N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

20 Nov 2008

Apa Itu..????

Salam Semua...

Adooiii la hai.. kesian blog aku ni terbiar seketika... maaf la ya.. tuan rumah bizios.. tahap gaban... heh..heh..heh..sampai tak sempat nak publishkan n3 ni... actually ni n3 kali ni dah lama dok terperap kat draft...ni ler baru sempat... nak publishkan.. kali ni citer pasal kenduri kawin anak member aku ni.. member satu office ni ler.. member aku ni merangkap cam mak angkat aku kat sini.. dia keja as a cleaner... tapi kita orang ni kira kamcing gak ler.... ok.. yg bebenornya aku nak citer pasal satu adat... tak sure either ni adat ke or pe erk.. aku pun tak pasti kot.. tapi ni ala2 cam mengiringi pengantin gak.....selalunya ngan kompang kan tapi kali ni hanya ngan rebana.... dan namanya pelik sikit... korang pernah dgr tak.. 'NGANDOLOK' (tak sure ejaannya..) sapa org jawa mungkin tau kot....tapi aku sendiri tak tau.. dari mana asalnya 'NGANDOLOK' ni..sebab bila aku tanya kakak aku.. dia pun tak tau....aku first time dengar tau..dia seolah2 macam mengiringi pengantin berarak juga... tapi nyanyiannya lain... siap joget2 macam ala2 joget arab pun ya... cam boria pun ya..pastu siap ada ketua dia yg ala2 cam clown plak... tak pernah lagi mana2 majlis yg aku pergi.. jumpa ngan ngandolok ni... korang nak tau camne ler rupanya...hah..tgk gambo kat bawah ni..pelik + jakun tau... maklum ler takpernah tgkkan... sibudak bulat tu.. siap ikut terhangguk2 ikut rentak dan cara org2 tu berjoget..kelakar je...
ni ler group 'ngandolok' tu... yg kat tgh tu..merangkap ketuanya

hah ni pandangan dari dekat skit...anak aku takut tgk orang yg pegang payung tu.. sebab mukanya menyeramkan.. dan perutnya buncit yg amat...

ni ler anak kawan aku tu.. anak dia perempuan.. kitaorang gelarkan pengantin paling besar..sebab laki bini sama saiz.. jahat kan kitaorang..ni view pelamin... pelaminnya memang cantik.. skkke sgt tgk..
layan kan je gambo sesat ni... tgh sengal ni sebelum nak g umah pengantin..
masa kat rumah pengantin.. punya la ramai umat.. aku tak makan pun...disebabkan perut aku masih kenyang lagi...sebab dah makan kat rumah keduri yg pertama... (ni rumah yg kedua)
just duk layan dak bulat makan bubur pulut hitam.. lepas tu ler tgk ngandolok tu... selalunya klu kat johor ni le... lebih2 lagi kg kawasan aku tu.. memang terkenal ngan kuda kepang.. so mana2 majlis mesti ada kudang kepang.. siap ada rioknya skali.. apa itu riok.. cari dalam kamus jawa ya kawan2.. heh..heh..heh...so kali ni memang semua yg menghadiri majlis member aku ni excited habis ler.. ni kira pengalaman juga la ni... so tu ler skit citer hari minggu aku yg lepas... (dah nak masuk hari minggu lagi..aku ni tertinggal betul ler..) takpe lah.. asalkan korang enjoy nak membacanya..heh..heh..heh




30 ulasan:

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

cantikkk bj pantin tu kannn..ehh..terselitla gbo pantin lamo...hehehe

Ena berkata...

pesal ko ni asik dok pakai tudung n baju biru jek ni...
cuba pasni snap pic kaler tudung n baju len plak ek ngehngehngeh.. jangan mareeeeeee

Ena berkata...

kalo anak2 aku cute, awal2 dah dok blakang pokok nun jauh2 dr mende bising tu.. Tu pasai aku nak bawak p tgk wayang pun susah petah lagi nak karaoke kat umah huhuhuhu

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

tul gak..tgk asyik biru jerr...ingatkan tsalah letak gbo td..kut gba arituh yg kat opis tuh

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

satu lagik...mn gba dak mirul pi umh kawennn...windu dh ngan diaa...asyik nengok tag ngan award je nihhh...miuiiiiiiiiiiiii...kemana dirimuuuuuuuuu...mama mu sorok erkkk..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ baju pengantin tu.. siap tempah tau, sebab takde saiz. klu nak tau.. almari kita penuh ngan baju biru sajo.. peminat biru k.. baju hari tu lain..kan gambonya tak sama.. mirul majuk tak mau posing.

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ utk pengetahuan ko.. aku ni adalah peminat tegar kaler biru ok.. so kebanyakan baju ngan tudung aku adalah biru.. kaler lain tak pandang.. so jgn bosan klu tgk aku ngan biru je..
ni tak ler bising cam kompang tu.. perlahan je.. cam dengar ngan tak je.. tak berapa meriah ler..oh gitu ke.. bagus ler anak ko tak suka bising2

MasNurin berkata...

kalu dapat dengar muzik jidur or jidul lagi best. tak tau ler mana satu ejaan yang betul. Eh, awak kat bt pahat kan?tau tak makcik saya berniaga kat tasik wai or y. Dia jual Yong taufu.

CuTeMiUt78 berkata...

~masnurin~ takpernah dengar plak.. camne jidur or jidul tu.. ha'ah kita kat batu pahat.. oh makcik awak berniaga di tasik y ya.. kat situ memang banyak gerai makan..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

oo..peminat kaler biru upernyerr...tu la..bj x nmpk..tudung cam, same...ingat pgawas sekolah td...hehehe...upernyer pgawas mirulll..mjuk x nk posing erk

su berkata...

hehe...oo minat biru ye....


mempelai nampak canteklah...huhu

Ena berkata...

ooOooo peminat tegar upanye ihiks..
patut r blog kaler biru gak hehehe..

Ena berkata...

eh cute... tu negeri ape ade nyanyian camtu tu... mesti happening kan

Aleeya berkata...

lawa la kerusi pengantin tu dok, baju diorg pon cantek, aku soka kaler2 ala2 choc gold neh he he,

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ heh..heh..heh..lain ler tudungnya..dulu masa sekolah memang pengawas sekolah.. la ni.. jadi pengawas mirul.. heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~su~ ha'ah.. memang cantik

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ ya.. aku peminat color blue clues..aku sendiri tak tau asal nyanyian tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~aleeya~ cantikkan.. aku pun suka tgk kusi pengantin tu.. cam nak duk skali ngan pengantin tu.. heh..heh..heh.. warna choc gold tu.. memang trend sekarang kan nok..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

hehehehe...bkas pgawas upernyerr...ingatkan pengganas...hikhikhik..

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ uhh..uhh.. bahasa kasarnya..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

ala...gurau jerk laaa...xkan la pengganas kuttt...takuttzzz woo

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ apa ada rupa pengganas ke..??

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

x de lansunggg....jauh panggang dr api....hehehehehe...

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ kah..kah...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

kui..kui..kui

SaDi berkata...

cantiknya pengantin tuuuu

SaDi berkata...

huahuahauhuahua :D

SaDi berkata...

nampak sangat meriah

SaDi berkata...

first time tengok group 'ngandolok' tuuu

SaDi berkata...

huahuahuahua :D