N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

8 Jan 2010

Jumaat Yg Indah..!!!

Salam Semua...

Slamat pagi Jumaat.. Jumaat yg indah..
Jumaat utk segala penghulu hari...
mood aku masih lagi dlm proses utk kembali asal..
walaupun dah tak berapa sedih macam hari tu..
tapi still masih ada saki baki sedih tu..
yup... memang nak kena kuat kan semangat utk hilangkan kesedihan tu kan..
so aku tgh sedaya upaya utk kembalikan semangat seperti dulu..
actually kan korang.. hubungan aku ngan cik abg.. alhamdulilah..
dengan terjadinya permasalahan tu.. mengeratkan lagi perhubungan kami..
permasalahan tu.. bukan la berlaku kerana kami bergaduh
tak.. bukan kerana tu.. permasalahan ni membabitkan keja2 kami..
tu yg sebenarnya... yg membuatkan kami benar2 dilanda dlm dilema..
dan kerana org lain yg tak suka ngan kebahgiaan kami..
tu yg menyebabkan.. kesedihan kami..
memang permasalahan tu.. satu impak yg besar tuk kami hadapi..
eemmm apapun.. kami selesaikan dgn perlahan2..
cam cik abg aku kata... apapun jua.. kita kena hadapi..
anggap la perkara ini adalah satu dugaan dan ujian dari Allah tuk kita..
eemmmm tu kata2 yg cik abg aku luahkan..
walaupun aku tahu.. dugaan ni memang cukup berat utk kami hadapi..
tapi apa pun.. aku bersyukur dengan apa yg terjadi..
eemmm memang kan.. setiap dugaan tu ada hikmah disebaliknya..
so harap aku dpt mengatasinya walaupun secara perlahan2..
terima kasih sekali lagi pada korang yg sudi memberi kata2 semangat pada diriku..
walaupun kita hanya kenal di alam maya ini..
tapi rasanya seperti kita dah lama kenal kan..
komen2 korang la yg byk memberi aku semangat tuk aku pulih seperti sedia kala..
insyallah...








36 ulasan:

chugie berkata...

Alhamdulillah, akak dh kembali bersemangat! betul tu kak, segala dugaan yang kite terima ada hikmah di sebaliknye.. dan Tuhan tu x kan beri dugaan yang kite tak mampu nak galas, segalanye suit dengan kemampuan kite..

ceria2 ye kak rina!

nasazfrog... berkata...

betul tu segala yang berlaku tu semua sebagai ujian dari-Nya untuk melihat sejauh mana tahap kesabaran hambanya...

honeylanz berkata...

mmg akan ambik masa skit nk kembali 100% mcm sblm2 ni... take care n happy weekend ;)

[-suziey-] berkata...

alhamdulillah..lega aku ko dh ok sket..even kwn alam maya pn tp kalu dh ade 'kimia' gitu..bole jadi rapat:)

ezzati berkata...

ada hikmah di sebalik setiap kejadian..terpulang pada kita camna nak menerimanya kann..smuge semuanya baik2 aja ke :)

atty's berkata...

kat bangi ujan ..
harap rina tabah ..menghadapi segala pun rintangan dan pancaroba ..dalam kehidupan rumahtangga ini

i z z a berkata...

dlm gembira pasti ade dukanya kn..wlpn kita knl d alam maya kita ttp bg smngat kt akak,akak sedih kita pn rse sedih wlaupn kita xtau ape yg tjadi,skang akak dh nmpk ok sket wlaupn x sepenuhnya..ceria2 sllu & senyum sokmo..

iqafi berkata...

betul tu akak..ape2 pun kite kena terima..
sebagai org Islam..kita kena percaya qada' and qadar.

1 lagi..Allah tu Maha mengetahui..
Dia tk kan bg kita ujian kalau kita tk mampu hadapinya

eezah berkata...

alhamdulillah...semoga akak kuat untuk menghadapi dugaan yg datang..

Mak Su berkata...

alhamdulillah, lega rasanya. asam garam kehidupan, kadangkala riang kadangkala duka silih berganti

mummy_ayu berkata...

dah ok dah? godd..bagus..semoga berbahagia selalu!!!

eya berkata...

ade hikmah disebaliknye kan..

kasih syg semakin utuh. semoga kekal bahagia kak.

Tihara berkata...

hi cute!

ada makna tu..Jumaat yang indah.. ;)

papepun sentiasa hepi n ceria

ninie's corner berkata...

kebahagiaan itu akan menjadi milik kite juga akhirnye.....
yg penting sekarang...sentiasa sabar, redha & tabah utk menghadapi nyer...................
bkn selama nyer kite di bawah... tp bile dah di atassss..... jgn lupa utk jengah di bawah pule.....
(jg utk peringatan diri sendiri................ :)

nza berkata...

Alhamdulillah, sekurgnya rina xlama alami kekusutan..ada rahmat disebalik kejadian.

Kak nza dh 3thn hadapi tekanan akibat prbuatn seseorg yg xsenang lihat kebahgiaan kami.mcm2 cr dilakukn .Alhamdulillah kami masih kuat utk brtahan..Apa nk buatkn dugaan mcm2...

Mak Su berkata...

pe kabar rina?

miemiey berkata...

sama laa kita penghujung tahun yg membawa kedukaan..hadapi dgn tabah yee...

Ena Qalinsya berkata...

moga tahun 2010 ni akan lebih membahagiakan ko sefamily...
jgn dulik pe org kata janji ko sekeluarga idop bahagia

CuTeMiUt78 berkata...

~chugie~
yup betul tu... memang kan.. ni semua dugaan apapun kita kena tabah utk menghadapinya

CuTeMiUt78 berkata...

~nazasfrog~
yup betul tu...

CuTeMiUt78 berkata...

~honeylanz~
yup.. memang mengambil masa..

CuTeMiUt78 berkata...

~suziey~
aahhaakkss.. kimia gitu.. mekacih diatas keprihatinan ko

CuTeMiUt78 berkata...

~ezzati~
yup betul tu

CuTeMiUt78 berkata...

~kty~
mekacih diatas nasihat tu kak.. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~izza~
mekacih diatas keprihatinan tu.. dan memberi semangat utk akak..

CuTeMiUt78 berkata...

~iqafi~
yup betul tu

CuTeMiUt78 berkata...

~eezah~
insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
yup.. gitu la kan

CuTeMiUt78 berkata...

~mummy_ayu~
eemmm alhamdulilah.. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~eyya~
alhamdulilah.. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~tihara~
makna.. ?? eemmm biasa la kan.. yg tersirat

CuTeMiUt78 berkata...

~ninie's corner~
eemmm mekacih diatas peringatan tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~kak nza~
oh ya ke kak... eemm insyallah.. mekacih ya kak

CuTeMiUt78 berkata...

~mak su~
alhamdulilah.. baik2 je mak su

CuTeMiUt78 berkata...

~miemiey~
oh ya ke.. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~ena qalinsya~
emmm memang bahagia.. cuma dugaan tu tetap ada kan