N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

4 Mei 2009

Majlis Besday Mirul Pt.Sempadan BP

Salam Semua..



Selamat kembali bertugas.. selepas bercuti2an.. wah, baru 3 hari aku tak hapdet rasa cam lamanya tak hapdet..tenet kat umah masih lagi mengong tahap gaban.. geram + bosan aku dibuatnya.. addoooii la.. ok la korang.. so camne ngan percutian korang mesti best kan ngan segala aktiviti bersama keluarga.. hari ni aku nak story mory pasal aktiviti kami sekeluarga sepanjang percutian kami tu.. ceh..ceh.. kami gitu.. sapa la kami tu ya..padahal aku je yg bercuti lama.. cik abg sayang.. keja pada hari Sabtu tu.. heh..heh..heh..heh.. So pada 1 Mei tu.. kami dah rancang nak jemput adik beradik belah cik abg sayang dtg kerumah makan2.. so dah alang2 berkumpul ramai2 tu.. makanya kami buat sekali lagi majlis potong kek utk besday Mirul..(amboi2..kemain lagi kan budak bulat ni.. smpi 3 kali potong kek thn ni.. ) menu utk majlis ni.. aku masak yg biasa2 je.. just utk memeriahkkan suasana kan... hari tu aku masak nasi ayam + bubur keledek + air sirap + keropok + buah semangka (tembikai) dan alhamdulilah.. licin semuanya.. majlis diadakan selepas waktu Asar.. nak buat tghari.. panas yg amat.. so jom layankan gambo2 yg sempat disnapkan masa hari majlis tu..



ni la besday boy yg tak sabar2 nak potong kek tu.. (skkeee tgk gambo budak bulat ni tgh tersengih2 tu..)


besday kek.. yg disponsor oleh.. ibu mirul la plak.. (dah hari tu.. ayah yg sponsor kan.. :D )


wah.. dah tak sabar nak potong kek... (abaikan lengan baju ibu tu.. ya.. maklum ler.. panas yg amat..)


dan bersama sepupu2 yg hadir..

gambo makan2 la plak.. ni 2 org kakak ipar aku yg baju hijau tu berseluar coklat.. duk kat Pt.Yusof.. yg berbaju kurung tu.. yg duk sebelah umah aku ni..

dan ni la suasana masa makan...kakak2 dan abg2 ipar yg hadir..yg berbaju merah bunga2 tu.. kakak ipar aku yg duk serumah ngan aku..dan baju oren tu pun kakak ipar aku yg duk kat dpn maktab perguruan BP sebelah kakak ipar aku yg berbaju oren tu.. tu la kakak ipar aku yg acident tempoh hari..kak ila.. alhamdulilah..keadaanya beransur pulih.. walaupun tgn belah kiri tak blh nak angkat lagi..dan budak bulat tu..klu dah jumpa pakcik2nya makanya dah tak ingat ngan ibu lagi.. tu dia duk mkn kek ngan abg ipar aku yg berbaju putih kotak2 tu.. sambil diperhatikan abg ipar aku yg duk sebelah rumah (berbaju nerah)

yg berbaju biru tu.. abg ipar aku gak.. suami pada kakak ipar aku yg berbaju oren tadi tu... ni baru separuh yg dtg.. dah penuh rumah.. belum lagi klu semua berkumpul... lagi gamat dibuatnya.. apapun majlis berjalan ngan meriahnya..
ok..pas dah makan2..borak2.. masa utk buka hadiah la plak kan.. budak bulat tu.. so excited nak buka hadiah k.. tgk je la gelagat dia ni


sebahagian hadiah2 yg budak bulat tu dapat...

selepas dah buka semua hadiah.. see tu la yg dia dapat.. ada tabung epal.. ada baju.. ada white board utk budak bulat tu conteng2.. ada kasut.. ada pancing.. eemmm nnti aku publishkan satu persatu hadiah2 yg budak bulat ni dpt...

dan juga dpt cermin mata ijao gitu.. ceh...ceh.. bergaya plak ngan cermin mata tu...heh..heh..heh..
ok tamat sudah story mory pada hari Jumaat tu.. bersamaan ngan 1 Mei 2009.
Ok nnti akan kusambung plak ngan story mory hari Sabtu & Ahad dimana ada berita sedih yg aku terima...
p/s: utk pengetahuan korang..blog cutemiut ni tidak terpilih utk top 10 supermummy amazing award tu.. keputusan telah pun keluar di blog supermummy.... apapun terima kasih yg sudi mengundi cutemiut.... dan kepada adik elly a.k.a nenekrock sila emailkan add kat akak ya.. utk pengurusan pos hadiah tu.. :D



22 ulasan:

Ena berkata...

wahh banyak pezen dak bolat dapatt.. jgn kerana pezen2 tu, dak bolat tak tdo malam plak ihiks..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

waaaa... sampai 3 kali sambut Birthday dak Mirul... HEBAT!!!

masviona berkata...

Wah macho lah mirul ngan speck mata hijau tuh....wakaka

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

meriahnyer party besday diaaa.....sonok kan...

Dee berkata...

auntie pinjam spek mata ijo tu leh x mirul? hehehe..

Gieyana berkata...

Comel n chubby anak ko..geram kalau dpt di cubit2 pipinya...anak ko sebaya ngan anak I ar...

reen berkata...

amboi...meriah...bnyk mirul dpt adiah...btuah badan potong kek smpai 3 kali si bulat tu ye...

mummy_ayu berkata...

amboi...meriah nye si bulat! siap posing ngan spek mata lagie...nak cikit kek leh tak?

nenekrock berkata...

sonot miyul dpt byk adiahkan
dari maknya apa eh hadiahnya ???
=D

KV berkata...

hensem mirul ngan spek hijau. Ahaha

zino berkata...

selamat hari lahir buat mirul... semuga menjadi anak yg bijak dan membanggakan mak dan ayah..

[-suziey-] berkata...

waa sonotnye kek mirul besoooo..nk sket:p

~Eila @ Along~ berkata...

ek ehh..die senyumla depan kek..hehe..suke..comey sungguh..

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
heh..heh..heh.. tido tetap tido tu.. hadiah2 tu.. tetap hadiah..

~mamaqaypo~
emm tu la.. meriah betul tu

~masviona~
heh..heh..heh.. macho disebabkan cemin mata tu ijao kan

CuTeMiUt78 berkata...

~RM~
eemmm.. meriah sesangat..

~dee~
heh..heh..heh.. blh..

~gieyana~
oh ya ke.. sama thn lain bulan ya

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
bertuah kan.. seronok la smpi 3x ptg kek.. :D

~mummy_ayu~
heh..heh..heh.. alamak kek udah habis la autie

~nenekrock~
excited nak buka hadiah tau.. heh..heh...heh hadiah maknya.. nntikan n3 selanjutnya

CuTeMiUt78 berkata...

~kv~
heh..heh..heh.. bertambah2 bolat kan..

~zino~
insyallah

~suziey~
heh..eh..heh..heh.. kek udah habis da

~eila~
tomey je kan..

honeylanz berkata...

dpt tabung syiling epal..byk la nnt duit mirul..leh belanja auntie nih

reen berkata...

oh ya!..lupa nk tanya...ibu mirul bg adiah ap kt budak bulat tu?..:)

JIVEBUMZ berkata...

bestnye adik mirul nie.. sampai 3 kali celebrate besday.. untung yer dik.. jeles jeles

mummYaeesh berkata...

hamboi sakan mirul smpai 3 kali celebrate kekdahnye...

thn dpn harus dia demand 3 kali gak..ahaks!

hamboi3 sume ipar duai dok pusing2 area tu gak ek...

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
heh..heh..heh.. dpt tabung epal.. nnti mirul belanja auntie buah epal ya.. :D

~reen~
ibu mirul bagi CD ABC kat Mirul supaya Mirul jd budak pandai membaca


~Jivebumz~
heh..heh..heh..sakan kan

~mummyyaeesh~
heh..heh..heh.. harus la gitu kan... ha'ah duk kat area2 yg berdekatan gak..