N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

4 Mei 2009

Berita Sedih tu..

Salam Semua..
Ok..kali ni aku sambung lagi ngan story mory aktiviti hari Sabtu & Ahad.. Sebelum tu.. ni kira berita sedih yg aku terima pada pagi Sabtu, pagi2 dlm klu 6 pagi mak aku tipon mengatakan pakcik aku dah pun meninggal dunia. Memang berita masa dia sakit tu.. aku tau.. dan sempat la melawat dia masa kami blk ke JB minggu lepas tu.. masa tu keadaan dia pun belum tenat sgt.. dan dia mula tenat masa selepas menjalani pembedahan, itu pun disebabkan paru2 dia dah dijangkiti kuman. Alhamdulilah kami sempat la jumpa kan.. tapi disebabkan ada hal yg tak blh nak dielakkan makanya tak dpat la kami menghadiri pengebumian dia dihari yg sama.. berita mengenai peninggalan dia ada tersiar kat Metro semalam..

ni la berita mengenai arwah pakcik aku tu..korang blh baca ngan lebih lanjut.. Datin Rokiah tu.. adalah adik ayah aku. Memang agak sedih gak ngan berita ni.. tapi yang pergi tetap akan pergi..kita yg hidup ni kenalah terus kan hidup kan.. makanya aku hanya dpt mendoakan dia dari kejauhan..disebabkan mak aku pun ckp gak.. klu kami nak blk pun kami ni ada anak kecik kan.. jadi bab2 kematian ni.. klu blh elakkan la bawa budak2 ni.. emm.. so kami pun duk fikir gak.. betul gak pe yg mak aku ckp tu.. makanya kami pun just mengirimkan salam takziah dari kejauhan la...semoga dia ditempatkan bersama org2 yg beriman..

***********************************************

so hari Sabtu tu cik abg aku tetap kena keja gak..sepatutnya aku pun keja gak.. tapi disebabkan kemalasan dan nak mengemas umah yg dah mcm tongkang karam tu.. makanya aku pun sambung cuti..dah alang2 kan.. Hari Ahad plak, memang takde plan nak kemana2.. just duk bersantai2 kat umah sambil layan budak bulat tu.. so tu je la aktiviti yg tak berapa menarik kami utk cuti hujung minggu ni..








18 ulasan:

honeylanz berkata...

salam takziah dr kami

reen berkata...

salam takziah sis...
semoga roh arwah dcucuri rahmat&dtempatkn dkalangan orang2 yg briman...

Gieyana berkata...

Salam takziah yer..

MaMaQaYPo FaMiLy berkata...

Takziah!!

nenekrock berkata...

sabar eh kak rina
yg pergi tetap pergi
ely pn sedih lg ni psl perginya pkcik ely hrtu

semoga Allah tempatkn mereka dlm gol yg beriman

al-fatihah

Ena berkata...

innalillah..
moga rohnye ditempatkan di tempat2 org yg beriman kan cute..

mummy_ayu berkata...

salam takziah dr mummy ayu sekeluarga...

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

takziah

Tukang cerita berkata...

takziah ye...

JIVEBUMZ berkata...

Takziah buat keluarga arwah.. semoga roh nye di cucuri rahmat..

atie berkata...

Salam takziah dari kaktie...

~~zuraiwan~~ berkata...

salam takziah dr kite...

De' Sal berkata...

salam takziah kak sal ucapkan, saborlah dik ya.

mummYaeesh berkata...

salam takziah!ni bekas adun tempat weols kekdahnye!

aNIe berkata...

Al-Fatihah buat yang pergi...dan takziah buat keluarga mereka...semoga rohnya dicucuri rahmat...ameen

Yan berkata...

takziah kak... Alfatihah untuk pakcik akak... sori lambat terima berita ni coz baru pg ni berkesempatan masuk blog akak..
kat umah nak masuk tp sebab guna IE tak kuar lak pagenyer..

CuTeMiUt78 berkata...

to All My friend yg beri komen kat n3 ni..

Terima kasih pada korang semua.. semoga rohnya ditempatkan bersama2 org2 yg beriman.. insyallah. Alfatihah utk arwah. Amin

babyluv_ayang berkata...

salam takziah dari k.fara sekeluarga yek, dik...alfatihah...