N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

30 Mac 2009

Cenderahati...

Salam Semua..

So ni sambungan n3 aktiviti hari minggu aku.. hari Ahad plak.. kt masjid kg mengadaan majlis Maulidur Rasul..makanya.. kami semua dijemput hadir.. tapi tak berapa ramai yg dtg.. disebabkan tersaing ngan PIBG sek kat kg kitaorg gak ler.. makanya hanya separuh je la yg memeriahkan majlis maulidur Rasul tu.. ni kira kali ke dua la budak bulat tu.. aku bawa ke majlis maulidur rasul ni.. tahun lepas.. dia belum pandai sgt berjalan.. tapi tahun ni.. addduss la hai.. agak sukar nak kawal dia yg over aktif nak..nak.. bila dah jumpa kawan.. tak ingat punya.. lari sana.. lari sini.. sampaikan aku nak dgr ceramah pun tak blh nak tumpu kan betul2... penat melayan karenah dia, yg bestnya sambutan maulidur rasul ni.. time makannya.. mkn dlm dulang besar.. duduk bersila ramai2.. perrgghh.. masa ni ler yg best. Korang jgn pelik plak ya.. klu kat sini memang apa2 majlis pun.. tak kira ler.. kenduri yasin ke.. kenduri doa selamat ke.. apa saja dikatakan kenduri.. mesti mkn nya dlm dulang besar tu.. atau pun lebih dikenali ngan mkn ambeng.. satu dulang duk 4 org.. mkn sama2 apa yg ada kat dulang besar tu...kecuali kenduri kawin.. hah tu tak ler mkn dlm dulang..disebabkan aku tak bawa kamera makanya takde la gambo masa majlis dan gambo nasi dlm dulang besar tu.. takpe la lain kali aku.. so hari minggu tu.. kira off masak ler.. sebab dpt mkn kat masjid.. pastu siap ada berkat lagi.. makanya lauk melambak2 giler.. jadi membazir je klu masak lain kan.. so mkn nasi kenduri je la...heh..heh..heh..

Ok tamat sudah citer pasal hari minggu aku.. ni nak publishkan cenderahati yg aku terima dari masviona..masa perjumpaan kami hari Sabtu tu..jom tgk apa yg aku dpt..





emmm.. ni ler yg aku terima...from Bali lagi tau



ni FM (friedge Magnet) dari Bali

ni beg kain pun dari Bali..

oh terharu sesangat tau.. viona sanggup simpan benda ni.. semata2 nak beri kat aku.. so nice. Actually viona ni thn lepas ada ler melancong ke Bali.. tu yg adanya cenderahati ni... apapun mekacih sesangat viona.. actually bukan ni je yg dia beri.. ada gak kerepek2 yg dia beri kat aku.. tapi tak dan nak ambil gambo ler.. habis sudah dikerjakan ngan anak2 sedara cik abg aku...heh..heh...takpe la.. lain kali klu kita jumpa lagi.. akak plak nak beri cenderahati kat viona n prebetsabu k.. so tu ler story mory utk hujung minggu ni..


24 ulasan:

neezareef berkata...

rajin ko g maulud nabi
kt kg aku ni tade bayang2 pn nk maulud

JIVEBUMZ berkata...

bestnye kak dapat ole-ole jauh lak tu

Nurhayati berkata...

yeay dapat ole2 dari Bali..!!

[-suziey-] berkata...

waa dpt ole2 dr over the sea...bali lagi..heheh;)

atty's berkata...

sonok dpt ole2..nak jugak

aNIe berkata...

Akak pun minat kumpul fridge magnets & key chains...

Dpt ole2 dari kengkawan...biar pun kecil tetap beharga...

eya berkata...

dpt sebenir lg ye..huhu..jeles2

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
emmm.. saja mengisi masa lapang kan.. yg best tu, mkn beramai2..heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
hah tu la.. skkkee tau.. dpt ole2 jauh

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
yea..yea..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
:) skkke blh buat koleksi

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
best bila dpt hadiah dari jauh kan kak

CuTeMiUt78 berkata...

~kak lady~
ha'ah betul tu kak..terima apa saja.. janji ikhlas

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
heh..heh..heh.. takmo jeles aarr

Tukang cerita berkata...

Bestnya dapat ole2....
:)
Nak jugak....

mummYaeesh berkata...

yelah teringat lak masa zaman kecik2 dlu mkn nasi ramai2 dlm dulang..baru la mesra katanye..woohoo.

uish jeles sungguh diriku melihat fm bali itu!whoops

Mrs LVoe berkata...

best yea dpt FM dr Bali.

UnGu VioLet berkata...

bestnye dpt ole2 tue kak.. kena share ngan mar nie.. :)

ct rahani berkata...

sonoknya dpt ole2 dr obesi tuh kak.. hehehe..

kt kg mertua sy pun sama... masih ader lg budaya ns ambeng nih.. sonokkan mkn ramai2..

CuTeMiUt78 berkata...

~tukang citer~
heh..heh..eh..jgn jeles ya

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy yaeesh~
ha'ah kan.. meriah gitu..ho..ho..jgn jeles aarrr

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs love~
jgn jeles aaarr.. heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~ungu violet~
heh..heh..heh.. oh blh nak kongsi ya

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
heh..heh..heh.. best tau mkn cenggitu ramai2..