N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

18 Mei 2009

Slamat Pagi Isnin

Salam Semua..

Slamat pagi senin... al kebiasaan la kan.. hari Isnin adalah hari yg teramat bzios..bagi aku la. Macam2 benda nak kena settlekan.. segala mak nenek report nak kena sent before lunch.. sib baik la kan aku dh updated kan all report tu masa hari Sabtu tu.. makanya hari ni tinggal sent by email je la.. senang, cepat dan ekspres.. uishhh.. apa yg aku merepek pagi2 ni. Emmm camne ngan aktiviti weekend korang.. weekend aku cam biasa je.. hari Sabtu kan aku keja.. makanya takde la planning kemana2 pun. Blk keja, dok lepak2 je kat umah.. layan budak bulat tu. Hari Ahad pagi2 la harus le kepasar cari lauk ukt masak. Kebiasaannya aku akan beli barang basah complete utk seminggu.. senangkan.. malas nak berulang2 g pasar. Lagipun aku ni keja, payah la asyik nak duk berulang alik kepasar. Klu barang2 kering plak.. selalunya aku akan beli utk stock sebulan pun kes malas nak berulang alik ke pasar gitu.. utk pengetahuan korang, bab2 barang dapur ni.. klu barang basah tu.. memang bahagian aku la kena beli.. (jgn salah faham ya.. kira cik abg aku yg beri duit utk belanja dapor..) bab barang2 kering ni.. kami kongsi ngan kakak ipar lor.. dah aku kan duk ngan kakak ipar.. makanya harus la berkongsi2 gitu kan.. masak sesama, makan sesama..makanya harus la semua yg berkaitan ngan rumah berkongsi sesama.. :D cam aku ni dah tak de mertua.. jadi kakak ipar n abg ipar la yg jd mertua aku.. Ramai gak yg tanya aku.. aku ni duk ngan ipar duai.. takde ke rasa apa2.. cam gaduh2 ke.. terasa ke.. nak kata takde terasa apa2 tu.. bohong la kan.. biasa la manusia.. tak lari dari perasaan salah silap kan.. camtu gak aku.. biasa la klu kita hidup berkeluarga ni dan juga menumpang kan.. byk dugaannya.. alhamdulilah setakat ni aku masih mampu menempuhnya.. aku anggap tu asam garam kehidupan. Walau camne sekalipun mereka tu.. aku kena la terima mereka seadanya.. tu la aku. Ceh..ceh..ceh... kelain plak story mory aku kan.. eemmm takpe.. la klu korang rajin baca.. baca je.. klu tak.. tak yah baca.,. napa ntah tetiba nak story mory pasal ni plak.. eemmmm ada kaitan ke ngan aktiviti hujung minggu aku..? ish..ish.. lari tajuk sudah. :D ok pas dah blk pasar semua.. baru la aku menjalankan rutin kebiasaan, klu hari ahad tu... memang la aku yg kedapor berlintang pukang bagai.. sebab kakak ipar aku keja shift.. time2 dia free dia la yg menyediakan makanan.. jdnya time aku cuti2 ni makanya turn aku plak lor.. budak bulat tu.. main sendiri.. kekadang main ngan gak ayah dia.. dah siap segala baru aku duk layan dia.. dah hari ahad tu adalah hari bermalas2 kan.. jadi aku sefamily pun bermalas2an je la.. eeemmmm ok la korang just nak hapdet je.. sorry la n3 ni takde gambo.. aku agak kemalasan + bzios sikit.
p/s: actually ada beberapa hutang tag + award yg belum aku publishkan.. nnti la klu senang2.. akan ku selesaikan semuanya :D




27 ulasan:

nenekrock berkata...

i see akk duk dgn ipar duai eh
akk leh cerita ketegaran akak idak x dok dgn org nih...kalo mcm ely ely x smnggup...boleh ke akk tlg bg tops ke nasihat ke pape

reen berkata...

sy pn prnah dok ngn ipar duai...mcm2 karenah...biasa la...tp we all ttap ngam...bila dh bjauhan...saling mrindu...so, tiap ujung mnggu...balik kg...kmpul ramai2..idup sbmbung&bjiran adik bradik ni prlu ad psahaman,spakat..krjasama...

De' Sal berkata...

Biasalah kan kalau 2 keluarga tinggal serumah ni,tapi walau macammana sekali pun akak harap rina tabah dalam situasi itu.

Baik atau buruk keluarga kita juga kan,susah senang keluargalah orang yang boleh menolong kita.

MUNIRA berkata...

slamt ari senin jua :)

Gieyana berkata...

Cte ~ syok ar kan..at least awak x rush sgt ler..especially biler ipar u x keja...

AkMa berkata...

kalau duk dgn ipar ni kena saling bertolak ansur la kan rina..kalau dua2 mengalah sumenye ok..x jd mslh..

sy pun penah tinggal dgn ipar gak..setahun tingal dgn sy..alhamdulillah x de mslh..

kuIna LadyInRed berkata...

biasa la rina..monday blues..

kita yg coti nie pun kena keja gak...
uhuk..uhuk...

dok dgn ipar duai nie kena pandai2 bawak diri aje... ckp tak leh main lepas, kena byk tolak ansur.

ct rahani berkata...

klu duk campur2 mmg kena pandai bawak dirikan kak..semoga akak tabah selalu k..

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
actually kan yg penting kita, klu kita rasa kita blh go on.. so tabah la menghadapi.. tapi klu rasa tak blh.. makanya kena la cari jalan penyelesaian bersama.. akak just think cam tu je la..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
yup memang betul tu.. cam kita pun blh dikatakan ngam gak.. tapi yelah kadang2 kan ada gak yg terasa.. cuma kita just ignore je la.. tak de la smpi nak memanjangkan situasi tu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~de'sal~
betul tu kak, memang kita kena kuat dan tabah utk menghadapi kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~munira~
:D

CuTeMiUt78 berkata...

~gieyana~
emmm... tak gak.. kekadang rush gak la.. sebab kakak ipar aku ni bukan yg jenis rajin utk melakukan keja2 umah..

CuTeMiUt78 berkata...

~akma~
ha'ah memang betul tu.. kena ada give n take.. klu tak, payah la nak sefahaman kan

CuTeMiUt78 berkata...

~kuIna ladyinred~
yup betul tu.. semua nak kena jaga.. n cover baik punya..maklum duk menumpang ni.. agak payah skit kan

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
yup memang betul, alhamdulilah setakat ni akak masih blh tabah menghadapinya

neezareef berkata...

bli brg basah skali arung wat stock mmg senang..tp tgk la kna masak hari2 la klu simpan2 lama2 pn x elok gak

neezareef berkata...

ape org kata tu..ilang kesegarannye

atie berkata...

camtu rupanya rina....takpe dik...apa yang penting kerjasamaaaaa...hihi.nyanyi lagu wonderpet la pulak.Anw akak respect rina tau...

atty's berkata...

salam rina..yg penting rina & family bahagia

mummYaeesh berkata...

weols pun bermalas2an weekend ni..yelah minggu lepas da bersilat bagai g bday party katanye..

btw, weols rasa mirul tu makin bulat sbb uols dok gelar dia bdk bulat kot!woohoo

honeylanz berkata...

last wiken has biasa je. x de event apa sgt.

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
memang la utk masak hari2... cam aku ni kena msak sendiri.. tak de bibik or sapa2 yg nak tolong masak.. tu yg kena beli stock utk seminggu terus.. senang.. tak yah g pasar hari2.. eemmmm memang la hilang skit kesegarannya.. tapi klu beli kat pasar pun.. belum tentu fresh gak kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~kakatie~
ha'ah betul tu.. yg penting kerjasama.. wonderpet..:D

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
salam kty.. memang bahagia .. alhamdulilah :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mummyyaeesh~
eemmm tu la kan.. agak la kot.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
skali2 bermalasan2 kat umah.. bestkan