N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

16 Jan 2009

Sambungan Imaginasi Mirul

Salam Semua..
Ni nak sambung story mory pasal imaginasi mirul semalam.. semalam tak sempat nak publishkan.. disebabkan ada keja yg kena bereskan dulu kan.. pastu teruja plak ngan hadiah yg baru dapat... terus terlupa nak sambung citer pasal dak bulat mirul tu..so jom kita layan kan apa plak imaginasi dia kali ni...
dalam pada duk main2 dak bulat mirul jumpa la jajan ni.. ntah sapa yg makan... pastu tinnya letak je...kat bawah meja... nampak dik budak bulat tu.. dia pun ambil dan nak ler kan.. aku beritahu la.. dah habis dah..tinggal tin je... tapi dia tak caya.. siap suruh buka nak tgk isi kat dlm tu...
hah... tgk.. dia ingat ada lagi bendanya kat dlm tu....

tak puas hati tu... still nak tgk gak... walaupun dah dicakapi jajannya dah habis....

masih tak percaya... still nak korek kat dlm tin tu....
bila dah puas hati.. memang confirm tak do isi kat dlmnya.. so dia pun sambung ler main... tapi tin tu.. still kat tgn dia.. aku pun tak kisah la kan.. layan kan je dia main...

hah tu tgk ler tu.. dia siap duduk kat atas bajak dia tu.. sib baik ler bajak tu besar dan blh ler dia duduk...

pastu.. disorong ngan kaki.. supaya bajak tu blh jalan,....ngan mulutnya bising... nnggeeengg...nggeennggg.... sambil tgn still duk pegang tin kosong tu...

sekali tanpa kusangka.. dia masukkan tgn kat dlm tin tu.. pastu tunjuk kat aku.. siap cakap.. "ma.. bot..bot..." (ma..robot..robot..) adooooii ller... kelakar ler... blh ler gitu la plak..ni mesti duk terpengaruh tgk citer katoon ler ni...tak terfikir pun dia nak buat aksi cenggitu... Sib baik blh keluar balik tgn tu... sebabnya lubang tin tu... ngam..ngam je... ngan besar tgn budak bulat tu tau.. klu tak blh keluar naya je...
Hah tu la... aksi2 imaginasi... mirul.. genius tak..?? Semoga besar nnti jadi org yg genius gak...insyallah...


20 ulasan:

atty's berkata...

benda yg mirul pegang tu feveret firdaus tuh

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

heheh...ada2 ajer...budak nih

Nurhayati berkata...

hihihih nak jugak tengok jajan dia tu ada lagi ke tak ek.. hihih
pastu kreatip plak tu leh jadi bot.. :)

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) berkata...

hahahaha...dah agak dah dia akan buat camtu pasal budak2 ni dah buat dah...

tp lagi besar pasal dia pakai bekas bola badminton tu...ayah dia bawak pulang nak buat tabung tp jadi mainan dia plak...

tgh bz blogging tetibe Zikry tunjuk..mama macam pampomes...sy angguk jer sbb tak paham ape dia cakap...pastu dia tembak2...pk ler ape ler yg dia tengah buat nie...pastuh baru teringat oooo mcm transformers muahahahaha...

CRAZY BEAUTIFUL88 berkata...

mirul ni suka betul akak nengok badan dier, bersemangat giler, susu aper ko bagi ni rina, badan dia boleh buat semua orang rasa cam nak cubit-cubit gitu

CuTeMiUt78 berkata...

~ kak Atty ~
sama ler ngan mirul..tu yg sibuk tgk ada ke tak bendanya

CuTeMiUt78 berkata...

~ mama afif ~
heh..heh..heh..

CuTeMiUt78 berkata...

~ nurhayati ~
ha'ah tu la pasal

CuTeMiUt78 berkata...

~ nnrina ~
hah..hah..hah.. pompemes erk..?? lebih kurang mirul

CuTeMiUt78 berkata...

~ kak rose ~
heh..heh..heh.. dia minum lactogen 3 kak.. dari kecik memang lactogen je yg dia minum..

~Eila @ Along~ berkata...

hahaha..ni mesti byk tgk citer transformers nihh..ok what..pembajak jadi robot..hehe

atie berkata...

mirul nak ker kopok tuuu ?ajak mumy gi beli eekk...ammar pun selalu camtu...suka tengok kan...

CuTeMiUt78 berkata...

~ eila ~
agaknya la tu..

CuTeMiUt78 berkata...

~ kak atie ~
heh..heh..heh.. nnti beli lagi k..

su berkata...

menghiburkan tgk keletah amirul kan....rindu kat anak buah su!huhu

CuTeMiUt78 berkata...

~ su ~
memang mirul skkkee buat org terhibur ngan keletah dia

yan berkata...

mmg bulat la anak awak...
kalau tak sebut umu..
yan igtkan budak besar..
upenye baru 2 tahun.. hehe

reena berkata...

pandainye dia... budak2 srg nih bijak2 kan sis...

CuTeMiUt78 berkata...

~ yan ~
heh..heh..mekacih ya singgah sini

CuTeMiUt78 berkata...

~ reena ~
ha'ah kan.. ada je idea dia