N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

5 Mei 2009

Pezen2 Mirul

Salam Semua..


Pagi tadi kan masa dlm perjalanan nak ke office aku dgr la Sinar FM..masa tu tgh ada topik berkenaan ngan hari Ibu ni..ada satu story mory yg menyentuh hati dan naluri seorang ibu.. dimana seorang anak yg berjauhan ngan ibunya menangis2 tipon Sinar FM ni menyatakan betapa dia rindu teramat2 pada ibunya yg jauh dimata.. makanya K.E & KREIL pun menghubungi ibu kepada anak ni.. bila didengar kan citer mengapa mereka berjauhan.. rupanya si ibu & si ayah pada budak ni dah tak duk bersama dlm erti kata bercerai la kan.. dan si ayah ni tak membenarkan si ibu utk berjumpa ngan si anak.. wah.. sungguh sedih tau... bila camtu kan.. tak pasal2 anak yg menanggung derita.. tak patut tau... aku jd sebak sgt bila dgr kes2 yg berkaitan ngan anak ni.. apa la salahnya klu si ibu tu jumpa anak dia utk seketika kan..ish.. kerana masalah rumahtangga anak yg menjadi korban.. sapa yg ada dgr..? tak pasal2 pagi ni aku g keja ngan linangan air mata.. :(
eemmmmm....teremo la plak kan.. so ok la takmo citer yg sedih2 lor .. karang tak pasal2 tak blh nak buat keja la plak.. :D ok hari ni aku nak story mory pasal pezen2 yg budak bulat tu dpt masa besday dia utk thn ni.. Thn ni budak bulat tu tak byk dpt hadiah cam thn lepas.. dan hadiah2 yg dia dpt pun kebanyakannya baju..mainan pun kurang.. so jom tgk pezen2 budak bulat tu ya..
hah ni la dia..pezen2 budak bulat tu.. (actually ada satu hadiah dia dpt masa kat umah opah dia kat JB.. tapi lupa plak nak snap kan..)

4 helai baju utk thn ni...(tak yah beli baju raya dah..)

kasut , tabung epal, cermin mata ijao, white board kecik utk dia conteng2 ngan batang pancing siap ngan ikan2 mainan..

dan ni plak hadiah dari ibu CD A, B, C dan siap ngan flash kad.. order dari Adik Bijak (suka bebenor Mirul ngan CD tu.. siap blh joget2 dia klu tgk CD tu.. )

baju ni pengasuh Mirul yg beri...

3 pasang baju dari makcik2 Mirul. 2 helai baju Upin & Ipin dan sehelai sleveles sporty utk budak bulat tu..

so tu la pezen2 utk budak bulat tu thn ni.. opppss lupa plak.. ada gak yg memberi duit pada budak bulat tu.. blh la dibuat simpanan dia. Mekacih pada yg memberi.. :D



38 ulasan:

Dee berkata...

wah..byknyer bju..nanti bergaya sakanlah mirul..sy pun sedih gaklah ngan nasib kawan sy..lepas cerai hubby dia x bg jumpa 2 anak pompuan dia..dh 3 bulan dh..sian tgk dia sengsara..x patutkan..

JIVEBUMZ berkata...

banyaknye baju mirul dapat!! best kan kak tak payah pening2 beli baju raye dia lagik.. hihi

akak baju kurung ijo tu dh ciap ke? bila nk publish..kikiki

grow2g3th3r berkata...

Happy besday erk..semoga kekal ceria dan sihat....
wah.. banyaknyer baju upin ipin....:-)

Ena berkata...

wahhh raya tahun ni dak bolat pakai baju raya upin&ipin la ek ihiks...

versi gurl punye baju upin&ipin ade tak?

Nurhayati berkata...

wah dapat byk baju.. best la yer tak yah beli baju dah..hihihi
mesti mirul suka sangat2 dapat present byk nih. ;)

Lina berkata...

byknyer baju mirul...

reen berkata...

setiap berlakunya pnceraian..msti ank2 yg trpaksa mnanggungnya jua...berat mata mmandang...berat lg bahu yg mmikul....

amboiii!!!!...bnyknya hadiah mirul...msti dia happy sakan ek..

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

skrg budak2 tgh sakan dgn baju upin ipin kan...anak buah asben aku tiap2 minggu dtg umah bertukar baju upin ipin tu....minggu ni pesen lain, minggu dpn dah pesen lain pulak...huhuhu...

atty's berkata...

banyak nya mirul dpt diah..

[-suziey-] berkata...

waa sgt tantek kasut itu..so sweet..

mummy_ayu berkata...

wah..banyaknya baju upin ipin..
seronok la si montel bergaya siap cermin mata lagie...

Tukang cerita berkata...

Bestnya...
banyak btoi baju mirul yer...
:)

Yan berkata...

comey kacut tu... ayul muat tak?

mummYaeesh berkata...

sempat ke nak tunggu raya???
ntah2 time raya nnt da tak muat da..whoops..lariksss

ct rahani berkata...

wah ader bj upin ipin tuh.. msti mirul suka sgt tuh..

eya berkata...

sep bajet ye raye taun ni,xyah beli baju...ekekeke

CuTeMiUt78 berkata...

~ dee~
emm.. tu la raya dah takyah nak beli baju byk2 kan.. oh ya ke.. ish tak patut cenggitu kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~jivebumz~
emmm.. memang.. tak yah sibuk nak beli dah.. oppps.. belum siap la dik, nnti tunggu raya baru blh publishkan.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~grow2g3th3r~
ha'ah masuk ni dah ada 3 koleksi baju upin ipin tu.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
:D utk girl baju tido upin & ipin byk

CuTeMiUt78 berkata...

~nurhayati~
baju2 tu dia tak berpa nak pandang tapi bab mainan2 tu.. skkee la dia :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ lina~
emm.. byk kan.. tak yah beli baju raya dah

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
tu la kan.. kesian anak2 yg tak mengerti apa2 kan.. eemmm tak berapa byk tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~RM~
ha'ah kan.. sekarang ni tgh pesen upin & ipin kan.. klu budak2 yg pakai ok la kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
heh..heh..heh.. byk baju kak

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
emmm..memang nice je..tapi kebesaran skit

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
heh..heh..heh.. eksen je muka dia klu pakai cermin mata tu

CuTeMiUt78 berkata...

~tukan citer~
emmm tu la.. tak yah sibuk nak beli baju dah ;D

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
comelkan.. muat gak.. cuma besar skit.. takpe.. nntikan dia makin membesar.. confirm muat punya ;D

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy yaeesh~
insyallah muat kot.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
heh..heh..heh.. mula2 je dia excited.. pastu.. takdenya :D

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
ha'ah kurang skit la.. bajet utk baju raya dia..

nenekrock berkata...

wuahhhhh kaya mirul bln thn ni byk pressie dia dpt hehe mesti dia seronok giler kan

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
:D

neezareef berkata...

budak2 mmg biasanye murah rezeki..byk dpt adiah tu

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
murah rezeki..alhamdulilah

babyluv_ayang berkata...

wah...seronot mirul dapat prezen yek...bestnyer....

CuTeMiUt78 berkata...

~kak fara~
memang dia excited ngan pezen2 dia kak