N3 Contest d Cutemiut78

Kepada sesapa yg ternampak no2 * 220407 * 270878 * 291076 * yg tertera di side bar pengunjung di blog ni sila print screen dan hantarkan email ke maizaazrina@gmail.com utk penebusan hadiah misteri.. :D

29 Jan 2009

Projek Hijaukan Laman Anda

Salam Semua

Hari ni sempat la terjah blog kengkawan kan.. emm.. sementara aku masih takde mood nak buat keja kan.. so aku jengah ler blog kengkawan aku mana yg sempat aku terjah.. pastu singgah ler sini baru aku teringat nama aku tersenarai utk projek Hijaukan laman anda.. emmmm.. ni kira cam tag juga la kan.. projek ni kan adalah dari blog Masviona Dot Com heh..heh..heh.. mekacih ya viona n prebetsabu sebab menjemput cutemiut utk menjayakan projek hijaukan laman ni.. utk menjayakan projek ni kena ada rules dia tau.. so jom kita tgk apa projek yg aku hijaukan...




hah... ni dia.. actually aku ni tak berapa pandai sgt nak bercucuk tanam ni... tapi cik abg aku memang seorang yg kreatif dan dia minat ngan hias2 dan reka bonsai so.. gambo2 yg kat atas tu.. adalah hasil tangan suami tercinta ku.. heh..heh..heh..gambo2 ni sebenarnya diambil kat belakang rumah aku..sebab tu keadaan keliling cam semak skit k.. so abaikan keadaan sekeliling yg macam utan tu..


tgk siap ada berus gigi.. cik abg aku siap gosok gigi oppss.. batang pokok bonsai tu ya.. katanya bagi kilat..pokok yg belah belakang tu.. pokok cili padi..hasil tanaman aku.. (yg mana aku main campak je biji lada tu.. tak sangka plak hidup segar bugar..)



korang jgn salah anggap ya.. dibelah bawah tu.. bukan semak samun.. tapi adalah pokok kangkung..





emmm.. tu la yg dihijaukan buat masa ni.. sebenarnya pokok bonsai kat umah aku byk.. blh dikatakan keliling rumah..tapi hanya yg ni je sempat aku snap kan.. yg lain tak dan la nak snap semua.. apa pun harap2 viona n prebetsabu berpuas hati ngan projek aku hijaukan laman ni ya..
ok.. macam aku cakap kan tadi kan.. projek ni kira cam tag juga la kan.. so ni rules dia..


sila ambil poster ni dan publishkan kat blog korang ya

PROJEK: Hijaukan Laman AndaJom Ramai² kita hijaukan bumi dengan menghijaukan laman rumah kita!

Ambil gambar laman/balkoni/rumah yang anda telah hijaukan... dan sebarkan kehijauan kepada 6 org lagi!
4-ena


so kepada nama2 yg tersenarai diatas.. marilah sama2 kita berkempen ya

SAYA TELAH MENGHIJAUKAN LAMAN SAYA.. ANDA BAGAIMANA?


22 ulasan:

prebetsabu berkata...

terima kasih yg x terhingga sbb sudi menyahut seruan kempen yg dianjurkan oleh masviona.com

Tujuan projek ni adalah tidak lain dr sbg suatu usaha utk kita menghijaukan bumi tuhan yg semakin ari semakin tua ni..

Secara xlangsung, bertujuan utk memastikan kawasan umh kita sendiri aman lagi mendamaikan..

Sebagai wakil dari pencetus kempen PROJEK: Hijaukan Laman Anda ni, sekali lg pihak masviona.com mengucapkan setinggi penghargaan n syabas kerana anda tah menyumbang utk kebaikan bersama...

Kepada yg lain2,jgn hanya membaca, tapi anda semua dijemput utk turut sama menjayakan projek kempen ni... Eben nama anda tak tersenarai, tp bende baik kan.. Apa salahnya kita spread the word around...

Oooo..btw, cutemiut, sbenarnya projek kempen ni ada poster rasmi dia.. Klu dpt tepek skali poster tu pon ok...hihiih
Poster ada kat n3 asal projek ni kat www.masviona.com (poster yg ada gambar daun n kolaj pokok2 tu)..

Again, lets heal the world!

KAMI TELAH MENGHIJAUKAN LAMAN KAMI.. ANDA BAGAIMANA?

Ena berkata...

uwaaaaaaaaaaa kijamm!!!
aku kenaaaaaaaaaaaaaaaa
adehhhh camne nak amik laman umah ni... huhuhuhu

neezareef berkata...

wah...umah ko byk bonsai
abg ipo aku pn kaki bonsai
peeenuhhhhhhhhh laman dia dgn bonsai
mcm2 pesen ade

kt umah aku..
hehe..mak aku ler
tgn aku 'panas' x leh tanam pokok
mati kang
:D

CuTeMiUt78 berkata...

~prebetsabu~
heh..heh..heh.. terlupa plak nak publishkan poster tu.. kita dah publishkan dah.. betul kan yg tu kan

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
bukan kijam.. tu tanda aku ingat kat ko tau.. klu aku tak pilih ko.. ko sibuk dok tanya plak nnti

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
ha'ah.. blh dikatakan keliling rumah aku penuh ngan bonsai ni.. aku pun tak blh tanam pokok.. confirm pokok tu mati kejung..

neezareef berkata...

kalo cina suke bonsai
tuah katanye
lg tua lg mahel kan

wakakak kejung :))

prebetsabu berkata...

cun bebeh! arigato

masviona berkata...

tq....tq....cutemiut coz sudi menyahut kempen hijaukan laman anda tuh...mmmmuuuuaahhhhhh sayang lah kat mummy amirul nih...hiksss


wah byknye bonsai...mmg hijau sgt lah tu...ooohhh mv like ok!!!!

hehhee...nak bonsai satu leh?????kalu leh dpt free ada ler alasan utk saya shoot ke johor nnti bagi alasan kat prebetsabu nak gi amik bonsai free....from jb with love gitu..ahaksss

cendawanintim berkata...

kena tag..adehhhhhhh!!

CuTeMiUt78 berkata...

~neezareef~
ha'ah.. satu pokok bonsai yg dah jadi je.. makan ribu2 wooo.. klu umah cinakan ada oonnngg ma..

CuTeMiUt78 berkata...

~prebetsabu~
hait..heh..heh..heh

CuTeMiUt78 berkata...

~masviona~
heh..heh..heh.. tu kena runding ngan cik abg kita dulu.. sebab dia yg usahakan bonsai tu.. heh..heh..heh.. ala tak semestinya klu tak sebab bonsai viona tak blh dtg BP ni.. dtg ler.. blh ler gak kita bersua muka.. hah..hah..hah

CuTeMiUt78 berkata...

~cendawanintim~
heh..heh...heh.. buat ya..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

wah..ader bonsai lagik..kiter hrpkan rumput je menghijau..hehehe

CuTeMiUt78 berkata...

~mamaafif~
tu pun hasil cik abg aku.. dia yg minat.. aku tak berapa

SaDi berkata...

sadi suka bonzai... tapi... sadi ada banyak pokok yang sadi suka... termasuk... keladi... bunga kertas... dan jugak helicornia... rasa sejuk mata memandang :D

reena berkata...

wah...ngajinnye sis buat bonsai... kite pon tak ngeti...hehe...umah kite dedolu bykla oked tp skrg nih tggl sket jek...sbb byk dh mati...pastu 2 org laki bini nih busy body dgn anak jek...atoiii...sian pokok kite...hehe

CuTeMiUt78 berkata...

~sadi~
ha'ah kan.. klu byk2 pokok ni.. sejuk je mata memandang..

CuTeMiUt78 berkata...

~reena~
yg rajin buat tu.. cik abg akak.. akak ni tak pandai bab2 cenggitu

Ena berkata...

aku masih tak berkesempatan nak snap pict taman ijau aku huhuhu
jap!jap! aku nak pk..akua de ke taman ijau ek.. rasanye sume dah di simen ekekekek

CuTeMiUt78 berkata...

~ena~
tak kira la.. dah simen ke tak.. asal ada hijau2 skit kat laman umah ko tu pun kira orait gak..