N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

22 Jan 2010

Amirul Hisham 2 thn 9 bulan

Salam Semua...
Emmmm rasa cam lama plak tak citer pasal dak Mirul ni kan..
(eh.. bukan ke.. n3 sebelum ni berderet2 citer dia..aahaakkss..)
actually hari ni Mirul dah pun genap 2 Thn 9 Bulan..

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
kejap je rasanya.. Mirul dah nak masuk 3 thn..
cam belum puas tgk dia masa baby...
perkembangan Mirul sekarang ni..
- Mulut semakin petah berkata2..
- Pandai menjawab.. ada je jawapan dia yg blh buat org terkedu..
- Pandai dah baca ABC smpi la Z (kalau dulu kan bertabur..) siap cakap.. A for Ayam or Arnab ; B for ball
- Sibuk nak g school je...
- Dah pandai kira 1,2,3 dlm Malay version ; pandai kira dlm English version tapi masih bertabur lagi.. juga pandai mengira dlm JAWA version.. walaupun hanya SIGI ; LORO ; TELU' ; PAPAT je.. (ahaaakkksss memang anak Jawa la ko Mirul.. )
- Dah Drypers free.. cuma time tido je la.. pakai..(tapi kat umah pengasuh still pakai)
- Dah pandai makan baik2.. klu dulu mkn confirm bersepah2 punya..sekarang ni kira ok la.. byk masuk dari keluar.. faveret lauk still lagi kicap..
- Pandai merajuk gitu... ahaaakksss.. bab ni kelako skit.. sebabnya majuk ala2 dah macam dak ferempuan plak
- Imaginasi dan daya ingatan semakin tinggi.. dan nampak dah kreatif dia tu.. (ni more ikut aku kot..)
- Dah pandai nak gosok gigi sendri...
- Dah pandai buka baju seluar sendri..
- Cuma bila time nak suruh mandi.. perggghhhh payah sungguh.. byk nor alasan dia..
- Skkeee ikut apa yg org cakap..
eemmm tu je la dulu kot.. klu nak senaraikan semua.. mau ber page2 plak karang.. aahaakkss..
apapun..ibu ngan ayah amat berbangga ngan perkembangan Mirul..
harapan kami semoga Mirul menjadi anak yg soleh dan berjaya di dunia dan akhirat...insyallah..




18 ulasan:

i z z a berkata...

p'kembangan yg baik sekali..bgus2 mirul

Mama_Aqish berkata...

meminjam statement :cam lom puas tengok dia masa baby"...ape laie biler mirul nak jadi abang....he...he...sib baik dah leh view blog ni...tu pun kene refresh banyak kali...agaknyer berat sangat kot????sebaya aqish la ni ek???

[-suziey-] berkata...

waaa dh nk mask 3 thn dh...terror btl bahasa jawa pn pandai..ekek:p
emm aQeel kalu bab mandi dia paling suka..ahaks

atty's berkata...

itulah kan rina..jap je dah besar..
kty ni pun tak caya je .anak2 dah sama tinggi ngn mamanya .

maslinamansor berkata...

xlame lagi dh pandai cakap.... last2 mesti dia gak yang menang cakap... :)

honeylanz berkata...

kejap ajakan... aeiry br 2 thn 1 bulan..pelat aja

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
memang bagus

zh-ena berkata...

makin panjang akal mirul :D

CuTeMiUt78 berkata...

~mama aqish~
eemmmm belum tiba masanya tuk mirul beradik..bukan senang tau mirul nak beradik bukan cam blh beli kat pasar2 tu.. eemmm ntah la nak kata berat sebelum2 ni camtu gak.. sama je.. ok je pun.. dua tiga hari ni je ala2 sengal la plak

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
emm tu la.. kejap je rasanya.. a'ah.. hik..hik.. anak jawa la katakan

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
aahaaaksss.. tul tu kty

CuTeMiUt78 berkata...

~maslina~
bukan tak lama lagi.. sekarang ni pun dah hover pandai cakap dah

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
mirul cakap memang petah.. tak pelat

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
eemmm memang pun.. ada je

Ena Qalinsya berkata...

kalo camtu leh r mirul ade adik baru kan kan kan.. takkan nak tunggu mirul darjah 1 baru nak kasi kot ngehngehngeh

CuTeMiUt78 berkata...

~ena qalinsya~
oh.. bab tu.. bukan aku yg tentu kan.. klu Allah S.W.T tu belum nak beri rezeki tuk kami.. so redha je la kan.. sok2 insyallah klu ada rezeki ada la kan..

Ain berkata...

kenapa la budak2 suka kicap ya....

sarah dpt lauk kicap pun dah ok dah....

tahun depan leh la masuk sekolah ya mirul.....

♥ QaseH ♥ berkata...

cepat mirul membesar,,,,

t leh la mirul ader adik lak kan kak,,,hehehehe