N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

6 Nov 2008

Jom Kempen Kanser Payu Dara..


Salam Semua..
Emmm.. korang mesti pernah dengar pasal kanser payu dara kan..menakutkan kan..Pasal kenser payudara ni memang adalah penyakit yg amat merbahaya bagi setiap orang yg bernama perempuan kan.. so bila korang (yg pompuan especially la) check payu dara korang..?? Setahun yg lepas..?? 2 thn yg lepas..? atau tak pernah check dan tak pernah ambil tau pun... biasa ler kita ni kan.. pasal benda2 ni belum kena pada diri kita, sikit pun tak ambil endah kan.. tak mau ambil tau.. tapi bila dah kena.. hah masa tu ler baru sibuk nak cari ubat ler.. nak ambil tau pasal tu semua kan.. Klu aku pun begitu gak.. memang aku tau kanser ni amat ler merbahaya..dan aku rasa aku sendiri pun tak sanggup nak menghadapinya... klu blh minta dijauhkan ler..last aku check payu dara ni.. last year.. tu pun disebabkan aku ngandung kan.. so harus ler kena check semua.. klu tak.. aku sendiri pun rasanya belum tentu dan ntah bila akan pergi check payu dara tu.. alhamdulilah juga ler..aku tak disyaki ada kanse ni... aku pernah gak tau pasal kanser payu dara tu.. so korang nak tau lebih lanjut tgk sini BREAST CANCER
Actually aku dapat tag ni dari Ena... so aku sebagai seorang perempuan, seorang isteri, seorang ibu yg menyayangi diri aku sendiri dengan rasa tanggungjawabnya aku nak memanjangkan juga tag ni pada kawan2 yg aku sayangi.. mari ler kita menghindar penyakit kanser payu dara ni dengan cara check ler payu dara korang sekarang, sebelum korang menyesal kemudian hari.. so kawan2 yg kena tag ni sila lah sama2 kita berkempen...
7 orang yg bertuah utk menjayakan kempen ini :-
  1. Raffelsia Merah
  2. Reena
  3. Kak Atty
  4. Masviona
  5. Kak Sue Purple
  6. Puteri 1
  7. Luna

19 ulasan:

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

aikss...tag versi kempen ke nihhh

SaDi berkata...

very good campaign... lagi pun kepada wanita yg mempunyai sejarah keluarga yang mempunyai kanser... mereka lebih mudah terdedah...

SaDi berkata...

oleh itu kesedaran dari awal sangat penting!!!! lakukan pemeriksaan sekarang... senang jeee... dalam bilik air pun... sebelum mandi boleh check... :D

su berkata...

su baru je tag cutemiut!huhuhu!

da dpt gupernye..hihih!

zino berkata...

kempen jangan tak kempen.. perlu sangat tu..

Ena berkata...

ekekeke
bagus tugas PA aku menyambung TAG2 aku ekekeke

cute, dh lama rindu cite tang ko sefamily ni... bile lagik nak kuar?

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ha'ah..tags versi kempen.. jom berkempen

CuTeMiUt78 berkata...

~sadi~ ha'ah betul pe kata sadi tu... memang kita pun blh check sendiri kan..

CuTeMiUt78 berkata...

~su~ ya ke.. la dah dapat.. kira dah buat gak la kan

CuTeMiUt78 berkata...

~zino~ yup.. harus ler berkempen..

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~ heh..heh.. bila plak naik pangkat jadi PA ko erk.. ya ke windu2... nnti ler bila free skit aku buat citer pasal family aku ok..

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

nanti ader masa aku jwb tag ko yer....

CuTeMiUt78 berkata...

~RM~ heh..heh..heh.. pe yg ko nak jawab tu.. kali ni tag rules dia amat ler senang.. just kempenkan je..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

kempen jgn x kempennnnnnn

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~ harus ler..

reena berkata...

fuh...kite the among yang di choosen...kena bergiat cergas nih tuk berkempen...

tenkiu yang...

CuTeMiUt78 berkata...

~reena~ mari kita sama2 berkempen

Purpleheart berkata...

Time kasih, tq, arigato..

CuTeMiUt78 berkata...

~kak sue~ sama2.. mari ler sama2 berkempen.. demi utk kesihatan..