N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

12 Mei 2009

Jom Layan Tag !!

Salam Semua..

Semalam tgk kat draft ada something yg aku belum publishkan.. so bila klik edit tgk rupanya ada hutang tag la plak... eeemmmmm actually bila dibelek2 diteliti kan tag ni macam dah pernaha aku buat.. tapi lama dah.. so utk tidak menghampakan pemberi tag ni makanya aku buat sekali lagi.. kebetulan plak 2 org yg mengtag aku berkenaan soklan yg sama.. makanya aku buat sekaligus la ya.. jom kita layankan soklan tag ni dulu..
[1] - 5 Names I go by:
~ Klu dulu kengkawan sekolah panggil aku Mai / Maiza
~ Kengkawan kat Uitm panggil aku Rin
~ Kengkawan masa dah keja panggil aku Rina
~ Mak aku panggil Miza
~ Cik abg sayang panggil aku ayang.. :D

[2] - 5 Jobs I have had in my life:
~ Keja as a kerani kat kedai hardware masa tgh tunggu keputusan SPM
~ Keja as a pembantu kedai merangkap design tekad kat Kedai sulaman di Central Market KL
~ Keja as a telemarketing kat Sg.Wang KL (promotekan hotel gitu)
~ Keja as a cashier merangkap product exct kat Gurdian Pharmacy kat area2 PUDU KL
~ Keja sekarang lor.. as a Product Dev. Excutive kat BP ni la..

[3] - 5 Places I have lived before
~ Sebelum g belajar duk ngan parents aarrr kat Johor Jaya JB
~ Masa belajar duk umah sewa kat area Seksyen 2 Shah Alam
~ Pas habis belajar duk ngan makcik aku kat Subang Jaya
~ Dah keja duk ngan member kat Tmn Melati, Gombak KL
~ Dah kahwin ni.. ikut cik abg aku da.. so la ni kat BP Johor


[4] - 5 TV Shows that I watch currently
~ Klu sekarang ni TV3 la.. citer Matahari tu..sempat la tgk klu pas blk keja
~ TV 105.. masa tu suka tgk Raja Lawak
~ TV8 citer desprate housewive tu..
~ TV9 tgk Semanis Kurma...
~ Astro Ceria layan kan budak bulat tu.. tom tom bak

[5] - 5 places I have been
~ KL lor.. masa tu keja sana
~ Kedah ikut kawan aku blk kg dia
~ Terengganu g bercuti2 ngan kengkawan
~ Perak tmpt kg mak aku
~ Seluruh semenanjung aku dah g dah.. cuma blm smpi Sabah Sarawak je..

[6] - People that e-mail/contact me regularly
~ yg selalu email aku.. bos aku da.. sebab keja berkaitan email
~ Yg selalu contact aku mak aku
~ Cik abg aku
~ Kakak ipar aku
~ Kenkawan

[7] - 5 of my favorite foods
~ actually aku ni makan semua tolak batu ngan kayu je..
~ Sudah semestinya halal kan..
~ layan gak makanan junk food


[8] - 5 things I would like to do
~ settlekan segala hutang2
~ nak siapkan umah idaman
~ nak kumpul duit byk2
~ nak bawa family g umrah
~ nak kehidupan yg tenang


[9] - 5 Things I am looking forward to
~ buat masa sekarang ni nak settlekan keja yg pending
~ nak settle kan segala hutang2 hadiah yg belum diposkan
~ nak jelajah blog member2 yg belum sempat singgah
~ buat masa ni tu je kot..


[10] - 5 friends I think will respond
hah..bab ni yg malas aku nak beri jawapan...sebab kadang2 klu aku beri tag ni ada yg tak respon dan ramai gak yg dah buat tag ni.. makanya utk tag kali ni hanya berenti setakat ni je la nampaknya.. sebab aku malas nak panjang2kan pada yg lain.. tapi pada sesapa yg tak idea nak update dan nak buat tag ni.. dipersilakan la ya.. :D


ok selesai sudah hutang aku kali ni.. so kepada reen & yan mekacih bebanyak sebab sudi mengtag akak korang ni..tu tanda ingatan dari korang pada akak korang ni... harap korang berdua berpuas hati la ngan segala jawapan yg diberikan.. sayang korang... mmmuuaahhhh... :D


16 ulasan:

mummYaeesh berkata...

la uols dok kat ss2 tu dulu ada tak nampak uma kosong dpn tasik sblh mardi tu??berhantu woooo..

Mrs LVoe berkata...

wahhh mummyaeesh pun tahu ekk umah tu bhantu.. alamak meremang bulu roma.. takut

Yan berkata...

owhh merasala jugak akak duk KL lame..
patutla tak nampak kat johor jaya tu.. hehehehehehe..

kak thanx jawap tag..
betul tu kadang tak ramai yg respon.. bukan ape tag ni kekadang wat pecah pale wlupun tak susahpn sbnarnye hehe..

MMMMUUUAAAAAAAAHHHHSS cayang akak jugak

atty's berkata...

oowh pernah dok kl.kalo tak leh kita jumpa ..

[-suziey-] berkata...

waa settle utang...eh me too la suka cite matahari tu:p

ct rahani berkata...

dulu2 suka sgt ngan nama maiza nih.. cam manja gitu.. hehehe..

reen berkata...

sayang akak juga...hikhikhik...hebat sungguh penangan matahari tu ek...maiza?rin?rina?..ap nama pnuh sis?nt sms sy ye...:D

CuTeMiUt78 berkata...

~mummyyaessh~
ha'ah tau gak berhantu umah tu.. tapi tak pasti betul berhantu ke tak.. :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mrs Lvoe~
oppss ramai yg tahu rupanya ya

CuTeMiUt78 berkata...

~yan~
akak dari Uitm lagi dah duk sana.. masa sekolah pun dulu akak bukan sek kat Johor jaya..

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
tu masa zaman belum kawin kak

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
tu pun aku kengkadang ada yg termiss gak

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
actually kan Maiza tu nama gabungan ayah n mak akak.. ate akak anak sulung kan... makanya tu la jadinya

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
wohoho.. nak kena sms yo.. eemmmm k nnti akak beri nama penuh k.. eemmm ada surprise ke...nak beri klu akak beri nama penuh tu..

mummYaeesh berkata...

yup confirm!my bil dok uma tu sbb owner dia bil punya kwn time kat uk dia yg soh dok jaga..skali tak sempat masuk lagi da kena kacau...
penat pindah barang + basuh rumah jerk!adoyaiii..tp mmg besar giler...master bedroom bleh wat court badminton!woohoo

reen berkata...

baru tnya nama dh kene pow!!!!huhuhu...