N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

16 Jan 2010

Rangkuman Aktiviti2 Mirul

Salam Semua...

Ahhhaakkkss... ni kira n3 membalas dendam tuk beberapa hari tak berhapdet...
eemmmm hari ke.. uisshhh mau dekat seminggu gak tak berhapdet kan...
eemmmm ni pun dah ala2 cam kemaruk bebenor nak cath up utk hapdet ni..
dulik la ada yg baca ke tak... janji aku hapdet tau...
lagipun sekarang ni mood tgh ok sesangat...
idea dtg mencurah2 ni...tu yg gatal je tgn ni taip n3 tau...
takmo kenangkan apa yg dah terjadi..
perkara tu akan ku jadikan kenangan silam...
biar la dia menjadi sejarah... ;)
klu blh nak luputkan terus dari ingatan...
tapi tak blh la plak.. sebab dah terjadi kan..
ooppsss... kata takmo ingat dah kan..
so lupakan... akan kumulakan ngan semangat yg baru....
okies... tuk permulaan ni nak story mory pasal dak Mirul..
sure ramai yg tertunggu apa la aktiviti Mirul kan...
sekarang ni dak Mirul semakin bijak tau..
mulut dia klu bercakap.. kalah mak nenek...
hik..hik..hik...hik..
sekarang ni pun dah pandai memilih tau..
klu pakai baju nak baju yg cantik2 je... yg baru2 je..
tak main dah pakai sleveles ni... nak pakai baju t-shirt yg berkolar je tau..
tak pun baju spider man ke.. upin ipin ke... tak kira la janji t-shirt baru..
seluar pun tak mo seluar pendek tau.. nak seluar panjang sentiasa..
lebih2 lagi seluar jeans katannya... aaahhaaakssss..
masak la hari2 nak menyemat je..
main pun dah pandai dah... main ngan cermatnya...
dah tau nak pilih menan sendri..
tapi masih lagi dlm had kawalan... tak blh beli yg mahal2 okey...
meh tgk gelagat dak Mirul ni....
memandangkan memang byk aktiviti berkenaan Mirul
makanya aku combaine kan sekali dlm satu n3 ni
hanya aktiviti2 Mirul sepanjang seminggu ni...

eemmm masa kejadian lupa dah.. tak hingat dah..
klu tak silap aku.. masa ni adalah dlm keta..
perjalanan ke rumah kakak ipar aku di Pt. Yusof..
masa ni dia sibuk menyanyi...
lagu ibu2 bapak2... ala nyanyian dari kumplan Indon WALI..
eemmm klu tak silap aku.. tajuk lagu tu.. "CARI JODOH" kot
see kemain eksen tau...

*************************************

yg ni plak.. masa kat umah kakak ipar aku kat Pt. Benu..
kepenatan main je seharian...
makanya terbongkang tido...
dan ni adalah pesen dia tido sekarang ni..
pastinya kedudukan tidonya camtu..
dengan tgn + bantal kat belah tu...
lagi satu kedudukan tido yg paling faveret dia meniarap..
kita ubah la.. dia tido mengiring ke menelentang ke..
pastinya dia akan meniarap gak...

****************************************

hah gambo yg dua ni.. adalah aktiviti di waktu petang..
kononnya ala2 tau la nak mengayuh beskal tu..
padahal tak berapa nak reti pun...
hanya pandai kayuh separuh2 je...
selebihnya kena la tolak dari belakang...
gambo tu.. konon2 eksen je la kan...
aaahhhaaakssss.....

*********************************

hah ni lagi satu aktiviti Mirul yg memang kegemaran dia...
pantang la tgk ibu dia on9 kan lappy..
dia la yg paling sibuk tau...
korang nak tau.. sibuk apa..
eemmm sibuk nak main game kat lappy aku ni..
hah.. tgk je la.. kemain kusyuk main..
walaupun main tekan2 je...
selain dari main game ni...
dia pastinya nak tgk CD ABC dia..
sebab tu klu kat umah... payah tau aku nak on9..
selain tak berapa berkesempatan.. ni la salah satu sebabnya
nak kena berebut ngan dia dulu...

***********************************
so tu la rangkuman story mory aktiviti2 Mirul
sepanjang minggu lepas...
gambo2 tu semua adalah diambil pada minggu lepas..
time mood aku tgh tak berapa nak stabil tu.
kiranya dgn ambil gambo2 Mirul
rasa hilang segala gundah gulana...

okies la korang rasanya setakat ni dulu..
nanti klu berkesempatan akan aku hapdet kan ngan story mory lain plak...
insyallah....

p/s: harap maaf pada semua... buat masa ni memang aku belum berkesempatan utk menziarahi rumah2 korang.. insyallah ada masa akan ku jejalah k...





11 ulasan:

ezzati berkata...

sedapnyee dia tdo tu...hehe

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

hamboih...bukan main lagi dia dengan lappy ibu....baik2 kan rosak sat ni ibu tak leh nak on9 plak...

i z z a berkata...

muahahaha...suka gak nyanyi lagu cari jodoh yer..bdk2 kecik mmg suka sgt2 ngan lagu nih..

umminabilah berkata...

emm mirul kan dh besar...pdailah nk memilih sdri yek...hehehe...comel dia tdo

eezah berkata...

samalah dgn hero kita nak pakai smart je..mirul dah besar pandai nak berposing aje ya..

CuTeMiUt78 berkata...

~ezzati~
a'ah... dia klu dah penat gitu aarr

CuTeMiUt78 berkata...

~alimaz~
eemmmm sebab tu malas nak on9 dari rumah..

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
a'ah tu la pasal.. cepat je budak2 ni kan

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
a'ah gitu la..

CuTeMiUt78 berkata...

~eezah~
eemmmm tu la kan

Ena Qalinsya berkata...

wah byk tol xtvt mirul ek... moga2 jd blogger cam ibunye jugak ahaks