N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

25 Nov 2008

Officemate...

Salam Semua..

Hari ni nak citer tentang salah sorang officemate aku.. yg dah pun berenti dari keja minggu lepas.. emmmm.. nak kata sedih tu..sedih gak ler.. tapi lumrah la kan.. Dia ni kira merangkap cam adik aku gak ler.. kat office ni.. budak nya baik.. peramah.. sopan santun..baru fresh graduate dan baru je setahun keja kat sini.. sebab dia berenti.. dia dpt tawaran keja yg bersesuaian ngan bidang yg dia belajar..cam tmpt yg dia keja ni.. lari dari bidang dia.. just utk cari pengalaman berkerja...so memang patut dan aku amat galakkan dia klu dpt keja yg sama ngan bidang dia.. bukan senang tau nak dpt keja yg sama bidang kita ceburi... sib baik keja aku ni kira berkaitan gak ngan bidang aku masa belajar dulu, tapi sekarang ni kita tak blh sgt nak memilih keja... bukan senang nak cari keja la ni.. uiisshh.. ingat masa zaman aku nak cari keja dulu..masa tu aku fresh graduate gak.. amat la payah... masa tu aku keja je mana yg ada.. macam2 keja aku buat.. nak cari pengalaman dulu..sampai la aku dpt tawaran keja kat tmpt aku sekarang ni...alhamdulilah sekarang ni kira ok la keja aku....walaupun kadang2 penuh ngan tekanan tapi aku still dapat bertahan dari aku belum kawin hingga lah aku dah kawin..dah anak sorang.. disini la aku.. so berbalik pada citer member aku ni tadi.. aku suka kawan ngan dia ni.. dia ni independent.. semua peringkat dia blh masuk.. (heh..heh...ned klu baca blog akak ni.. ko jgn gelak tau) semua orang suka kat dia.. termasuklah bos dia yg duk sebelah aku ni.. siap blh belanja sebelum dia nak berenti ari tu..la ni...tempat dia tak berganti... kosong.. (hah ned tempat ko masih kosong tau.. takde pengganti lagi) nama member aku ni Waheda.. tapi kitaorang kat sini panggil dia Ned. Dah jadi tunangan orang pun.. bulan 12 ni dia nak kawin dah..so ni la gambo member office aku...

yg baju belang2 tu... akak yg keja kat lab kak Enon namanya.. yg berbaju pink tu member a.k.a adik aku yg berenti ni la.. Ned namanya.. yg baju biru tu.. tukang citer kat blog ni.. yg baju ijao tu.. kak sam (mak kepada pengantin 'besa' yg aku pernah citer kat blog ni minggu lepas.)

ned..ngan empunya blog.. masa ni aku dah nak balik dah.. tu yg sibuk ngan segala beg tu..

hah..ni plak.. satu2nya lelaki melayu tunggal yg keja kat office ni.. satu dept ngan ned ni.. namanya en. Samsudin.. atau pun lebih dikenali ngan panggilan 'botak'..


ned ngan botak

posing kat keta company erk.. so sesapa yg jumpa keta ni.. harap maklum ini adalah keta company Ramatex. he..heh..heh

so tu je la.. saja je kan.. pada ned good luck ngan keja baru, situasi baru, serba serbi baru... semoga tabah menghadapi dugaan ditempat baru.. jgn tensen2 erk.. !!!!



38 ulasan:

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

uikss..no flat...JKR tuh

Ms.Lilies berkata...

teringat pulak zaman2 keje yg tak lama sangat pun dulu..hahah...

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~ms.lilies~ zaman keja la yg byk pengalaman kan

Yatie berkata...

good luck kpd kawan rina tuh .. moga seronok di tmpt baru ...

Ena berkata...

waaaaaaaaaa
skandal ke tu ekekeke

Ena berkata...

JKR8830
nak kasi rejam la ini punye keta muahahaha jaat tak aku ahaks

kakLuna berkata...

aku pun dh buat mcm2 keja. kalo teringat, rasa nk nangis pun ada.
keje aku yg skrg ni wpun x la besar mana, tp ALhamdulillah jauh lebih baik dr keje2 yg dulu

CuTeMiUt78 berkata...

~yatie~ emm tu la.. insyallah

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ heh..heh..heh.. ko ni tak baik tau.. takde skandalnya.. heh..heh..heh.. mau rejam itu keta.. bukan keta aku takpe..

CuTeMiUt78 berkata...

~luna~ hah tu la.. bersyukur ngan apa yg kita ada kan

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

honda tu ko punyer ker??

Ena berkata...

heheheh
dah tu tgn dia depa panjang jek cute ekekeke

atty's berkata...

cute..tingat lak kty tmpt keje lama den dulu yg penuh kemeriahan..tak cam skrg..den sorg2 je pompuan huhuuhuh

CRAZY BEAUTIFUL88 berkata...

kak rose baca story ni teringat lak zaman mula-mula kerja lu

CuTeMiUt78 berkata...

~rm~ ko ni tak baca n3 aku ke.. kan tu keta company.. klu keta aku,... tak yah keja la

CuTeMiUt78 berkata...

~kakty~ kenangan kan kak

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

mmg x de uniform erkk

CuTeMiUt78 berkata...

~kakrose~ heh..heh..heh ya ke kak

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ apa cllaasss pakai uniform... dah jadi mcm minah kilang plak klu pki uniform

Eita berkata...

ooo suka biru ekkkk..
baju akak semua biru ek hee :)

IdaShah berkata...

semoga ned sukses di tmpt keje baru
bdk ofis aku pun dah byk cha alif but

su berkata...

salam...su dah pos laju dah hadiah utk rina,esok luse sampailah hadiah tu! hehe...nanti da sampai tgglkan msj kat blog su ek! tahniah! hadiah xlah seberapa,su hrp dptla diterima ye..huhu....

su balik kg esok..ade mase jenguk2 la blog su ek!hehe...bye2!

tahniah skali lagi!

~~ciklinn~~ berkata...

wah maish kosong ka itu tempat? lehlah linn mintak kilija... sudah busan lor duk kat umah nie.....hehehehehehe

linn dha jawab tag... sori yer lambat buat....kesibukan sebagai bibik... hehheehe

Ena berkata...

cute
baju kurung/kebaya ko kaler biru ade bape helai ek hehehe

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

alahai..x de class pkai uniform erkkk...

CuTeMiUt78 berkata...

~eita~ ha'ah peminat biru.. baju akak memang byk yg biru..

CuTeMiUt78 berkata...

~idashah~ insyallah kan.. klu ada peluang tmpt lain.. rasanya aku pun nak cha alif but

CuTeMiUt78 berkata...

~su~ ya ke.. alahai.. terima kasih byk2 su.. blk kg esok bebaik ya

CuTeMiUt78 berkata...

~ciklinn~ heh.heh..heh.. iya masih kosong.. buat masa sekarang ni..bosnya takmua cari org lagi.. ok gigih menjawab ya

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ blh dikatakan penuh lemari aku ngan baju biru semua.. kebaya aku masa anak dara pun masih muat lagi ada dekat 10 pasang gitu.. ko tanya .. ko nak beri aku baju ke..heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ heh..heh..heh.. kita bghn office memang takde uniform.. even operator kat luar pun tak pakai uniform tau.. memang company kita pakaian bebas..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

oo..gitew upernyerrr...biasernyer klau kilang ader uniform kann...

masviona berkata...

gud lak lah utk kwn cutemiut tuh ye...ingt dulu masa memula start keje...ahakss

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~ insyallah utk dia.. heh..heh..heh..kenangan tu

SaDi berkata...

khas untuk kawan tuu...selamat memulakan perjalanan hidup yang baru di tempat orang... :)

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

perjalanan harus ditruskannn....gud luck

UnGu VioLeT berkata...

best of luck sis!