N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

18 Jan 2010

Aktiviti Ahad

Salam Semua..

Ahhaaakkksss... ni sambungan dari n3 aktiviti minggu lepas..
klu n3 yg lepas aku story mory aktiviti hari Sabtu..
la ni aku nak story mory pasal aktiviti hari Ahad plak...
hah.. hari Ahad tu actually kami tak la plan nak g mana2..
kononnya nak duk rileks2 je la kan
tetiba adik aku ajak g Hutan Bandar kat Jb..
kononnya plan nak bawa Mirul g mandi2 la kan..
so kami pun ok je la..
kami g lain2 keta.. adik aku satu keta ngan tunang dia.. aku sekeluarga satu keta..
mula memang ingat nak g hutan bandar tu je..
tapi tetiba plan bertukar.. g zoo Johor plak..
ahhaaaksss.. memang tak blh buat planning awal2 la kan..
memang dah lama aku tak g Zoo Johor ni..
dah byk berubah rupanya..
semakin cantik dan menarik rupanya... aahhhaakksss...
Dak Mirul skeee kemain lagi..
bila tgk binatang2 tu.. siap cakap..
"ma.. rimau tu mengaum.. aaaauuuummmmm"
"ma.. monyet tu... nyet..nyet... nyet.. "
"ma.. ada pony (anak kuda) cam dlm book kan.. (buku dia memang ada gambo anak kuda ni.. )"
macam2 lagi la gelagat dia.. memang skeee betul dia...
last dia g zoo masa tu.. umur dia 8 bulan tak silap aku la..
kami bawa g zoo Melaka...
ni dia dah kenal semua binatang.. lagi la dia teruja sebab tgk binatang2 tu real punya..
meh tgk gambo kami sekeping dua yg sempat di snapkan masa kat Zoo Johor..

hah tu la gambo pony (sibuk suruh ambil gambo dia ngan pony tu.. ahhaakksss..siap posing tu.. )

yg ni plak tgh sibuk nak tgk bangau + kura2 kat dlm tasik buatan tu..

gambo ngan rimau yg nak tido... kusyuk dia tgk rimau tu..

sibuk suruh ayah pegang paruh burung enggang tu..uissshhh enggang tu lebih beso dari Mirul

kami sekeluarga... aahhaakkss..jadi la bergambo ngan patung rimau je...

dah penat pusing satu Zoo.. naik sampan kecik (ala sampan yg ada pedal tu.. yg blh kayuh2 tu.. ) sambil menikmati pemandangan tasik buatan.. aahhaakksss...
sampaikan aku terlupa nak snap gambo kat pintu gerbang Zoo Johor tu...
dah puas pusing2 g zoo dah penat kan..so tak jadi la nak ke hutan bandar..
ate masing2 dah penat.. dak Mirul pun smpi umah terus tido...
so tu je la aktiviti jenjalan kami di hujung minggu kami..
eeemmm jenjalan ni pun kan satu teraphy minda kan...
jadinya bila naik keja.. tak la stress sgt kan.. ahhaakksss..





29 ulasan:

♥ QaseH ♥ berkata...

dark tecit shuker g zoo kan kak,,,tgok mirul tu cam ralit jerk,,,,

Mama_Aqish berkata...

wah sonotnyer mirul asyik gi jenjalan je ek....

chugie berkata...

best jenjalan ke zoo.. sy pun de niat nk bawa fatin ke zoo gak nih, nak kenal kan die ngan para haiwan..

umminabilah berkata...

wahh syoknye mirul g zoo ekk...emm ijan pun lma dh x g zoo ni..heheh

aNIe berkata...

Anak2 memang suka pegi zoo kan...diorang enjoy tgk binatang...bukan bebudak je...mak apak budap pun suker...hehehe

Ain berkata...

terkejut tengok patung rimau tu tadi... ingatkan reall..huhuhu...

honeylanz berkata...

sama mcm ain. tekejut tgk patung rimau..cam real aja...

eezah berkata...

seronak mirul dapat gi Zoo..budak2 mmg suka tgk binatang bagus bawak tempat2 mcm ni..diorg tgh belajar..

i z z a berkata...

best kn dpt bercoti2an nih..ilang stress

Dee berkata...

cute..aku tgk pipi ko bulat sket..senang hati ye..aku ingat nk gi jb lah..cuti wilayah nanti..tp x tau nak jln2 ke mana..any idea?

nza berkata...

ank2 mmg suke sgt g zoo..ank2 kecil mmg minat binatang...
Lama dh xg zoo JB ni...dulu rajin gak g situ.

Mak Su berkata...

bestnyer gi jenjalan. maksu ni dok rancang2 nak bawak baby w ke zoo, tapi entah bila... huhuhu

CatlinaFly berkata...

mesti mirul gewam tgk rimau tu comel n gebus cam anak patung hehehe

CuTeMiUt78 berkata...

~qaseh~
a'ah.. memang pun..skeee je tgk binatang tu.. real punya

CuTeMiUt78 berkata...

~mama_aqish~
mirul bukan selalu dpt jenjalan cam ni pun

CuTeMiUt78 berkata...

~chugie~
eemmm seronok kan bwa anak2 tgk binatang..

CuTeMiUt78 berkata...

~umminabilah~
eemmmm tu la.. sekali2 bawa.. seronok gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~kak anie~
a'ah memang pun kak

CuTeMiUt78 berkata...

~ain~
a'ah mula2 ingatkan betul.. mirul pun sampai takut.. sekali tgk.. bukan rupanya.. patung je

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
heh..heh..heh.. tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~eezah~
a'ah.. betul tu

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
memang pun

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
ya ke bulat.. hik..hik.. nak kata senang hati tu.. tak gak la..
oh nak g jb ya.. emmmm blh bawa g danga bay ke.. zoo johor ni ke..

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
oh ya ke kak..

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
eemmm memang jenjalan seronok kan mak su.. g la.. bila time free gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~catlinafly~
ahhaaksss... memang pun

J@J@ / Bini The Rock berkata...

hhmmm....
aku ada jgk berenti sembahyang zuhur kat masjid besar sebelah tu..tp tak singgah ke zoo...takut penat!

**na! dah masukkan ke belum?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

wow best nye g zoo..

mesti mirul hepy kan>

hehe

ct rahani berkata...

salam kak..

hopefully akak dh ok.. wlupun x tau aper citer sbnrnya.. :p

sy pun br je bwk aidil gi zoo baru2 nih.. zoo johor dh byk perubahankan.. cantik sket compare ngan dulu..