N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

15 Mei 2009

Salam Jumaat & Apa yg Surprise tu..??

Salam Semua..

Selamat hari Jumaat, perrrgghhhh Jumaat sudah.. semalam aku cuti. Cuti disebabkan g checking rutin Mirul kat klinik kesihatan.. eemmmm korang nak tau tak Mirul semakin bertambah2 naik beratnya... semalam masa checking berat dia very suprise bila tgk jarum timbang tu menunjukkan ke angka 19kg... dah hampir2 mencecah 20kg ok.. maaakkkk aaaiiihhhh makin berat... dan sudah semestinya overweight.. tapi misi just kata.. takpe kak, budak tgh nak naik.. asal dia aktif alhamdulilah.. Yup memang Mirul over aktif tak blh duk diam.. berlari sana sini.. melompat dah macam lompat katak tu.. berpeluh2. Memang dia aktif.. tapi tu la kan.. berat sangat tu nak ooooiii... tak larat dah ibu nak mendukungnya.. dah rasa cam nak patah pinggang ni klu dukung lama2.. iiisshhhh... kena lebih pantau lagi pemakanannya..tapi Mirul tak la byk makan pun.. cuma susu tu memang kuat la.. karang klu tak beri susu, lain plak citernya kan.. eemmmm habis nak buat camne kan.. takpe la.. akan ibu kurang kan lagi penyusuan tu ya.. blh kot.. janji Mirul sihat alhamdulilah la ya..
Ni nak beritahu pasal surprise yg aku dpt masa hari Rabu tu.. korang mesti saspen gak cam aku kan.. nak tau.. apa kebenda yg surprise tu.. actually kan, masa lunch hari Rabu tu.. akak kat bhgn Act call aku..siap tanya hari tu besday aku ke.. sudah semestinya la tidak kan.. uisshhh lama lagi tu besday aku.. aku tanya la, napa plak dia kata besday aku.. sekali dia kata.. ni ha ada 2 parcel yg aku dpt.. hah.. ambik ko.. smpi 2 tu. Uishhh bertambah2 confuse la aku ni.. aku siap ckp... salah org kot kak.. eh tak katanya.. dah sah2 nama aku katanya.. nak menyedapkan hati.. aku ngan blur2 g la ambil parcel tu.. sekali tgk.. ha'ah la nama aku.. tapi bersempena apa ya.. sebab aku rasa aku takde la menang apa2 contest kan.. tgk alamat pengirim.. eemmm cam kenal, tapi napa plak mereka2 ni beri parcel kat aku.. makanya aku pun bawa blk la.. hati very excited nak buka time tu gak.. tapi disebabkan kesibukan melanda.. aku decide buka kat umah.. lor..jom tgk pe ke benda tu.. dan dari sapa..jeng..jeng..jeng..
eemmmm... ni la dia 2 parcel dari pos laju.. Satu dari Pahang, satu lagi dari Gelang patah.. :D
bila buka.. rupanya hadiah utk budak bulat Mirul daaa... sempena besday nya bulan lepas tu kan.. jom tgk apa Mirul dpt..
hah... ni dia.. sehelai Baju blues clues lagi... ni dari Gelang Patah.. nak tau dari sapa...(byk nor ler saspennya kan.)


hah.. nampak tak tu... dari mummy Dasy... mekacih bebebanyak ya Mummy Dasy... susah2 je.. mengeposkan hadiah utk budak bulat tu... amaat ler sseeessuuaaiii sgt ngan budak bulat tu.. :D

dan ni 2nd hadiah utk Mirul.. Music Piano... datang jauh tu... dari Pahang nun... nak tau dari sapa...

hah tu dia.. empunya diri.. yg beri Mirul hadiah.. from Ena... mekacih sesangat la Ena, terharu tau.. actually memang aku tak menduga salah satu hadiah yg ko pos tu.. adalah utk budak bulat tu.. (baru baca kat blog dia pasal pengeposan hadiah tu.. :D)

ni note kecik dari Ena.. mekacih sesangat Ena.. susah je ko beri hadiah kat Mirul..
sungguh aku terharu tau.. tak sangka la kan.. kita hanya berkenalan di alam maya tapi talian persahabatan kita ni semua dah macam kenal di alam nyata dan lama gitu.. semoga perhubungan antara kita semua berkekalan hendaknya.. Terima kasih yg tak terhingga utk Mummy Dasy & Ena diatas pemberian hadiah utk Mirul. Kami ni tak kisah jenisnya.. terima apa saja.. tak kisah la mahal atau tidak.. yg penting adalah keikhlasan hati, tu yg amat tinggi nilainya. Emmm tu la surprise yg aku katakan tu.. Mirul very excited ngan pemberian hadiah2 tu.. nnti aku akan publishkan aksi Mirul ngan hadiah2 yg baru dia terima tu ya.. :D


26 ulasan:

nenekrock berkata...

wuaahhhhh bestnyaaaa
nak jugakkk nak jugakkk
ihiks
=D

honeylanz berkata...

wahh.tentu mirul seronok dpt surprise birthday gift. murah rezeki mirul. mn tau pas ni rezeki dtg lagi..yg 2 contest tu. Insya Allah..n gud luck one again

mummYaeesh berkata...

fuyoooo...syoknye!bile la untie nak bg mirul pezen ek??hik3!tunggu bertentang mata la..bleh??

hamboii berat nye mirul..kusemangat..abg yaeesh pun baru 17kg!

mummy_ayu berkata...

wah seronoknye mirul dapat present by pos lagie..

AkMa berkata...

sonoknye..mirul dapat b'sday present..

Dee berkata...

seronoknyer..bertambah present mirul..

[-suziey-] berkata...

umangaih 19kg..xlarat nk dukugn dh ni..xpela asalkan sihat..

waaa syiok arr mirol dpt hadiah lagi..best..

Mamamanja berkata...

banyaknya adiah mirul

CuTeMiUt78 berkata...

~nenekrock~
jom join ngan mirul nak

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
rezeki anak kan.. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~mummyyaeesh~
wohohoo.. bila la nak bertentang mata tu ya..

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy ayu~
ha'ah.. seronok betul dia..

CuTeMiUt78 berkata...

~akma~
excited je mirul

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
ha'ah makin bertambah2 mainan dia

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
ha'ah ko.. memang tak larat rasanya.. alhamdulilah dia sihat la

CuTeMiUt78 berkata...

~mamamanja~
eemmm byk kan.. :D

Mummy Dasy berkata...

kus semangat Mirul auntie pki agak2 jek klu tau amik yg beso ckit..

atty's berkata...

murah rezeki mirul..

ct rahani berkata...

wah sonoknya mirul dpt adiah lg..

reen berkata...

btuah la bdnmu mirul...murah rezekinya...

Ena berkata...

cett ko cute... tulisan cam cacing kerawit tu ko tayang kan jugak ek huhuhuhu

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy dasy~
tu pun ok dah.. cuma tang perut je la kalah skit.. :D anyway thanks ya

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
alhamdulilah

CuTeMiUt78 berkata...

~ct rahani~
memang over excited dia..

CuTeMiUt78 berkata...

~reen~
heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
ha'ah takpe la.. glamer gitu..