N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

23 Mac 2009

Apa Aktiviti Hujung Minggu..?

Salam Semua..

Hari ni ada bzios skit... pagi2 lagi dah kena updatekan segala report yg nak kena hantar kat HQ.. emmmm selalunya cenggitu ler.. time semua nak cepat.. memang ler jadi kelam kabut skit.. biasa la kan dah nama pun keja.. so hari ni nak story mory pasal aktiviti hari minggu aku sefamily.. Hari Sabtu yg lepas aku kan keja.. so siangnya takde ler aktiviti bersantai2 bersama family.. mlmnya plak kami ke rumah abg ipar aku kat Senggarang.. abg ipar aku buat kenduri arwah.. sememangnya adik beradik abg aku ni kira bagus gak ler.. setiap tahun mesti buat kenduri arwah ni.. maklum ler diaorg ni dah takde mak bapak..(kira aku ni menantu yg tak de mertua..k) walaupun diaorg ni dah tak de mak bapak, tapi kemuafakat antara satu sama lain memang aku respect habis ler.. takde ler asyik dah bergaduh bagai.. memang bagus adik beradik cik abg aku ni..wah kembang jap cik abg aku klu aku duk puji lebih pasal adik beradik dia.. ;).. pastu sambung plak story mory aku pada hari Ahad. Kat kg tu ada buat kenduri kawin plak.. tapi aku tak g rewang pun.. alasan ada anak kecik.. (blh pakai kan alasan logik..)dan penat la semalam dah rewang kat umah abg ipar kan.. lagipun umah yg buat keja kawin tu.. jauh skit dari umah aku.. tu yg cam malas je nak g rewang.. aku g jemputan je.. kira dtg makan tgk pengantin.. pastu blk.. blh gitu.. takpe la kan.. lagipun kakak ipar aku ada tlg rewang.. kira ada gak wakil kan.. jahat kan aku.. so jom layan kan gambo2 yg telah aku snapkan guna kamera kakak ipar aku.. ate.. kamera aku kan tertinggal kat johor aritu.. sib baik ada kamera kakak ipar aku ni..

sebelum g jemputan.. harus ler berposing anak beranak.. heh..heh..heh.
masa kami smpi tu.. kebetulan tersaing pengantin datang.. dan seharusnya ler budak bulat takmo berganjak dari tmpt org main kompang.. memang dia skke betul tgk kompang ni...
so.. ni ler pengantinnya.. yg bebenornya ni belah laki.. so just acara just makan damai je.. takde sanding2... majlis belah pompuan dah pun berlangsung masa 15hb tu.. dan umah pengantin pompuan adalah depan umah aku.. ala masa tu kan aku sempat dtg rewang je.. disebabkan tersaing ngan majlis sepupu aku yg kat Kota tu.. ni la pengantinnya.. kira dpt sekampung gak ler.. nak kata meriah.. tak berapa sgt.. mungkin disebabkan faktor cuaca yg ala2 suam2 kuku kot.. heh..heh..heh.. memang tak blh lawan masa zaman aku kawin tu.. ramai giler umat manusia yg dtg.. dah mcm g jom heboh plak..sebab cik abg aku ni kira ramai gak kawan dia.. seluruh pelusuk kg dtg tau... tu semua kenangan.. heh..heh..heh.. so tu je la story mory aku masa hujung minggu tu....



8 ulasan:

JIVEBUMZ berkata...

sama la ngn kite kak g kenduri kawen jugak hari minggu tu.. kenyang kan kak makan free sokmo!

masviona berkata...

cantik baju pengantin tuh...:)

kuIna Jentayutiara berkata...

coti sekolah coti masak sbb kenduri banyak... hehehe..

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
ha'ah tu la pasal kan.. memang kenyang mkn kenduri je..

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
sebab kaler ijao kan.. tu yg cantik

CuTeMiUt78 berkata...

~kuIna jentayutiara~
ha'ah betul tu..

ct rahani berkata...

wah mirul cam pakat ngan pengantin lak.. pakai baju kaler ijo.. hehehe..

PuteriSatu berkata...

waaah...syok aar makan nasi minyak eh...