N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

20 Jan 2010

Layan Mirul Lagi..

Salam Semua...

Rabu yg biasa2 je...
pagi tadi nak g keja.. cocer pun ala2 cam mendung..
tapi tak hujan.. eemm kat sini memang dah beberapa hari tak hujan.
(aahhaakkss.. cam peramal kaji cocer la plak aku ni kan.. )
semalam dah byk story mory pasal kemenangan kan..
so hari ni nak kembali story mory pasal dak Mirul lagi..
kejadian adalah malam semalam
sebelum dia nak tido...
nak tau apa yg dia buat..
jom layan gambo ni...


hah.. korang tgk la apa yg dia dah buat tu..
dia sibuk duk main bajak2 dia tu..
gambo yg mula2 tu.. siap baring2 lagi..
kononnya nak pastikan bajak2 tu.. mesti naik kat atas bantal tu..
gambo kedua tu.. aku fokuskan pada keta asar yg berada diatas lori merah tu..
nampak tak korang..
pastu dia sorongkan lori yg tarik bajak tu.. berhati2 supaya kereta tu tak jatuh
pastu korang perasan tak bajak yg ditarik tu.. takde tayar...
hah.. korang nak tau apa yg dia kata..
"ma.. tgk ni.. lori ni tarik bajak ni.. sebabnya bajak tu takde tayar.."
eemmmm cam ada logik kan..
pastu bila ditanya napa ada keta kat atas tu..katanya..
" keta tu pun rosak.. dia tecit blh duk kat atas tu je.."
aaahhhaakksss.. gitu plak..
tu la budak2 ni kan.. imaginasi dia.. perrggghhh kalah kita yg dewasa ni..





22 ulasan:

♥ QaseH ♥ berkata...

btl kak,,,kadang2 imiginasi ak kecik lg superberp,,heheheh

btl kan kak,,,,

zh-ena berkata...

imaginasi bebudak mmg tak tercapai oleh akal kita kan

Nida berkata...

nasib baik dia main bajak... kalau main anak patung tak ke haru...:)

Ain berkata...

mirul minat ngan bajak erk?

sama cam danish masa kecik...

mummy_ayu berkata...

teringat lak anak buah ayu, dia pun panggil bajak...macam macam bebudak niekan..

[-suziey-] berkata...

kt kl ni hari2 hujan..pagi n ptg..
lawak la mirul tp bijak gk dia..at least dia bole pk logik wlaupn bg kita xbape logik tp imaginaasi dia tu bagus..heehe

nza berkata...

ank2 mmg mcm2 imaginasi mrk...kekdg xtrfikir dek akal kita.....ttp 2 yg buat mrk kreatif.

miemiey berkata...

budak2 sedang berkembag otaknya masa ni..kekadang suka dan tak tau apa yg nk perlu di jawab bila dia tya soklan2 yg tak tercapai dek akal kita..kan...

Tihara berkata...

awak..nanti bila mirul dah besar mesti die terharu tgk gamba2 yg ibu die tempekkan kat blog ni..sungguh rajin ibu nya

Dee berkata...

mirul tu bijak tu..imaginasi tinggi..bagus2..

CuTeMiUt78 berkata...

~qaseh~
a'ah kan.. memang betul

CuTeMiUt78 berkata...

~zh-ena~
a'ah.. memang pun

CuTeMiUt78 berkata...

~nida~
oopsss... harap tak la main anak patung kan

CuTeMiUt78 berkata...

~ain~
a'ah.. memang minat sgt dia

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
a'ah kat sini memang panggil bajak

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
oh.. hujan ke.. eemmm memang pun

CuTeMiUt78 berkata...

~nza~
betul tu kak..

CuTeMiUt78 berkata...

~miemiey~
tu la.. kadang.. mati akal gak.. nak menjawab soklan2 dia tu

CuTeMiUt78 berkata...

~tihara~
heh..heh.. heh dah memang blog ni utk kenangan dia

CuTeMiUt78 berkata...

~dee~
syukur alhamdulilah.. tu la memang berimaginasi tinggi

i z z a berkata...

mirul ni mengalahkn org dewasa la..ade2 ajer yg dia leh wt

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

bijak anak akak ni...

kreatif sguh..

hehe