diikutkan sok ni je dah ada 4 surat saman yg aku terima... dan akan berterusan smpi ler minggu depan.. emmm... sediakan je la duitnya.. ok la korang.. selamat berhujung minggu dan bersantai2 bersama keluarga. Selamat Malam....mimpi yg indah2..




24 ulasan:

~~ciklinn~~ berkata...

wah seronoknya budak bambam tu main air..... geramm tgokk siap singsing suar tu... hahahhaahha

cute aku rasa mcm baru jer msuk umah kau.. tpi nahhh....berdezup2 ha menghapdet..bagus2...sonok aku baca..

eh cute hang duk mana yer?

atie berkata...

bestnya mirul main air banjir ...selamat bercuti.

atty's berkata...

amboi..happy amirul.dpt main air..ekekke...

happy weekend

Eita berkata...

fuhyooooo pt raja banjir lagi...
nak joinnnnnnnnn mirulll

UnGu VioLeT berkata...

suke tengok dik mirul main air... :)

nizza-abira berkata...

wah!sonoknya dak bulat tu main air yer...
mybe masa banjir besar tu dia turut merasakannya walaupun dia masih dlm perut. Tp kebanyakkan bebudak memang lah suka main air kan...
niza pun bz dgn org kawen cuti sekolah ni apatah lagi sepupu hubby yg kawen...

My Blog berkata...

wah-wah-wah.. seronoknya si mirul main air... tak ingat dunia ekkk

mummYaeesh berkata...

klu nampak yaeesh ni..heaven!

eee payah nye kan klu banjir... mesti tak senang duduk everytime klu ujan lebat tak henti2!

Nurhayati berkata...

aduh umah masuk air.. huhuhu nasibbaik tak tinggi kan..tapi tak tinggi mana pun nak mengemas dan membersih wat penat tu.. huhuhu

baik2 kat mirul tu jgn bagi main sangat takut bahaya mengundang ;)

CuTeMiUt78 berkata...

~ciklinn~
budak bambam tu memang skee main air.. heh..heh..heh.. ada citer ada ler updated.. takde citer lambat skit ler aku updated.. aku duk pt.raja, batu pahat

CuTeMiUt78 berkata...

~kakatie~
ha'ah.. memang seronok yg amat dia main banjir

CuTeMiUt78 berkata...

~kak atty~
memang seronok sakan dia kak

CuTeMiUt78 berkata...

~eita~
jom join..

CuTeMiUt78 berkata...

~unguviolet~
heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~nizza-abira~
agaknya la kan.. sebab memang masa ngandung tu.. tgh musim banjir

CuTeMiUt78 berkata...

~myblog~
ha'ah..sakan dia main air tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~mummyyaeesh~
emmmm...gitu ler...

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
tu la pasal... payah klu dah masuk rumah.. memang sentiasa di pantau je

neezareef berkata...

ujan lebat ek belah situ...smpai banjir gitu...

Ena berkata...

uiks..
area mana yg banjir ni?
bestnye...

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
ha'ah kawasan umah aku ni.. pantang ujan lebat seharian.. mesti naik air..ujan gerimis je takpe..

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
area pt.raja batu pahat lor....

ct rahani berkata...

besh jer mirul main air.. ingat plak time kecik2 dulu.. sonok giler time banjir.. main air cam gitu la.. siap kne rotan lg ngan mak... sbbnya degil.. mak suh naik nak main air gak.. huhuhu.. kenangan indah tul..

fazemy berkata...

Skrg ni hujan tak tentu masa. klw dulu hujung tahun leh standby..skrg ni tak tentu. tringin nak main banjir..