N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

25 Jan 2010

Wikend Yg Santai !!

Salam Semua...

Pagi Senin yg cerah dan biasa2 je...
ada yg black or blues Monday hari ni.. ??
eemmm aku kan sejak thn baru ni.. belum lagi kena blues Monday..
still mood ok je.. cuma masa awal thn tu je yg berada dlm situasi sedih..
takmo diingat2 dah.. nanti aku jd sedih blk..
karang klu dah bersedih.. satu apa pun tak jadi..
aahhaaksss... so meh ceria2 selalu..
okies... cam biasa la kan..
Senin adalah hari yg agak bz.. (tapi aku dah tak berapa bz)
so hari ni nak story mory pasal wikend kami..
eemm takde apa yg menarik sgt pun..
kiranya hanya wikend yg biasa2 dan santai2..
Sabtu kan aku keja.. so blk keja dah memang2 penat la kan..
just layan kan dak Mirul main beskal kat luar rumah je..
malas plak nak g bawa main kat tmn.. ate panas plak tu..
tak masak pun sebabnya mlm ada kenduri tahlil sebelah umah..
so as usual la.. klu ada kenduri.. pastinya ada berkat
(adat klu kat kg, time kenduri pastinya hidang makanan kat dulang, pastu blh bungkus bawa blk..)
kenduri dihadiri oleh kaum bapa2 sajork.. dan juga anak lelaki a.k.a kenduri jemputan hanya utk org lelaki
cam umah aku cik abg aku pergi.. biras aku pergi.. anak sedara lelaki 2 org pergi..
sorang bawa satu bungkusan berkat..
korang blh kira tak berapa bungkusan berkat yg kami dpt utk satu umah..
aahaaakkss... terlebih2 berkat tau kami dpt..
so mlm tu kami makan nasi kenduri
pastu lepak2 layan tv. Mlm tu kan kat tv3 ada cerekarama..
tajuk apa aku pun lupa..tapi ok la kan...
Ahad plak.. cam biasa la kan.. adalah sesi mengemas ; membasuh segalanya..
memang klu time keja.. aku just sapu2 skit2.. buat hilang habuk je..
time wikend la baru la mengemop lantai la.. buang sawang2 la.. kemas almari la..
pendek kata hari wikend adalah hari mengemas seluruh rumah..
pastu masak pun simple2 je.. ate kami 3 beranak je kat umah..
kakak ipar aku sekeluarga pagi2 dah keluar g umah mak mertuanya..
jd cik abg aku pun cakap masak simple2 je..
sonang bai tu.. takyah nak pening2 pala nak masak apa heh..heh..heh..
pastu layan dak Mirul tu main game plak
ala main game kat tipon ayah dia tu ha..
meh tgk muka budak main game..

ahaakss.. muka budak main game.. hover kusyuk.. masa ni dia tak perasan yg ibu dia ni jd mamarazi.. snap gambo dia..

masa ni dia mula perasan.. tapi still buat dek je..

pastu dia pusing membelakangkan ibu dia ni.. kononnya takmo diambil gambo nya.. tapi sang ibu tak kira still ngades nak snap gak.. tu yg gambo dia ala2 cam nak ngamuk tu.. aahhaakss..

so tu je la citer wikend kami...yg biasa2

p/s: aahaakkss.. bab nak buat n3, klu takde gambo.. ala2 cam bercerita gitu2 je kan..

12 ulasan:

♥ QaseH ♥ berkata...

ader pic bru best kak


huhuhuhu

Mummy Dasy berkata...

betul ah ada gambo br best... bukan main khusyuk lagi Mirul main games..reti ke tu @ dia main hentam jek sebarang

eya berkata...

geram nk geget lengan mirul..

i z z a berkata...

mirul malu ker ibu ambik gmbo..ekeke..muka marah2 tuh

CuTeMiUt78 berkata...

~qaseh~
eemmmm ye la tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy dassy~
eemmmm ala tu saja gimik je.. tak pandai main pun bebenornya.. just tekan je.. asal keluar bunyi

CuTeMiUt78 berkata...

~eya~
aahaakkss..

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
aaahhakkss.. memang dia cmatu klu nak suruh ambil gambo

nza berkata...

mmg kt cni pn gitu...dpt berkat dpt mkn satu family..kt klate xde sume ni.

wah, marah nmpknya mirul bila mama dia kacau tu...hi.

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
eemmm best kan camtu...
ahaakss.. memang dia marah pun

Ain berkata...

ain pun tengok cerekarama malam ahad tue....

separuh jalan jer terus tutup tv... sakit hati tengok perlakuan bapak ngan abang tiri harlina....

CuTeMiUt78 berkata...

~ain~
a'ah.. memang pun.. rasa cam ala2 bodoh je tgk citer tu